• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

CITROEN C5 BŁĘDY

mariofaraon

Bywalec
Punktów
1
Miasto
KONSTANCIN-JEZIORNA
WITAM MAM PROBLEM CITROEN C5 2.0 BENZYNA PRZEŚLADUJĄ MNIE BŁĘDY P1160
CO TO DO K........WY NĘDZY ZNACZY BO JUŻ NIE MAM SIŁY

mariofaraon

Bywalec
Punktów
1
Miasto
KONSTANCIN-JEZIORNA
tak

nagle podbija obroty i gaz do oporu 1500 i ni huhu więcej gasze odpalam jade dalej najczestrze błędy p1112 1160

ale prosze przeczytaj wszystko od początku moze ty na cos wpadniesz

Ostatnia edycja:

mariofaraon

Bywalec
Punktów
1
Miasto
KONSTANCIN-JEZIORNA
oglądałem i wydaje sie wszystko ok spróbuje jeszcze z tym zmywaczem do hamulców
najbardziej mnie nurtuje ten map sensor boscha był czerwony to był serwis chek kupiłem niebieski i kontrolki zgasły ale w kompie p0105 mapsensor usterka drugi niebieski to samo mapsensor usterka

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Sprawdz czy pokazuje cisnienie ten map. Wejdz w podglad. Wyjm go podlaczony zeby byl i dmuchaj w niego powinien troche pojsc do gory od atmosferycznego.

mariofaraon

Bywalec
Punktów
1
Miasto
KONSTANCIN-JEZIORNA
JA TO SPRAWDZAM ELM I TELEFONEM WYGLĄDA NATO ZE PRACUJE DODAJE GAZU ROŚNIE
NAJGORSZE ZE JAK KUPIŁEM FURE TO BYŁ BOSCH CZERWONY ALE TEN JEST DO HPI PO VINIE WYCHODZI ZWYKŁY 136KONI I TO MNIE WPROWADZA W BŁĄD

mariofaraon

Bywalec
Punktów
1
Miasto
KONSTANCIN-JEZIORNA
nic dzis nie grzebałem przepustnica była czyszczona robiona adaptacja lexią
przepustnica elektroniczna to i pedał gazu chyba też
a patrzyłes te linki co wstawiłem dobrze mysle ze to czujnik wałków rozrządu czy to inny czujnik
a co moze byc z pedałem gazu co sprawdzić

a jeszcze jak go kupiłem była padnięta sonda ta za katem kupiłem nową ale wkręciłem ją w taki emulator kątowy czyli tak jak by sonda wycofana ze spalin moze to dziadostwo robi robote auto zagazowane czytałem ze tak sie robi ale teraz mysle ze sonda widzi czyste spaliny i moze komp kombinuje z tym egr dopuszcza więcej spalin
ale to tylko takie gdybanie

Ostatnia edycja:

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
nic dzis nie grzebałem przepustnica była czyszczona robiona adaptacja lexią
przepustnica elektroniczna to i pedał gazu chyba też
a patrzyłes te linki co wstawiłem dobrze mysle ze to czujnik wałków rozrządu czy to inny czujnik
a co moze byc z pedałem gazu co sprawdzić

a jeszcze jak go kupiłem była padnięta sonda ta za katem kupiłem nową ale wkręciłem ją w taki emulator kątowy czyli tak jak by sonda wycofana ze spalin moze to dziadostwo robi robote auto zagazowane czytałem ze tak sie robi ale teraz mysle ze sonda widzi czyste spaliny i moze komp kombinuje z tym egr dopuszcza więcej spalin
ale to tylko takie gdybanie

wywalić ten pseudo emulator jak masz nową sondę

mariofaraon

Bywalec
Punktów
1
Miasto
KONSTANCIN-JEZIORNA
WITAM TROCHE CHOROWAŁEM ZAUWAŻYŁEM ZE NA ODPIĘTYM CZUJNIKU WAŁKÓW ROZRZĄDU JAK TRZYMAM GAZ NA 3000 TO OBROTY TRZYMA JAK PODEPNE CZUJNIK TO TRZYMAM 3000 A ON SKACZE 3000-2500 I TAK BEZ KOŃCA ZARYZYKOWAŁEM DRUGI CZUJNIK NARAZIE UŻYWKE JAK PRZYJDZIE TO DAM ZNAĆ CZY POMOGŁO

Do góry Bottom