• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Golf MK7 problem z sensorem Airbag

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
477
Carprogiem moze ci sie uda go zrobic

Szukaj uzywki jakiejs a jakos sobie zakodujesz ja.

Ja mam chinskie fvdi . Prawde mowiac gowno wiem co to warte. Sterownik ostatnio to carprogiem kasowalem.

chlopie daruj sobie takie rady bo widze ze zielonego pojęcia nie masz o czym mowisz. I nickel ma racje albo czekasz na stary sterownik albo zaklepuj kolejke w serwisie. Nie zauwazyliscie ze gosc ktory wystawil ten sterownik na allegro z automatu ma wpisane te bzdury o kodowaniu dupowaniu itd ? ,,w sterowniku mozemy podniesc moc" na aukcji sterownika do poduszek. No chyba ze abrites potrafi to dopisac ale to juz drogi temat bo sprzet musialby byc ori. Chinczykiem to tylko strata czasu na wpinanie go w auto.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Jak się ma kodowanie CS i używane części vs serwis autoryzowany ?

Robią bez problemu ? , czy tylko opcja na nowe ori ?

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
A czym sie rozni np oryginalny a chinski ftdi?

Na xprogu i carprogu nie odczulem nic.
Wsystko da sie zrobic. Zaloguj sie na mmhauto autorze tematu i sie dowiesz wszystkiego.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Dzwoniłem do faceta z aukcji, mówił, że używkę da rade zrobić, ale to szkoda ryzykować bo jak to powiedział "może się zrobić niebiesko" :D On za 999 zł daje ori nowy i mówi jak to zaprogramować vas'em nawet żółtym, więc nie trzeba do niego jeździć, a i aso też nie jest potrzebne. Może pożyczyć swojego vas'a, ale to trzeba mu kaucje wpłacić.

Dzwoniłem do abritusa z zapytaniem jak to jest z ochroną komponentu do VW, to wielkie oczy, że przecież vw tego nie ma :D

Wysłali zapytanie do producenta, zobaczymy co odpisze.

Dam znać co i jak.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Dla potomnych, Abrites na dzień dzisiejszy nie ma opcji ochrony komponentu dla VW. Pracują nad tym, ale kiedy to będzie nikt nie wie.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
667
Miasto
WLKP
Tez dzwoniłem i powiedział ze ma nowy i VAS to dopisze.

fifii69

Gaduła
Punktów
17
Miasto
UK
zadne fvdi i carprogi,natomiast dopisac mozna online zdalnie trzeba miec tylko glowice vas5054 i serwis nie jest potrzebny tylko to oczywiscie wszystko za $$$

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
477
A czym sie rozni np oryginalny a chinski ftdi?

Na xprogu i carprogu nie odczulem nic.
Wsystko da sie zrobic. Zaloguj sie na mmhauto autorze tematu i sie dowiesz wszystkiego.

Chlopie, nie obraz sie ale zielonego pojęcia nie masz o czym mowisz zupelnie zero. Z czym do czego jakie ty wgl porownania dajesz...
Sory ale wydaje mi sie ze albo jestes Markiem S albo nwm jego następcą....
Jesli gosc sterownik ma faktycznie nowy czysty to tak da rade go dopisac VASem bez wiekszego problemu.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Na allegro sprzedaja za 5tys podrasowany szajs z aliesa za 1200zl

Nie obchodza mnie czyjes problemy za bardzo. Jak bede mial taki problem jak on to sobie poradze.

SEBA XX

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Puławy
Wszystko wisz i wszystko umisz a co drugi temat z pytaniami Twój. Nie marnuj czasu na tym forum tylko rozwiązuj takie trudne tematy. Kupe kasy mozna na tym zrobic.

Michuv46

Początkujący
Punktów
0
Najważniejsze, że jest to do ogarniecia bez wizyty w VW ,bo wiadomo inne koszty.
Także temat uważam za zamknięty.
Dzięki

Do góry Bottom