krisi
Nowy
- Punktów
- 0
Starość nie radość? Jaki rocznik tych opon jest, podaj datę z opon.Witam, czy takie uszkodzenie opon jest wynikiem złej geometrii? wszystkie opony mają to samo uszkodzenie , skoda yeti 4x4. Zna może ktoś przyczynę takiego stanu rzeczy?
z 2014 roku są te opony , zimowe, przekładane co sezon. To może starość?Starość nie radość? Jaki rocznik tych opon jest, podaj datę z opon.
Tak, wszystkie 4 , tylne (na pow. zdjęciach) trochę bardziej niż przednie.wszystkie 4 czy wszystkie dwie ?
Nie sądzisz, że 7 lat to dużo troszku? Raczej starość ją złapała i mieszanka opony już pęka. Chyba czas na wymianę oponz 2014 roku są te opony , zimowe, przekładane co sezon. To może starość?
Automatyczne połączenie postów:
Tak, wszystkie 4 , tylne (na pow. zdjęciach) trochę bardziej niż przednie.

występuje to w różnych markach, ale bardziej zależne jest od konkretnego modelu opony.Ja dziś miałem taki przypadek na przeglądzie, opony z 2018 roku, bieżnik na przednich oponach zaczął się w ten sposób łuszczyć po stronie zewnętrznej, nie pamiętam marki opon
To ja mam opony Klebera letnie z 2006 roku i zimowe z 2007 i są w zajePistym stanie, może dlatego, że mało i ekonomicznie jeżdżę ? HmmmKiedyś też miałem tak zjechane opony i też zimówki tyle że vredestein, miały już nie pamietam ale z 3-4lata