• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kupno interfejsu z naszego forum

Status
Zamknięty.

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
69
Ja dopiero teraz profil ów pacjenta odwiedziłem.
No cóż, warszafka :))
A ile talarów to dobrodziejstwo kosztowało?

domcioo26

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Ostróda
No i głowa w piasek.

Napisałby - dobra, gest dobrej woli. Pokrywam połowę kosztów ? Juz to by jakoś inaczej wyglądało.

Słabo oj słabo.
Rzeczywiście śmieszne Po tym co pisał nie łatwo domyśleć się że honor czy gest dobrej woli słyszane były tylko w jego opowieściach. Koniec końców dotyk został wymieniony i teraz jak widać wady nie ma. Ja jestem z kolei lżejszy o 600 zł ale szczerze mówiąc teraz interfejs wygląda tak jak powinien i spełnia swoje funkcje jeszcze bardziej bo dotyk działa o niebo lepiej i lżej się go wciska. Także to nie była tylko wada estetyczna ale było w nim coś uszkodzone bo siła nacisku jest teraz bajka. Nie mówiąc o tym że wygląda poważniej bo podłączając komuś auto wyglądał wcześniej jak by ktoś z dupy go wyjął z tym uszkodzeniem. Załączam zdjęcie
Ja dopiero teraz profil ów pacjenta odwiedziłem.
No cóż, warszafka :))
A ile talarów to dobrodziejstwo kosztowało?
2800 interfejs i wymiana dotyku 600 także razem 3400… dużo za dużo
Rzeczywiście śmieszne Po tym co pisał nie łatwo domyśleć się że honor czy gest dobrej woli słyszane były tylko w jego opowieściach. Koniec końców dotyk został wymieniony i teraz jak widać wady nie ma. Ja jestem z kolei lżejszy o 600 zł ale szczerze mówiąc teraz interfejs wygląda tak jak powinien i spełnia swoje funkcje jeszcze bardziej bo dotyk działa o niebo lepiej i lżej się go wciska. Także to nie była tylko wada estetyczna ale było w nim coś uszkodzone bo siła nacisku jest teraz bajka. Nie mówiąc o tym że wygląda poważniej bo podłączając komuś auto wyglądał wcześniej jak by ktoś z dupy go wyjął z tym uszkodzeniem. Załączam zdjęcie

2800 interfejs i wymiana dotyku 600 także razem 3400… dużo za dużo

Załączniki

• IMG_4380.jpeg
    IMG_4380.jpeg
    3 MB · Wyświetleń: 22

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Nie mówiąc o tym że wygląda poważniej bo podłączając komuś auto wyglądał wcześniej jak by ktoś z dupy go wyjął
Tu się z autorem nie zgodzę.
To jest tak jakbyś wyszedł do klienta w czystym nowiutkim 'kombinezonie'.
Im bardziej jesteś ujeb. tym bardziej wyglądasz profesjonalnie :D

Z bąblem na ekranie wyglądałeś jak zawodowiec...było widać że interfejs swoje setki godzin przewalczył, a obsługujący go ma niebagatelne doświadczenie ;)
p.s. ważne, że historia ma swój "happy end" ;)

domcioo26

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Ostróda
Tu się z autorem nie zgodzę.
To jest tak jakbyś wyszedł do klienta w czystym nowiutkim 'kombinezonie'.
Im bardziej jesteś ujeb. tym bardziej wyglądasz profesjonalnie :D

Z bąblem na ekranie wyglądałeś jak zawodowiec...było widać że interfejs swoje setki godzin przewalczył, a obsługujący go ma niebagatelne doświadczenie ;)
p.s. ważne, że historia ma swój "happy end" ;)
Happy end? Dla kogo bo na pewno nie dla mnie. Sprzedający ma wszystko w dupie i udaje że wszystko jest okej i to ja jestem lżejszy o dodatkowe koszta przez to że jest je****m krętaczem i myśli że wszystko mu wolno. Ja na pewno tak sprawy nie zostawię i obsmaruje go gdzie się da za to że mnie okłamał.

