• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

e46 320d wymieniona UPG+Usz.Miski olejowej i dalej to samo.Pytanie do mechanika

DamianBuskoo

Uczestnik
Punktów
0
Cześć słuchajcie oddałem auto moje do niezależnego serwisu bmw i tak chciałem by zrobili głowicę bo był wyciek lekki oleju z pod uszczelki + rozrząd.Po zdjęciu okazało się,ze głowica była praktycznie nie dokręcona +brakowało dwóch śrub głowicy.Ktoś to już rozbierał wcześniej bo wpadła klapka z kolektora bo były lekkie rysy.Wymienili mi uszczelniacze zaworowe na nowe teraz nie dymi juz na niebiesko stare były jak skała powiedzieli z tym,że skręcili mi głowicę na starych śrubach pytałem czemu nowych nie dali bo komplet 100zł kosztuje reinza powiedzieli nie było to wymagane..rozrządu mi nie zmienili bo powiedzieli,że jest świeży ktoś już zmieniał.Generalnie 500zł kosztowało mnie na fakturze obróbka głowicy,uszczelka głowicy 160,zaworów 60zł,płyn do chłodnicy i olej ten sam wlali bo miałem przelot 1000km tylko na nowym oleju+chciałem żeby zmienili uszczelkę miski.Zmienili i do rzeczy

oni mają mnie dość tam a ja nie odpuszczę bo nie podoba mi się taka robota

zrobili głowicę bo miałem wyciek na starej o taki to mój wyciek:

https://zapodaj.net/d377490bff4f7.jpg.html

tutaj jak na czerwono zaznaczone to olej jest pod uszczelką metalową dlatego jest mokre i później mi to moczyło blok silnika po pewnym czasie.Zmienili.Wczoraj montowałem sobie dwie nowe rolki paska głównego i ujrzałem na nowej uszczelce

https://zapodaj.net/e4a6856c54146.jpg.html

to samo co na starej...jakim cudem na nowej uszczelce znów olej wychodzi w sensie mokra jest uszczelka bo jest ona pod warstwą metalową..to jakim cudem dalej przeciska? to raz.. dwa zrobili miskę.. a po rozgrzaniu na rogu miski:

https://zapodaj.net/53e31b2699af6.jpg.html

w środę mam jechać znów tam.. ten olej na misce to albo z miski z rogu wychodzi moze nie dali tam czegoś typu loctite lub drein bond albo z pokrywy rozrządu.. oszaleć można

jedz i udowodniaj ciągle..

auto chodzi oki.. moc itp wszystko gra tylko wycieki.A robią tam fury, m5,m3 x6 kupa beemeek e46 to raczej najgorsza tam na placu jest.. typ same pozytywy w necie ma.. tak podchodza bo widza stary samochód? zapłaciłem 2000zł za UPG i 500zł robota miski+uszczelka+czujnik hella oleju+ olej równo 1000zł wiec 3koła razem..

prosiłbym by wypowiedział się mechanik jakiś co o tym sądzi dlaczego uszczelka która wystaje poza głowicę sporo jest pomiędzy częścią metalową dalej mokra? mimo,że głowica jest przykręcona to jakim cudem ten olej przeciśnie z pod głowicy,że wyjdzie do samej uszczelki?

DamianBuskoo

Uczestnik
Punktów
0
zartuje przecież.Po prostu krew zalewa człowieka.3tys wydałem na remont głowicy+miski

auto jeździ jak trzeba,pali od strzała,moc ma, w środku zadbane.. z zewnątrz też..ale na wycieki mam alergie.Jak coś widzę staram się robić.Dlatego chciałem,żeby i tu było zrobione.Bo potem człowiek jest taki zmieszany.Wywalone 3 koła.. a efekt taki,że trzeba jezdzić i jeszcze udowadniać ze faktycznie olej jest i tu i tam się świeci bo normalnie Ci nie uwierzą

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
zartuje przecież.Po prostu krew zalewa człowieka.3tys wydałem na remont głowicy+miski

auto jeździ jak trzeba,pali od strzała,moc ma, w środku zadbane.. z zewnątrz też..ale na wycieki mam alergie.Jak coś widzę staram się robić.Dlatego chciałem,żeby i tu było zrobione.Bo potem człowiek jest taki zmieszany.Wywalone 3 koła.. a efekt taki,że trzeba jezdzić i jeszcze udowadniać ze faktycznie olej jest i tu i tam się świeci bo normalnie Ci nie uwierzą

powiedz czy masz jakiegoś stałego mechanika?
bo wydaje mi się, że większość ludzi co zakłada tematy na forum to skacze z warsztatu na warsztat.
ja mam większość stałych klientów albo z ich polecenia. wszystkie tematy reklamacyjne czy inne, robione są priorytetowo i w przyjaznej atmosferze. a trafiały się różne przypadki.
więc, albo masz dziwnego mechanika, albo niestety Ty jesteś dziwny.
jak robili i faktycznie zjebali, to szarp ich do skutku.
masz fakturę lub paragon więc nie odpuszczaj.

nieldos

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
287
Miasto
Zachodniopomorskie
Ty Toomii jak coś powiesz to aż miło poczytać... Pany rzucać grzechotki i pneumaty i wódki mu polać... a przy urnach nie stawiać krzyżyków tylko na dole dopisać Naszego szanownego kolege... :D:cigar:

Do góry Bottom