Cześć, wiem że znowu piszę w tym temacie ale mam pytanie odnośnie sterownika c-max II 1.6 ecoobost. Znajomy miał kolizję- przyznaję że nie jest to moje auto i uszckodzeniu uległ sterownik. Dziura w obudowie i połamane kostki. Sterownik ma nr 0261S07194 oraz posiadam również sterownik o nr 0261S07430 i z tego co wiem to są zamienne. Odczytałem zawartość pamięci TC1767 ponieważ " flash i eeprom" w tym wypadku siedzi w tym układzie. W przypadku edc 15,16 oraz me.7.5 wiedziałem jak zrobić clona. Tutaj pewnie należy zmodyfikować zawartość sterownika docelowego o dane z tego pierwszego, lub też się myle Ktagiem bo taki posiadam wystarczy wgrać plik eeprom z pierwszego sterownika w trybie boot mode do drugiego. Proszę o poprawkę jeśli się mylę. Wiem że wiedza kosztuje także jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc nawet odpłatnie to nie widzę problemu. W załączniku przesyłam po 3 pliki jakie odczytałem katagiem z każdego sterownika. Rozumiem że wgranie pliku o wadze 887KB do nowego sterownika w bootmode pomijając flash nie przejdzie?
Immo we flash i w eep w med17. Jak bd chcial moge ogarnac wysylkowo.