W takim razie polecam nie myć swojego samochodu nigdy i jeździj brudnym to wszyscy będą myśleć że jesteś rajdowcem

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Happy end, że jesteś zdrowy...zdrowie jest najważniejsze :)
Chwila nieuwagi jeb. Cię na suszarce i 1000zł mandatu zapłacisz :)

Mnie raz podjeb. z kamerki ORMOwiec. Była niedziela, straszne korki, bo była impreza w mieście. Do lewoskrętu stało się masakrycznie długo. Zapaliło się zielone potem czerwone, to jeszcze udało mi się przejechać sekundę dwie po czerwonym. Ale był taki zapas, że za mną jeszcze samochód wjechał na czerwonym. I potem i on i ja na komisariacie dostaliśmy po mandacie 500zł, bo jakiś debil wysłał film.
Było pincet? Nie ma pincet.
Co ORMOwiec tym zmienił, już tak nawiasem pisząc? Nic, heniek tak jak jeździł, dalej tak samo jeździ. Jak trzeba przejechać na czerwonym to się przejeżdża.
Do niego karma i tak wróci. Nie martw się.
W takim razie polecam nie myć swojego samochodu nigdy i jeździj brudnym to wszyscy będą myśleć że jesteś rajdowcem
Powiem Ci, że ja swoje myje raz na pół roku. I większy deszcz...i zawsze jakoś ten samochód wygląda lekko przykurzony, ale duży brud znika. Nie wiem jak to się dzieje.

Nie jeżdżę na myjnię, bo im mniej wody tym mniej rdzy. A mam wystarczająco zdrowe poczucie własnej wartości, że zdanie sąsiada mam głęboko w dup.
O ekologach dla których myjnie samochodowe, to diabeł wcielony nawet nie wspominam ;)

Więc z tym brudem na samochodzie Domcio, to bym się tak nie wychylał ;)

Kiedyś...pokazywali tak w ogóle (abstrahując) od tematu heńka...bo nie chce mi się pisać...więc napiszę w telegraficznym skrócie.
W jakimś komisie był "wypasiony" stary mercedes. I stał tam chyba dwa czy trzy lata bo cena była zaporowa. I w końcu zeszli trochę z ceny bo zgłosiła się motoryzacyjna ekipa telewizyjna, która rzeczywiście go chciała kupić.

I co się okazało samochód był pięknie wypolerowany...a w zakamarkach i kluczowych punktach tam gdzie po deszczu zbiera się woda była rdza...tak elementy konstrukcyjne samochodu były zeżarte, że na wstępie pojazd stracił jakiś 30% wartości.

No i w pięciu dedukowali. Dlaczego on tak ładnie wygląda, a w 'zakamarkach' ruina.
Bo komis raz w miesiącu czy nawet dwa razy lał po samochodzie wodę i polerował żeby pięknie wyglądał. No i wyglądał pięknie.
Tylko, że woda stała i nie miała jak podczas jazdy/pędu "odparować".

Takie historie na interfejsie ;

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
69
Czyli, ma się rozumieć - demokratycznie winny jest ten niewinny?

Zasada numer uno i ostatnia - OPIS!!
Dlaczego nikt przy sprzedaży nie wspomniał o wadzie wyświetlacza? Bo wtedy z automatu było by -1000/1500zł??

Ten sam qrefski śmietnik jest wszędzie. Wszystkie wady oby ukryć, zakryć i szit sprzedać.
Polsce brakuje kilku lat z sowieckim kołchozie. Widać, że naszej mentalności unijna demokracja.co raz bardziej bije na łby. Byłoby łomem po kolanach jak u Ruskich to by szybko uszkodzony szit lądował w koszu lub miał rzetelny opis.

domcioo26

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Ostróda
@PiweczkoPiwunio, już nie wspomnę, że z założenia forum jest po to żeby sobie pomagać, a @afrikanerhart nieraz pomoc znalazł. W nagrodę więc musiał kolegę zrobić w chu*a i jeszcze z paragrafami wyjeżdżać.
Dokładne. Właśnie przez to że byłem pewny jeśli chodzi o kupno z forum gdzie każdy powinien pomagać sobie i powinien być szczery uśpiło to moją uwagę. Już sam fakt że nie chodziło tu tylko o walory wizualne bo kupując używany sprzęt liczę się z tym że nie będzie ideałem ale to była ewidentnie wada, po wymianie dotyku odziwo sprzęt działa dużo lepiej i nie trzeba wciskać nic na siłę tylko działa aktualnie tak jak powinien i leciutko

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
69
Nic nie zrobisz. Wszystko zgodnie z obowiązującym prawem. Kilka lat temu czytałem historię pewnej pani, która aż do Sądu poszła, aby odzyskać pieniążki za iPhone'a z allegro, który miał lekko powylewany ekran (dużo czarnych kropek). Sprawę przegrała, zapłacić za nią jeszcze musiała 500 za obrazę Sądu, 500zł za sprawę i jeszcze jakieś 200 z hakiem za inne koszta, wezwania itp. itd.
Dlaczego?
Sąd (biegły) uznał, że plamki na ekranie nie dyskwalifikują sprzętu z użytku, nie powodują niczego co umożliwiałoby użytkowanie sprzętu. Wada ekranu została uznana za wadę kosmetyczną, która dla połowy populacji nie ma znaczenia.

