• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ciężko Odpala Seat Ibiza 1.9 TDI 2003

Lupek

Nowy
Punktów
0
Witam, mam problem z ibizą.
Silnik ciężko Odpala, trzeba kręcić ok 5 sekund żeby odpaliła. (Czasami nawet dłużej )
Bez różnicy czy silnik jest zimny czy rozgrzany tuż po zgaszeniu.

Wymieniłem wszystkie filtry, zaworek przy filtrze paliwa i węże(wychodzące od filtra paliwa) wchodzące i wychodzące od Z wtrysków(były oryginalne ale z zewnątrz wyglądały na delikatnie popękane i myślałem że może tamtędy zaciąga powietrze i paliwo się cofa).

Po wymianie przewodów byłem zaskoczony bo dosyć dobrze samochód odpalił mimo braku paliwa w przewodach.

Ogólnie to pojazd nie dymi, trzyma moc, obroty nie falują. Od razu dodam że bez różnicy czy kilka razy przekręce zapłon w celu nagrzania świec i żeby pompa napompowała paliwo.

Ma ktoś jakieś pomysły co może być nie tak?

DSCdevelopment

Bywalec
Punktów
12
Miasto
Sandbach
Weź to usuń bo zaraz Ci się oberwie
Za co ma sie mu oberwac?

Witam, mam problem z ibizą.
Silnik ciężko Odpala, trzeba kręcić ok 5 sekund żeby odpaliła. (Czasami nawet dłużej )
Bez różnicy czy silnik jest zimny czy rozgrzany tuż po zgaszeniu.

Wymieniłem wszystkie filtry, zaworek przy filtrze paliwa i węże(wychodzące od filtra paliwa) wchodzące i wychodzące od Z wtrysków(były oryginalne ale z zewnątrz wyglądały na delikatnie popękane i myślałem że może tamtędy zaciąga powietrze i paliwo się cofa).

Po wymianie przewodów byłem zaskoczony bo dosyć dobrze samochód odpalił mimo braku paliwa w przewodach.

Ogólnie to pojazd nie dymi, trzyma moc, obroty nie falują. Od razu dodam że bez różnicy czy kilka razy przekręce zapłon w celu nagrzania świec i żeby pompa napompowała paliwo.

Ma ktoś jakieś pomysły co może być nie tak?
VCDS i badaj predkosc rozruchu. G62 rowniez do obadania. Raczej nic innego niz rozrusznik, polaczenia zasilania do niego lub czujnik temp tu nie psoci. Dziwie sie ze wszechmocny Digi cos tam jeszcze tobie nie pomogl bo on lubi wszedzie pisac jakies zygowiny.

elektryk1234

SuperMechanior
Punktów
56
No i?

Za malo danych zeby coś ogarniac. Cisnienie paliwa jakie. W du..pie takie działanie. Test sprzetem za 150zl zrobiony a gdzie ciśnienia volty ampery i inne ch..e

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
O czym wy pier...icie...:facepalm:
Jedyny tester jaki gość może posiadać, to taki 8b98e269-fe1f-4b5e-86a3-124122796000.jpg więc jak ma cokolwiek zdiagnozować...???:woot:

To forum aż roi się od domorosłych ,,fachurów,, co to wróżąc z fusów próbują lepić swe graty...:meh:

126marcin

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Włocławek
Za co ma sie mu oberwac?
Za to
Jedyny tester jaki gość może posiadać, to taki
I niestety to szczera prawda

Do góry Bottom