• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czy każdy klient łże, jak pies?

Papandreu

SuperMechanior
Punktów
126
Miasto
Gliwice
E lekarzy to szanują

No pewnie. Koleś kupił auto "od lekarza" (jak zapewniał handlarz :p). Po czym wracał tym autem do domu po zakupie. Do przejechania trasa 300 km. Po 150 km auto "odmówiło posługi" ;). Na miejscu po zholowaniu lawetą okazało się, że rozleciał się dwumas. Był po "regeneracji". :D:eek:

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Jak od handlarza to pewnie słomy napchali między dwie masy :D

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2833
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Prościej pospawać - dwa razy w tym roku już widziałem takie cuda więc wygląda na to, że firmy je regenerujące opracowały nową technologię.

Papandreu

SuperMechanior
Punktów
126
Miasto
Gliwice
Podobno taki "standard". Osobiście trzy razy robiłem dwumas po regeneracji (klient sam sobie wybierał firmę i wysyłał) i docelowo trzy razy spierniczone. Najdłużej wytrzymał pół roku. Teraz nie bawię się w to. Chociaż z drugiej strony robić to samo i mieć podwójnie zapłacone w przeciągu krótkiego czasu? ;) Bo oczywiście w tym ujęciu moja "gwarancja" sprowadza się do tego, że sprzęgło nie odpadnie od silnika :p (chociaż w sumie kto tam wie :eek::D:D).

Paprociak

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kraków
Polecam dobry monitoring. Szczególnie jeśli chodzi o wgniotki itp. U nas jak klient słyszy, że możemy iść sprawdzić bo jest dużo kamer to nagle się okazuje, że nie trzeba bo może i wgniotka była.

I tak trzymaj . Klient niewie i sapiezeby tylko kasy nie zostawić

Do góry Bottom