• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Klienci - ciekawe cytaty

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Pewnego dnia przyjechała do mnie blondynka, u której miesiąc wcześniej wymieniałem uszczelkę pod głowicą z reklamacją i rozmowa zaczyna się tak. Ja z reklamacją bo mi hamulce z tyłu piszczą. Więc ja jej na to, że robiłem silnik a o hamulcach nie było mowy i od kiedy one piszczą pytam. Od wczoraj odpowiada ale trzeba je było wymienić skoro pan wiedział, że za miesiąc się zepsują. Widzę,że rozmowa prowadzi do nikąd więc mówię jej, ok zajrzę a przy okazji wymienię żarówki z przodu. Ale po co odpowiada wzburzona niewiasta przecież one świecą, a jej na to ale za miesiąc już nie będą świecić:D Patrzyłem na nią i płakałem ze śmiechu a ona dała mi kluczyki i poprosiła, że jak coś trzeba wymienić to niech pan wymienia i da znać kiedy może przyjechać po auto;)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
:eek: na szczęście nie wszystkie blondynki są takie

S

S-LINE

siema zolty ch...j mi sie zapalil wez go wypier...l, chodzilo tu o check engine :D

Kuba-majster

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Wrocław
Dzwoni facet przewija temat jakie auto jaki problem pod koniec rozmowy mówi "wie Pan bo to samochód mojego chłopaka ona się nie zna to ja dzwonię"

Sławecki

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Gdynia i okolice
Może nie z warsztatu a z ulicy. Koleś Loganem wjechał w dupe samochodu służbowego którym jeździłem, po spisaniu oświadczenia mówi że zapaliła mu się parasolka na desce rozdzielczej ;)

A

autozibi

słynne powiedzenie wielu klientów .... zrób pan jakkolwiek :D :p
Oczywiście jest to taki chytry trik klientów aby zrobić auto dobrze
a klient aby "płakał" podczas odbioru auta :(

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Panowie czeskie powiedzenia to dopiero są śmieszne i ciekawie bo ich język sam w sobie jest zabawny :)

mundek

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kobyłka
Dzwoni pan zainteresowany kupnem auta, po wszystkich pytaniach "co, ile" pada pytanie " Panie a cenony to on ma bo inne mają"

smyku28

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
stolica Bieszczad
ma pani olej do wymiany
czy to koniczna
no nie bardzo po 3 latach i prawie 3 tys przebiegu
a co to dużo?
olej zmienia si co 10-15 tys
a to prosze zmienic

bleki

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
89
Miasto
Rzeszów - Rudna Mała
www.m-72.pl
Dzwonie do gościa chcąc kupić auto. W ogłoszeniu nie było ceny. Po wypytaniu o wszystko pytam: Jak cena za to auto. Gość walnął: "Proszę coś zaproponować, tylko żebym się nie obraził"

08michael

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
K-n
Dzwoni klient:proszę pana ,zapalił mi się żółty czajnik-chodziło o check engine

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Coraz mniej normalnych jednak zdarzają się normalni inaczej...
wystawiam auto wiadomo że klient będzie się targował więc na wstępie robię końcówkę xx 989,00
Przyjeżdża klient z żoną oglądają mlaskają ...
Bierzemy... piszemy umowę i klient kładzie na stole gotówkę
uwaga! xx989,00
Moja mina bezcenna ;):eek:
odkładam 489 złotych i mowie to na pierwsze tankowanie
Bardzo dziękujemy ... jak już trochę aut sprzedałem takiej akcji jeszcze nie miałem

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A są rozni ... kiedys cos robilem w pasku skladaku , kodowania były z czego popadnie radio jako golf itp. po kilku dnich grzebania w aucie i w necie gateway na zielono cała a nawet jakieś funkcje sie pojawiły . Klient auto odbiera , placi i dodaje coś tam od siebie a ja mu na to ze zaplacił juz rachunek i dziekuje a on uparcie chce mi dać ... omało o to mysmy sie nie pokłucili ... :D ja jałmuzny nie przyjmuje ....

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
niestety częściej są tacy, którzy płacą połowę, "a reszta po wypłacie, bo pusto w kieszeni"

hudy5

SuperMechanior
Punktów
32
Miasto
Okolice Katowic
Tekst chyba z wczoraj: "Witam. Ile za hak do hondy civic ale taki co by mi też pasował do opla."

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Klient auto odbiera , placi i dodaje coś tam od siebie a ja mu na to ze zaplacił juz rachunek i dziekuje a on uparcie chce mi dać ... omało o to mysmy sie nie pokłucili ... :D ja jałmuzny nie przyjmuje ....

Ja nie przyjelem litrowej butli bialej dosc dobrej gorzaly w gratisie, bo wytlumaczylem ze nie pije - tylko whisky to pozniej zaczely sie przy innych naprawach ze strony klienta proby obnizki i tak niskiej ceny za wykonana usluge.
Od tamtej pory co daja biere :D

Do góry Bottom