• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

czy warto zostac mechanikiem :-) ?

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Miasto
Kuj-Pom
Ale on się hajtnął z tą kobitką :D Chyba, że komu płacą biskupowi ? :D

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
nie kobitom co maja dzieci z księdzem ale nie wiem czy to prawda

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Miasto
Kuj-Pom
Aaaa mówisz, że ta cała organizacja mafijna płaci kobitom co mają dzieci w ten sposób :D

Korneliusz

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Szczecin
www.multisat.com.pl
Ja tam nadal myślę że warto zostać mechanikiem. Z tym ze nie w znaczeniu obecnie pojmowanym tzn. ciągle w smarach , brudnych mundurkach , zaniedbanych dłoniach. Kazdy z nas wie o co chodzi.
Jak masz smykałkę to dasz radę. Era pojazdów mechanicznych nie skończy się tak szybko. Jest tego na ulicach tyle że ... a moze nawet jeszcze więcej.:D
Że sie psują wiemy dobrze. Więc ktoś to będzie naprawiał dotąd aż powstana pojazdy rodem ze Gwiezdnych wojen - latajace. Wtedy trzeba będzie się przenieść do innego warsztatu:rolleyes:
A kwestia czy będzie się naprawiało brudnymi łapkami czy w białych rekawiczkach to juz raczej marginalna sprawa. Gdy już zostaną udoskonalone inteligentne roboty do tego stopnia by zastapić ludzi to już trudno przwidzieć co z tego wyniknie.
Sadzę ze te roboty będzą tzn."jednorazówki" nie naprawialne więc jak stanie to do utylizacji. Więc nie da się przekwalifikować na mechanika robotów.
Jak już to na mechanika pojazdów księżycowych:cool::cool::cool:

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1752
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk

Krzysztof1108

Początkujący
Punktów
5
nie sluchaj tych glupot . to jakim mechanikiem bedziesz to zalerzy od ciebie , I gdzie znajdziesz praktyki . musze przyznac koledze racie - jesli trafisz do warsztatu gdzie wymieniaja olej , klocki , tlumniki itd . to nic z tego . szukaj takiego co robia wszystko - glowice , rozrzady , rematy silnikow ....... itd. z odrobina checi sie nauczysz . ja jestem samoukiem I nienarzekam . czasami wyciagam 6-8000 zl. ale nie ograniczam sie do prostych servisow .

Konrad_2085

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
SI/NOL
Ja swój problem z zawodem mechanika rozwiązałem tak: szkół żadnych w tym kierunku nie kończyłem, praktyki ani doświadczenia nie miałem, więc kto mnie przyjmie za normalne pieniądze? Robić zacząłem najpierw auto swoje, potem teściowej, ciotki, wujka, itp., teraz dzwonią zupełnie obcy ludzie i chcą oddać auto do roboty, czasem dość poważnej . Na etacie pracuje w systemie 24/48, a te 48 przeznaczam właśnie na dłubanie w autach. Jakieś tam know-how sobie wypracowałem, chociaż muszę uczciwie przyznać, że na własną działalność jeszcze za wcześnie.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No właśnie .. wiem co się dzieje na rynku i to co pisałem kiedyś żeby otworzyć warsztat trzeba było mieć czeladnika co najmniej a teraz to robią samouki , nie twierdze że samemu nie można się nauczyć niemniej przy współczesnej komplikacji samochodów potrzebna jest teoria jak i praktyka.

Krzysztof1108

Początkujący
Punktów
5
Witam ponownie . spie normalnie od pierwszej do osmej , a pracuje od dziewiatej do szustej - czasami zostane dluzej ale tylko zeby cos skaczyc lub czekam na klijenta . zaczynalem jako kierowca wana - a w trasie zawsze cos wyskakiwalo . zaczolem od firmowych aut , potem znajomi , a potem fama poszla I robie dla siebie . pozdrawiam odwaznych .

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Miasto
Kuj-Pom
Daj se spokój :D Ręce cały czas brudne, ludzie cały czas dzwonią bo zawsze potrzebują na wczoraj. Naprawisz, oddasz i się zepsuje coś innego nie mające nic wspólnego z poprzednią naprawą ale to i tak będzie twoja wina :D

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Daj se spokój :D Ręce cały czas brudne, ludzie cały czas dzwonią bo zawsze potrzebują na wczoraj. Naprawisz, oddasz i się zepsuje coś innego nie mające nic wspólnego z poprzednią naprawą ale to i tak będzie twoja wina :D

otoz to

czasami wyciagam 6-8000 zl. ale nie ograniczam sie do prostych servisow

Bo nie ma innej opcji.

Tj tak,jak sie bedziesz bał wyzwan i inwestycji przedewszystkim to kieszen bedzie nie bogata,tak jak mowilem na poczatku gdzies tam,wiem sam po sobie,jakbym robil sama mechanike caly czas a naprawde mam czym to wielu rzeczy musialbym dzieciom odmawiać a tak to maja to co chcą,nie to co było zemną bo nie mialem prawie nic(jedna zabawka na krzyz).
Finalnie to warto zostac nie moze mechanikiem ale minimum elektromechanikiem,bedzie ci lzej,gwarantuje ci to.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Handlarz to jest to :D

Zeby nie tylko samochodowy hehe,bo musialby byc szmaciarzem i oszustem na cała polske.Ja tak to rozumie,ewentualnie Pazdzioch odchodzi na emeryture to mozna go zastapic na bazarze i majtki sprzedawać,dość bezpieczny biznes.

Do góry Bottom