• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czym zajmujecie się po pracy

troll

SuperMechanior
Punktów
34
turbowałowy napęd? a co to takiego?Podejrzewam że chodzi o turbine gazowa,ale głowy nie dam....

słyszeliście o czymś takim jak odtwarzanie starych czołgów?Jakis milioner w usa ma tego około 120 sztuk.W Polsce też są tacy zapaleńcy, w Gorzowie maniaki tygrysa odtwarzają....szok.

aa pochwalę sie jeszcze jednym hobby- wkurzanie i drażnenie się z durniami forowymi co się rejestrują gdzie się tylko da "bo panie cos mi auto nie chodzi i co to może być"hehehehehe

troll

SuperMechanior
Punktów
34
hehehhehe,zaraz wywalę posta bo znowu mondziołem mi śmierdzi-w passacie powymieniał przepływki,czujniki i inne pierdoły ,dalej mu nie chodzi,sypie błędami,a okazuje się że woda pływała po całej grodzi tak wię na bank komputer zalany....

do miliona troszkę mi brakuje, do 120 szt też, ale pod poznaniem tez są zapaleńcy :D a braciszek wciąż szuka nowych
http://www.strefamilitarna.info/sm/
120 sztuk?to ile ich masz?Bo widzisz ja się zastanawiam czy nie skubnąć z jakiegoś placyku gdzieś na pipidówie takiego "rudego" i tez będę miał...a wszędzie tego kupa....

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
hehehhehe,zaraz wywalę posta bo znowu mondziołem mi śmierdzi-w passacie powymieniał przepływki,czujniki i inne pierdoły ,dalej mu nie chodzi,sypie błędami,a okazuje się że woda pływała po całej grodzi tak wię na bank komputer zalany....

120 sztuk?to ile ich masz?Bo widzisz ja się zastanawiam czy nie skubnąć z jakiegoś placyku gdzieś na pipidówie takiego "rudego" i tez będę miał...a wszędzie tego kupa....
Daj namiary ,brachol będzie w siódmym niebie...:p czas jakiś temu jak był z młodzieżą na biwaku wędrownym w Czechach w starej żwirowni znalazł ciągnik artyleryjski .Zmienił plan wypadu, młodzi ludzie nocowali w żwirowni w oczekiwaniu na transport z polski ,który ciągnik zabrał do kraju .Pełnili warte przy złomie z czasów III Rzeszy, zamiast zwiedzać góry naszych sąsiadów.:p
Po zakupie go od właściciela żwirowni który zapewne miał niezły ubaw z całego zajścia i chyba z żal mu się zrobiło biednych dzieciaków bo sprzedał go za parę Koron. Ile mam ? coś mam:D , nie zwykłem chwalić się przesadnie ale zapraszam do oglądania na zlocie ….

troll

SuperMechanior
Punktów
34
no w morde pisz co masz no...

ruscy wyciągneli niedawno z bagien gdzieś w pobliżu estonii stuga- koła stały dęba ,ale po dokładnym umyciu ruszyły....normalnie szok......

troll

SuperMechanior
Punktów
34
jakie złomki?złomki to się teraz produkuje.ile tego dziadostwa ocaleje?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
silnik odrzutowy, w którym siła z wału turbiny przekazywana jest na gąsienice :)
amerykański M1 Abrams
ukraiński T80

troll

SuperMechanior
Punktów
34
czyli własnie turbina gazowa.

J

jonix39

Czołgi z silnikiem turbo wałowym (taki silnik ma amerykanski słynny czołg M1A1 Abrams).
To jest można powiedziec silnik odrzutowy i nie odrzutowy,bardzo podobnie wygląda jak silnik odrzutowy,ale moc jest przenoszona na wał pędny.
Coś jak turbosprężarka,tylko że spalinowa i z wyprowadzonym wałkiem.
Ciekawe jest to że abrams ma taką moc (i tak jest przytłumiony i pędzi 60 km/h) ale bez problemy mógł by pójśc 120km/h tylko że by się rozpadł i problem z hamowaniem.:D

Discovery chanel robi swoje:D

Tomm

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Wieś mazowiecka
Oglądam TV i grilluje bo często wpadają znajomi. Od czasu do czasu dla resetu- wędkowanie.

troll

SuperMechanior
Punktów
34
a ciekawe czy gdyby do czołgu zamiast gąsienic zastosowac dżdżownice.....czy nie lepiej by w terenie sobie radził?

davidov

Początkujący
Punktów
0
Mam bardzo mało czasu niestety, ale staram się biegać, chodzić na siłownie no i czasami po prostu odpocząć - pykając w jakąś dobrą gierkę, idąc na spacer czy czytając książkę. Jak każdy normalny człowiek :)

Grzegorzko

Początkujący
Punktów
0
a ja po pracy zajmuje sie tworzeniem gier samochodowych :D takze cale zycie kreci sie wokol jednego :D

master

Początkujący
Punktów
0
Ja lubię oglądać filmy :) Czasem potrafię dziabnąć ze 3 pod rząd :) Głównie akcja i thriller. Jeśli znacie jakieś dobre to polecajcie mi na priv, będę wdzięczny.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
master jak tyle dziubiesz dziennie filmów, to już nie ma co polecać.

master

Początkujący
Punktów
0
@Młody67 codziennie to nie, kto by na to czas znalazł :) Raczej w weekendy człowiek siedzi i ogląda :)

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Każdy dobrze wie, jaki jest najlepszy firm, wręcz wymagany do oglądnięcia od członków tego forum - oczywiście to film "MECHANIK" :p

Do góry Bottom