Drugie dno?
Tak. Firma sprzedająca iPhone'y odprowadza zaje...piste podatki. Demokratycznie zatem wygrywa ten kto ma hajs.

Ps. A w Norwegii 7-8 letnie dziecko ma już prawo wybrać, czy jest samcem, samicą czy obojniakiem. Ja serio mówię.
Teraz, rozumiecie dlaczego Baćka, KimDzwonWuj i wujo Putin mówią o amerykańskiej demokracji że to przegrana i fikcja?
Bo w niej wygrywają tylko nieuczciwi sk...wiele.
Rozumiecie zatem w jakich czasach żyjemy?

Kupujesz części do samochodu. Aby sprawdzić ich działanie musisz zamontować. Montujesz, odpalasz furę i śmigasz na miasto. Wracasz na lawecie. Wysprzeglik wystrzelił, olej poszedł, tarcza zalana, koszta z kosmosu razy dwa.
Próbujesz egzekwować zwroty i poniesione koszta - przegrywasz.
Przegrywasz bo - zamontowałeś ten wysprzeglik a towaru używanego nikt nie przyjmie.
Popsułeś Ty. Nie pomogą zeznania innych mechaników, którzy zeznają - auto z nowym wysprzeglikiem przejechało 2km. Wada fabryczna.
Amen.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Widzę, że Piweczko zaczyna powoli przemycać politykę.
W dalszej perspektywie komunizm wygra, bo w walce zbrojeń jest bardziej "zdyscyplinowany" niż demokracja.
Jednak komunizm jest do szpiku kości zły, bo całą władzę skupia w rękach kilku ludzi. Zdanie jednostki się nie liczy. Nie ma demokracji, jest dyktatura.
Więc Piwusio kochany, słońce nie przemycaj treści typu "komunizm" jest cool...bo nie jest.

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
69
Piwunio ma wy....bane na politykę. Piwunio już nawet TV nie posiada. Nie miałem już czym wymiotować patrząc na nich.
Tak mi się "wymskło" z deka albowiem dużo podróżuję tanim kosztem (Polo+campingi). Coś się już widziało na własne oczy stąd mega inne zdanie w stosunku do "telewizorowców".
Kumunizm zły bo władza w jednych rękach?
To zależy czyje to ręce. Gdyby to były moje - biznes prywatny prawie w całości by nie istniał - ludzie za byle co nie srali by cenami ssanymi z palca no i Świat należał by do ludzi a nie ... właśnie - nie do biznesu i bogaczy. Starałbym się oddać Świat ludziom. Chcesz się budować - buduj się. Chcesz mieszkać za Uralem? Mieszkaj. Chcesz w Chinach? Mieszkaj w Chinach. Jeden paszport dla wszystkich, te same zasady wszędzie, te same ceny, opłaty, zapłaty, podatki, stawki wszędzie. Zero podziału na ruskich, polskich, chińskich czy niemieckich. Nie byłoby prywaciarzy. Państwo zapewniałoby wszystko dla każdego - po równo. Nie byłoby, że jeden zap..dala we wschodniej UE za 6EUR/h po 12h na dobę a drugi w zachodniej za 18EUR/h po 8h. O nie, nie.

A demokracja cacy?
Biznes dyktuje warunki władzom krajów?
Szantarzuje, że jeśli filipinów nie zatrudnią za damski wuj na terenie PL to żagle zwijają?
Że, gdy podatki za duże a ulgi za małe to też zwijają interes?

I tym 2000 prezydentów przy okrągłym stole w Brukselce to na rączkę??
Hehe

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
dużo podróżuję tanim kosztem (Polo+campingi)
Super sprawa, ja już chyba nie dożyję tego :(

To zależy czyje to ręce. Gdyby to były moje
Starałbym się oddać Świat ludziom.
Piękne ideały, piękne. Nie zapominaj, że świat jest brutalny i nim byś się zbudził, to wsadziliby Ci od tyłu kosę pod żebra, żeby wskoczyć na Twoje miejsce i upajać się władzą ;)

Jeden paszport dla wszystkich, te same zasady wszędzie, te same ceny, opłaty, zapłaty, podatki, stawki wszędzie. Zero podziału na ruskich, polskich, chińskich czy niemieckich. Nie byłoby prywaciarzy. Państwo zapewniałoby wszystko dla każdego - po równo. Nie byłoby, że jeden zap..dala we wschodniej UE za 6EUR/h po 12h na dobę a drugi w zachodniej za 18EUR/h po 8h. O nie, nie.
A wiesz co teraz robisz? Robisz komunizm 2.0 wersja turbo. O to właśnie im chodzi, żeby był jeden "rząd" - żeby władza nad całą kulą ziemską spoczywała w jednych rękach. Tak właśnie będzie...za 100 czy 200 lat. Będą posiadali władzę absolutną.

