• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

CITROEN C5 BŁĘDY

mariofaraon

Bywalec
Punktów
1
Miasto
KONSTANCIN-JEZIORNA
WITAM MAM PROBLEM CITROEN C5 2.0 BENZYNA PRZEŚLADUJĄ MNIE BŁĘDY P1160
CO TO DO K........WY NĘDZY ZNACZY BO JUŻ NIE MAM SIŁY

mariofaraon

Bywalec
Punktów
1
Miasto
KONSTANCIN-JEZIORNA
witam na odpiętym czujniku pali od strzała zaden serwis zaden czek jedzie normalnie
ten czujnik nie bierze udziału jakos w doborze mieszanki czy wtrysku skoro niema zadnej róznicy to co uwalony czujnik

mariofaraon

Bywalec
Punktów
1
Miasto
KONSTANCIN-JEZIORNA
silnik 2.0 16 v 136 koni czujnik jest przy odmie sory nie jestem fachowcem
miałem kiedys vectre b i jak był walnięty to własnie falował 4000-4500 przy gazie do oporu
jak poczytasz od początku to zobaczysz jakimi błędami walił myslałem ze sie uporałem a tu znowu problem y potrafi wchodzic w tryb awaryjny 1500 i ni huhu wiecej

benzyna

dokładnie 2.0 i SX BREAK

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
czy dalej masz ten blad ukladu dolotowego?

moze odma lub korek oleju lub bagnet. mialem cos podobnego w seacie

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
podmieniales na inny?

do czujnika potrzebujesz oscyloskopu, sprawdzilbys jaka ma amplitude. czasem daje sygnal ale slaby

jak uwalony to wali korelacja na sterownik a moze daje mala amplitude.

mariofaraon

Bywalec
Punktów
1
Miasto
KONSTANCIN-JEZIORNA
a wiesz moze jak poznac czy to jest silnik 2.0 hpi czy zwykły tak wizualnie moze jakies fotki masz tylko nie po vinie bo mógł być wymieniany silnik nie znam histori z vinu zwykły 2.0 benzyna 136 koni ale jak kupiłem to siedział map sensor boscha czerwony końc. nr 058 ale te były do 2.0 hpi tteraz kupiłem niebieski nr 057

mariofaraon

Bywalec
Punktów
1
Miasto
KONSTANCIN-JEZIORNA
panowie pisałem nie jestem mechanikiem prosze nie rugajcie mnie za to chciałbym poprostu coś sie dowiedzieć i sam naprawić to jest frajda a nie oddac do warsztatu
zadaje konkretne pytania prosze o konkretne odpowiedzi
2.0 benzyna jak odróżnić hpi od zwykłego jezeli tylko komputerem to prosze napisać że tylko komputerem i wszystko
po drugie teoretycznie po odpięciu wtyczki od czujnika wałków rozrządu nie powinien odpalić a pali od strzała
https://img01-olxpl.akamaized.net/i...a-rozrzadu-96305-95680-motoryzacja_rev005.jpg
a tu jest
https://citroen.org.pl/forum/files/thumbs/t_czujnik_halla_xp_18_16v_182.jpg

Do góry Bottom