Przemek1602
Uczestnik
Samspec13, jeśli się wolniej nagrzewa to jest też mniejsze tarcie prawda?
Samspec13, jeśli się wolniej nagrzewa to jest też mniejsze tarcie prawda?

Po co farmakoncerny reklamują świństwa które zabijają ludzi?Więc troszkę nie rozumiem po co dolewać coś do silnika.
Przeczytaj skład i pomyśl. Testowałem już Nano preparaty nim Ty miałeś auto, choć nie podajesz wieku. Wszystko kolego już było, tyle, że wraca z nową wersją i nowym marketingiem.też mniejsze tarcie prawda?
Szuka silnika.Tyle że te uszczelniacze przywracają simeringom i uszczelkom ich sprężystość utraconą pod wpływem czasu i temperatury.są nawet uszczelki w płynie wlewa w olej i nawet taki rumpel co leje litre na 1000 km przestanie ,
Nosz w mordę,zadaję już od dawna pytanie,proszę o skład ceramizerów,i ciszaWiedzę tu paradę szyderców o poziomie wiedzy z zawodówki...
Macie badania na hamowniach politechnik za bajkopisanie?
Do szkoły panowie bo strach czytać wasze wymioty głupoty...
Udowodniono empirycznie znakomity wpływ ceramiki na gładzie metali w tym silników!!!
Błaźnicie się wielowarstwowo!!!
Jak to działa? Ja wiem,dlatego może podnosić kompresję ,jedno jest pewne,jeśli ceramizer poprawia kompresję w ,,twoim,,gniocie,to rób remont silnika.Nie ma nic skuteczniejszego od obniżania współczynników tarcia od chloru(chloroolefiny),grafitu,siarki,niestety ale są to też związki b.szkodliwe,dlatego stosuje się je w stopniach procentowych bezpiecznych,nigdy w życiu nie zastosuję dodatku do oleju jeśli nie znam jego składu,Militec?!
A,, idź pan w uj,,,wiem co tam jest,dlatego,ceratec?! Nie wiem,piszą o jakichś skałach mielonych,a idź pan w uj z takimi dodatkami.Mnie jedynie przekonuje termin,,magnatec,, oraz Bishop,i koniec.Obecnie testy pokazują,że nawet Ceratec uja daje,jedynie preparaty,które niwelują tzw.suche starty mają sens,w ciepłych porach roku nawet one niewiele dają,jedynie podczas mrozów.masz jakieś namiary na te doświadczenia?Udowodniono empirycznie znakomity wpływ ceramiki na gładzie metali w tym silników!!!
oddaję w dobrej wierze za darmo.dokładnie takdodatki te działają, ale mają sens bardziej jako profilaktyka niż leczenie.
Dużo lepsze właściwości ma dwusiarczek wolframu. Ma jeszcze niższy współczynnik tarcia COF. 0,03 dwusiarczek wolframu, 0,05 dwusiarczek molibdenu.
Jako modyfikatory tarcia stosuje też azotek boru i boran potasu. Jest tego dużo