MIKUr1
Zweryfikowany Mechanik
Panowie, Aisin 8b BMW - warte to coś? Członek rodziny szuka X1 w automacie i się zastanawiam czy ta skrzynia to nie jakaś wtopa.
Ja jako absolwent akademii chłopskiego rozumu kieruję się taką zasadą, że każdy automat prędzej czy później się spi€rdoli i to jest po prostu cena, jaką się płaci za to, że biegi same się zmieniają i albo się bierze to na klatę, albo kupuje auto w manualu i korzysta również z lewej nogi.Panowie, Aisin 8b BMW - warte to coś? Członek rodziny szuka X1 w automacie i się zastanawiam czy ta skrzynia to nie jakaś wtopa.
Takie czasy nastały że skrzynia może nie wytrzymać do pierwszej wymiany olejuJa jako absolwent akademii chłopskiego rozumu kieruję się taką zasadą, że każdy automat prędzej czy później się spi€rdoli i to jest po prostu cena, jaką się płaci za to, że biegi same się zmieniają i albo się bierze to na klatę, albo kupuje auto w manualu i korzysta również z lewej nogi.
Tak, wiem, odpowiedź à la Heniu, ale raczej trzeba się z tym przeprosić, że czasy czterobiegowych hydrokinetyków, którym wystarczały wymiana oleju raz na jednego właściciela bezpowrotnie minęły.
i to dotyczy manuali i automatów, ja jak narazie jestem pod wrażeniem 5hp19, 280 kilka tysięcy kilometrów i idzie jak burza, manual też się psuje i zużywapo zdemontowaniu widać skąd to mogło lecieć? załóż nowy uszczelniacz na szyjkę i zobacz od dupy strony jak to leży. Oring pompy oleju ok? może tędy leciZałożony nowy uszczelniacz nadal leci ,skrzynia znów wyjęta ,sprawdzony konwerter na szczelność, nowa szyjka konwertera ile powinna mieć mm?, panewka tez wygląda dobrze
Ja żonie kupilem ufo z ishiftem zrobione 18k km i tylko robiłem raz adaptacje i kalibracje po kupnie na szafie 180k km i skrzynia igiełka.Uwaga !
które z małych aut warto kupić z automatem ....np. hyundai ix 20 , vw up, honda ( te małe gówno) suzuki swift
coś... co nie udaje automatu i nie będzie się dupić
co polecicie ?
zaraz bedziesz robil robotaJa żonie kupilem ufo z ishiftem zrobione 18k km i tylko robiłem raz adaptacje i kalibracje po kupnie na szafie 180k km i skrzynia igiełka.
swift ma polautomata ciekawego , sprzeglo i adaptacja na srednio 120 - 150 tys kmUwaga !
które z małych aut warto kupić z automatem ....np. hyundai ix 20 , vw up, honda ( te małe gówno) suzuki swift
coś... co nie udaje automatu i nie będzie się dupić
co polecicie ?
Wszystko do zrobienia,tutaj wszystko jest proste do ogarnięcia .zaraz bedziesz robil robota
swift ma polautomata ciekawego , sprzeglo i adaptacja na srednio 120 - 150 tys km
To samo w Aygo półautomat albo c1W upie/Mii/Citigo masz półautomat. Powolny, ale działa.
To samo miałem w civicu ufo dajesz wsteczny nic nic i nagle jeb ruszy. Pomogła kalibracja zrobiłem ja diagzonem . Teraz wrzucę bieg i od razu zaczyna się toczyć nie potrzebny gazAF 13 - 4 biegowa ....1.2 już ma półautomat
co talizman ma za gównianą skrzynie ? mam takie dwa w serwisie i bramę lekko wgiętą przez skurw.......na zimnym dasz wsteczny ....nic , nic i potem jak torpeda idzie
mysle ze w zly sposob zadajesz pytanie. po pierwsze to ktor robi oryginal , i druga sprawa ze w 90 % z tego zestawu OHK nie skorzystasz , bo wymienisz dobre na NOWE.Jakie uszczelnienia stosujecie w skrzyniach? Zestawy OHK lub Pricision są warte zakupu czy szkoda wogóle podchodzić do tematu i ile możliwe to pchać oryginał?