toomii76
toomi
Czasem odpali. 2razy mnie to zmylilo. Tylko wtedy działo się tak, tylko na zimnym i po nocy. Trochę Plaka i chodził, potem można było gasic i odpalal od strzała. Aż nie wystygl.
Dzięki. Konkretnie w którym miejscu. Czy to ten elektrozawór do regulacji ciśnienia?2009 poradziłem sobie wina paliwa ,zaworek na pompie zatkany kryształkami czego nie wiem nie jestem chemikiem wyglądem przypominały "sól' 'cukier" "małe diamenty"
Wtryski sprawdzone. W filtrze brak opiłków, także po co cały do czyszczenia. Pompę aby wyjąć, to trzeba rozbierać rozrząd. Ewidentnie gdzieś ucieka paliwo po dłuższym postoju.Pompa i wtryski do wyciagniecia weryfikacji i czyszczenia jak i cały układ paliwowy zbiornik rownież.
2009 poradziłem sobie wina paliwa ,zaworek na pompie zatkany kryształkami czego nie wiem nie jestem chemikiem wyglądem przypominały "sól' 'cukier" "małe diamenty"
Napisałem wyżej, że mam identyczny problem co elektro. Po dłuższym postoju muszę pokręcić. Wtryski sprawdzone, świece żarowe sprawne. Napięcie na świecach jest. Jedynie nie ruszana pompa wysokiego ciśnienia. Zresztą elektro odpisał, że sobie poradził. Wyczyścił zawór w pompie.Bardziej było to do kolegi elektro
A ty nawet nie napisałes jaki masz problem co zostało sprawdzone i wymenione
Wtryski były sprawdzane. Pompka na filtrze teraz raczej nie działa. Na pewno wcześniej działała a problem był z odpalaniem.Zobacz czy ta pompka na filtrze w ogóle działa. Bo padały. Jak wyglądają korekty wtrysków jak już odpali? Wtryski wymontuj i oddaj do sprawdzenia... Przerabiałem dokładnie to samo w takim silniku i problemem był 1 wtrysk.
Nawet wczoraj podłączałem pod komputer i w tym silniku w diagnostyce nie ma korekty wtrysków. Kompresję sprawdzał mechanik i jest około 17 na cylindrze. Wiem, że powinno być około 24 atmosfer. Ale silnik ma swoją moc, jak depnie to idzie. Jestem na sobotę umówiony do innego mechanika, może coś namierzy.A kompresje mu sprawdzałeś?
Zobacz korekty wtrysków jak po odpaleniu wyglądają... Bo dalej będę się upierał że to tam jest problem...[/QUOTE
Stero
Napisałem wyżej, że mam identyczny problem co elektro. Po dłuższym postoju muszę pokręcić. Wtryski sprawdzone, świece żarowe sprawne. Napięcie na świecach jest. Jedynie nie ruszana pompa wysokiego ciśnienia. Zresztą elektro odpisał, że sobie poradził. Wyczyścił zawór w pompie.
Immo było sprawdzane przez elektryka. W postaci zgodności w dwóch kluczykach kodów. A do zaworu był podłączony szeregowo przepływomierz i badane przepływ badanej cieczy, również podłączono nanometr celem sprawdzenia ciśnienia na wejściu i wyjściu zworu. Jeżeli te ciśnienia są różne to znaczy ze zawór jest nieszczelny. A w moim przysiady były one jednakowe.A jak ty niby sprawdzałeś ten immobilajzer? jakaś magiczna metoda? kontrolka jest odpalasz kontrolka gaśnie wiec immo działa, kontrolki nie ma wiec nie odpalasz nie działa. Co to za sprawdzanie, zawór sprawdzałeś jak? wyjęty był chociaż czy tylko spojrzano pod maskę i o. tu jest jakiś zawór, no to ok.
:-D
klepiecie głupoty a robić to nie ma komu, weźcie kurła jeden z drugim kawałek czystego węża w rękę, pojemnik i coś na zatkanie przewodu nie wiem śrubkę 6mm zróbcie sobie testy przelewowe wtryskiwaczy, a zaiste powiadam wam, że się zdziwicie i nastanie światłość w waszych umysłach.
Nie wierzcie za to tanim diagnoskopom, bo to fałszywi prorocy są. Idzcie w pokoju.