Jarzi
Zweryfikowany Mechanik
Ładne oczyCos w tym stylu.
Wyświetl załącznik 36761
BTW pierwszy lepszy artykuł z google....
No ale lenistwo nie boli.
Czyli że co, zrobienie dziurek albo nacięć poprawia właściwości materiału? czy magicznie teleportuje energię do innego wymiaru chłodząc hamulce?

dla potomnych...może się przyda ...???Panie obrońco uciśnionych ignorantów, sam jestem wielkim fanem i użytkownikiem "starej" motoryzacji bo uważam ją za ciut lepszą od współczesnych tworów samochodowych (wyłączając nieprawdopodobne czy wręcz kosmiczne technologie stosowane np. w autach WRC czy F1). Nie było absolutnie celem tej wypowiedzi wyszydzanie stanu posiadania kogokolwiek. Nie mój portfel więc do niego nie zaglądam. Jednak tekst, że technologia nacinania czy nawiercania tarcz służy poprawie humoru świadczy o dyletanctwie piszącego. Takie teksty można pisać na kucharskim forum w dziale "luźne gatki".Czytam te "przepychanki" [...] Ale bez takich cyt.: maUryc " Nie słyszałeś nigdy o fadingu? Niektórzy mają szybsze fury niż Twój polonez" , bo to jest niefajne albo podnoszenie swojego ego, a co za złe komuś, że jeździ sobie zacnym FSO czy Fiacikiem zwanym "maluch" czy to Fiat 125 ?? To za nimi teraz się oglądają i głowy skręcają

Ja wrzuca przeważnie tarcze trw lub ferodo a klocuchy ferodo chyba ze klient ma inne pomysły![]()
Mam pytanie : a mianowicie co myślicie o tym zestawie?.Europa - ATE, Brembo, TRW i FEBI
Azja - TRW, Brembo i Ferodo
Ameryka - Ferodo
Będzie hamował.co myślicie o tym zestawie?
Też mi się tak wydaje, sprawdź na drodze bez przeszkód dla pewności.Będzie hamował.