Witam mam problem z fordem ka 1.25 / 69km 1.2 Benzyna.
Auto ma niski przebieg bo 40 tys..
Po odpaleniu na zimnym , samochod pracuje rowno .
Pojade nie caly kilometr zaswieca sie kontrolka silnika ktora miga a auto pracuje nie rowno , wystarczy ok 3 tys obrotow ...
Blad czesciej wystepuje na zimnym silniku predkosc ok 50-80 3tys obr , na cieplym tez ale przy predkosciach ok 100-130 km/h 3 tys obr.
Czasem zapala sie kontrolka silnika i nie mruga wtedy auto jedzie rowno poprostu sieci sie blad , ale gdy murga jest problem z wypadaniem zaplonow
Bledy jakie mam znajdziecie w zalaczniku:
P0302- Wypadanie zaplonu cyl2
(Nadmierna temperatura podzespołu lub ukladu ) ??????
P0303 - Wypadanie zaplonu cyl3
P0136 - Sygnal sonda lambda rzad 1 sonda 2
(Sygnal zablokowany na niskim poziomie)
Powtarzajacy sie blad wypadania zaplonow na 2 i 3 cylindrze + sporadycznie blad od sondy .
Moje pytanie : Czy od sondy moze wywalac zaplon na 2/3 cylindrze?
Czy moze to byc spowodowane brakiem cisnienia na cylindrach?- Ale w takim razie dlaczego jak odpale na zimnym chodzi normalnie? - dopiero podczas jazdy wywala blad .
Cewka wymieniona - bledy te same , swiece i kable zamienione miejscami dalej to samo ;/
Auto ma niski przebieg bo 40 tys..
Po odpaleniu na zimnym , samochod pracuje rowno .
Pojade nie caly kilometr zaswieca sie kontrolka silnika ktora miga a auto pracuje nie rowno , wystarczy ok 3 tys obrotow ...
Blad czesciej wystepuje na zimnym silniku predkosc ok 50-80 3tys obr , na cieplym tez ale przy predkosciach ok 100-130 km/h 3 tys obr.
Czasem zapala sie kontrolka silnika i nie mruga wtedy auto jedzie rowno poprostu sieci sie blad , ale gdy murga jest problem z wypadaniem zaplonow
Bledy jakie mam znajdziecie w zalaczniku:
P0302- Wypadanie zaplonu cyl2
P0303 - Wypadanie zaplonu cyl3
P0136 - Sygnal sonda lambda rzad 1 sonda 2
(Sygnal zablokowany na niskim poziomie)
Powtarzajacy sie blad wypadania zaplonow na 2 i 3 cylindrze + sporadycznie blad od sondy .
Moje pytanie : Czy od sondy moze wywalac zaplon na 2/3 cylindrze?
Czy moze to byc spowodowane brakiem cisnienia na cylindrach?- Ale w takim razie dlaczego jak odpale na zimnym chodzi normalnie? - dopiero podczas jazdy wywala blad .
Cewka wymieniona - bledy te same , swiece i kable zamienione miejscami dalej to samo ;/
To nie jest moj pierwszy rozrzad ...
- zachowujesz sie jak typ ktory wszystko wie i zjadl wszystkie rozumy i proboje zablysnac . A wychodzisz na zwyklego buca.... Sam przylazisz po pomoc na forum a w moim temacie robisz z siebie gwiazde , Ty nie masz nic sensownego do powiedzenia tylko poszlaki ... Faktycznie zes Filozof przez duze F jak i te twoje filozoficzne umiejetnosci ... zajmij sie autami z ktorymi sam masz problem , nie pozdrawiam.