• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki wybrać starter

08michael

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
K-n
Pytanie jak w tytule. Szukam startera do rozruchu aut osobowych. Warsztat jednoosobowy. Nie chcę przerostu formy nad treścią. Raz na jakiś czas się zdarza podjechać i odpalić jakieś auto. Ewentualnie jakie parametry mieć powinien. Pozdrawiam.

roger18sx

SuperMechanior
Punktów
41
Miasto
SANOK
Ponad trzy lata temu zakupiłem u chińczyka starter utrai 2000a. Działał włąściwie ponad 2.5 roku i się bateria w nim uszkodziła.Fachowiec mówi że nie naprawi bo sa tem ogniwa o bardzo dużym wyładowaniu chwilowym, niedostępne. Poza tym same plusy .Z minusów to że jak szybko rozładujesz to kilka godzin się ładuje. Miesiąc temu zakupiłem utrai 2500 amper. Prawie to samo tyle że dołożyli bezprzewodowe ładowanie telefonu.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
474
Miasto
Józefów
Ja nabyłem drogą kupna :
GBX75URZĄDZENIE ROZRUCHOWE X 12V ROZRUCH: 2500A
i na chwilę obecną parę razy już dało fajnie radę

jak-ub

Nowy
Punktów
1
Miasto
Warszawa
Potrzebujesz booster rozruchowy o prądzie rozruchowym 400-600 A, odpowiedni do silników benzynowych i diesla w samochodach osobowych. możesz sprawdzić na globy.com. wybierz kompaktowy model z pojemnością akumulatora od 15 000 mAh, aby zapewnić rozruch w każdych warunkach. marki Noco lub Schumacher.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
1732829230811.png

patrzem i nie wierzem własnym oczom :) tam jest kompas :D

sprawdziłem opis "Urządzenie posiada dodatkowo młotek do rozbijania szyb i kompas, które mogą się przydać w awaryjnych sytuacjach"
kolejne zdjęcie:
1732829370857.png
rozumiem, że ludzie zabierają takie boostery na wycieczki i noszą w plecaku.
jestem w stanie ogarnąć usb do ładowania czegokolwiek, bezprzewodowe ładowanie telefonu, latarkę, nawet ten metalowy dzyndzel do rozbijania szyb (dumnie nazwany młotkiem). ale kurde kompas? :bucktooth:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Wyświetl załącznik 55052

patrzem i nie wierzem własnym oczom :) tam jest kompas :D

sprawdziłem opis "Urządzenie posiada dodatkowo młotek do rozbijania szyb i kompas, które mogą się przydać w awaryjnych sytuacjach"
kolejne zdjęcie:
Wyświetl załącznik 55053
rozumiem, że ludzie zabierają takie boostery na wycieczki i noszą w plecaku.
jestem w stanie ogarnąć usb do ładowania czegokolwiek, bezprzewodowe ładowanie telefonu, latarkę, nawet ten metalowy dzyndzel do rozbijania szyb (dumnie nazwany młotkiem). ale kurde kompas? :bucktooth:
Teoretycznie jak masz to przy sobie w dżungli to przetrwasz, jest wszystko czego potrzeba:) tylko jeszcze do tego jakaś ładowarka słoneczna i nic cię nie zaskoczy

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
@arni_poznań to ile na tych akumulatorach zarobiłeś? :D Czy jednak henio miał rację...więcej jeb. z tym niż pożytku? :D

No, chyba jakiegoś boosterka sobie z tylu akumulatorów zmajstrowałeś na zimę? :D
Starego rumpla nie naprawisz, kupiłem ostatnio dwa nowe akulce do moich pojazdów i z głowy:) a taki boosterek to fajna sprawa, wyciąga z tarapatów w najgorszych chwilach, nie trzeba dźwigać ciężkich akumulatorów

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
375
Miasto
Wasilków
Ja mam Yato z Castoramy chyba 9000 mah, ruszył zupełnie pustego pt cruisera 1.6 i jakąś inną benzynę 1.4. ale jeśli jest cokolwiek w akumulatorze to odpala dużo większe, często te kilkaset A robi różnicę. Do tego używam go przy wymianie akumulatorów żeby zegarków nie ustawiać. Kupiłem z ciekawości ze trzy lata temu i nadal działa, na jednym naładowaniu spokojnie kilka razy posłuży

Brzostowski

SuperMechanior
Punktów
22
A Ja polecam Lemania P9. Od roku używany, w sezonie nawet Dominatora odpalał bez problemu na polu. Duży plus taki, że działa nawet jak w pojeździe nie ma akumulatora

Do góry Bottom