• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki tester diagnostyczny do 15 tys

Paweł23

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
Śliwice
Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie testera dignostycznego myśle na zakupem bosch kts 560 lub delphi. Moje pytanie brzmi który bardziej polecacie lub może jeszcze jakiś byście polecieli. Z delphi miałem styczność ale z klonem to tak średnio jestem zadowolony ale nie wiem jak ten orginał działa i jakie ma możliwości. Z katesem tez mam styczność ale z 520 i tak średnio radzi sobie z nowszymi autami i nie chce się łączyć z większością nie wiem jak ten 560. I mam mały dylemat nie wiem który wybrać

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Jeśli umiesz dobrze angielski to bierz launch x431 . Resztę kasy wykorzystaj na oryginał marki która robisz najczęściej .

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Ta, przerabiałem ten temat niedawno. Kupiłem x431 i to był bardzo dobry wybór. Nowe auta robi bez problemu, stare też...
Kts abonament średnio tani

Paweł23

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
Śliwice
Launch miałem na testach i trochę było mi ciężko bo z angelskim tak średnio. A orginalny delphi jak sobie radzi ? Ktoś miał styczność ?

krystian1826

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Łuków
mam kts560 szmelc karzą sobie płacić a nawet swoich sterowników dobrze nie robią w cenie są schematy za które jeszcze oddzielnie by chcieli $$ bo zrobili online mam launcha i wymiata a odnośnie delphi to mam w planach kupić ori bo mam chińczyka i wiele razy mi pomógł nic do niego nie mam prócz problemu z amerykancami

Paweł23

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
Śliwice
No tak szczerze mówiąc to miałem tego launch i jeszcze jakiś ale kurde teraz nie pamietam jak się nazywał, i launch był bardzo rozbudowany i musiałbym trochę się pobawić tym ale się trochę bałem bo jak wyżej napisałem cienko umnie z angielskim i się bałem ze coś zepsuje

Słyszałem że delphi orginal jest bardziej jeszcze rozbudowany niż klon ma więcej funkcji ale nie wiem ile w tym prawdy

Paweł23

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
Śliwice
Dokładnie Pdl 4000 Ogólnie tez dość fajny tester ale bloki pomiarowe np. Turbo, ciśnienie paliwa to maszkara działało to z takim opóźnieniem

Daniel Wójtowicz

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Katowice
www.cartec-polska.pl
W SUN PDL masz zapewnione dwie aktualizacje na 1 rok. Subskrypcja trwa rok po zakupie sprzętu. Później masz możliwość przedłużenia subskrypcji o rok lub dwa lata, ceny zależne są od modeli. Jeśli rezygnujesz z subskrypcji, niektóre funkcje mogą wygasnąć (np suretrack albo inteligentna diagnostyka w PDL 8000)

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
W launch masz dwa lata aktualizacji , w tym teraz z okazji zarazy pół roku gratis oraz najważniejsze - jak wyjdzie nowsza wersja interfejsu to ten zdajesz i za poł ceny dostajesz nowsza wersje .

Daniel Wójtowicz

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Katowice
www.cartec-polska.pl
Cały system i baza danych jest dostępna w języku Polskim. Podeślij email na pw to wyślę tobie materiały informacyjne.

SUN umożliwia wymianę starego testera na nową wersję na dogodnych warunkach. Zaliczają się również do tej akcji testery innych producentów. Takie akcje promocyjne są dostępne gdy pojawia się nowa generacja urządzeń.

ThinkPad

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
UK
Również polecam PDL-a . Pracowałem na takim testerze przez 2 lata, co prawda w wersji angielskiej (snap on modis) ale bardzo przyjemnie się nim diagnozuje. Dla mnie dużym plusem było połączenie po kablu dzięki czemu tester zawsze miał zasilanie i był gotowy do pracy. Teraz mamy nowszą wersję która łączy się po bluetooth i trzeba pilnować żeby bateria w tablecie była naładowana. Niby nic wielkiego ale czasami denerwuje jak w połowie diagnostyki mamy czarny ekran :/ Do tego zdarzyło się, że klient odebrał auto z podpiętą głowicą w gnieździe obd...

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Mam na warsztacie Snap-on modis , texe,launcza i autela z uniwersalnych testerow. Snap ona czyli SUN juz dawno sobie odpuscilem i jedtnie jak oscyloskop potrzebuje to wyciagam. Launch jest w miare spoko ale autel go przebija. Texa tez jest calkiem spoko.
Na ten moment uzycie uniwersalnych testerow wyglada u mnie tak 75% autel 20%texa a reszta to launch i snap.
Warsztatu obok maja tylko snap ony i delphi I czesto podstawiaja auta do nas na diagnostyke

Do góry Bottom