A demokracja cacy?
Tak jest cacy. I to bardzo cacy, bo od prawie 3 tys. lat nie wymyślono niczego bardziej sprawiedliwego.

Wyrzuciłeś TV. Niepotrzebnie, jeżeli masz 100 kanałów i potrafisz wyciągać pewne wnioski oddzielając ziarno od plew. To nawet na samym telewizorze można sobie zbudować ogromną wiedzę na temat tego co dzieje się na świecie.

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
69
Ale to my, zwykli ludzie pchamy ich do władzy i potem pasiemy naszym kosztem. Popatrz ma ulice. Co drugi w Polsce niemca nienawidzi, zazdrości że oni mają w my nie. Robi to siedząc za fajerą Audi/BMW/VW/MB.

A tak na serio, Świat można zmienić ale tylko swój. Wybiera się do życia miejsce dogodne jedynie geograficznie bo wszystko inne jest podobne. I wtedy żyje się dla siebie i najbliższych omijając każdą obcą sztukę tak wielkim łukiem jak tylko się da. Niestety, w Polsce tego nie zrobisz. Polska to zawód, nie kraj. Na dodatek nasz system niszczy "produkt jednorazowego użytku" opłacony sztabką złota. Właśnie, jestem nieszczęśliwym posiadaczem unijnego kleju Pattex firmy Henkel. Miał trwale i mocno połączyć gumę do blachy. Niestety, tak się nie stało.
Wczoraj montowałem zamek centralny w jakimś gracie. Potrzebowałem kilku płaskowników bo nie było do czego zamontować siłowników. Płaskowniki z Catroramy, pseudo stalowe, grubość lekko ponad 1mm. Połamałem je żabką i kombinerkami próbując dorobić potrzebny mi kształt. Rozumiesz?
Ja prdlę ten ustrój już i wierz mi na słowo honoru - tylko tu w sklepach jest takie gówno.
Co nie kupisz w łapach się sypie.
Moja dzisiaj rano mówi - kup płyn do płukania - minimum 2L. Byłem w sklepie, patrzę na półkę, no jest. Cocolino, 2.75L za 43.99zł.
Ten sam płyn kupowałem w grudniu we włoszech (jechałem po auto). 3L za 2.99EUR.
Wypdlć trzeba stąd i już.

Po co powyższe?
Bo, tym 2000 rezydentów w Brukseli właśnie to na rękę. Wykiwać, okiwać, oszukać i wykorzystać.

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
216
Miasto
Gorzów Wlkp
Znam pewnego mechanika co na słowo reklamacja, gwarancja, poprawka. reaguje odrazu podobnie do bohatera tej historii. Zaczynają się paragrafy, niby kontakty z prawnikiem, nerwowa atmosfera, terminy rozpatrywania, a wszystko po to aby nie wymienić w byle Punto krzywej tarczy za 100 zł i mieć z głowy. Należy pamiętać, że forum to nie zamknięta społeczność i każdy może pisać co chce ale czym się w życiu kieruje tego nie wie nikt. Kilka lat temu kupiłem na forum pewien sprzęt jako oryginal. Nie był mi zbytnio potrzebny, a że lubię mieć to leżał. Niedawno okazało się, że nie mogę ogarnąć pewnego sterownika i urządzenie leżące w szafie to ogarnie. Niestety, nie udało się dokupić aktualizacji do chińskiego klona. Tak czasami bywa.
Ps. A w Norwegii 7-8 letnie dziecko ma już prawo wybrać, czy jest samcem, samicą czy obojniakiem. Ja serio mówię
A byłeś ty w tej Norwegii? Twoje dzieci/ wnuki wybierały? Czy może dużo tv republika?

pawcar

SuperMechanior
Punktów
950
Miasto
Manchester
Typowo wojna Polsko-Polska.

Ogólnie to wszystko co jest w Tv to syf i kiszka. szkoda czasu, robić swoje, iść głosować na kandydata najbliżej naszych upodobań, idealnych nie ma, ba - większość to głąby tak czy inaczej.

Przy kamerach to sobie do gardeł skaczą tam wszyscy, kamery wyłączą, to idą wszyscy razem wódę pić. Krwa, krwie łba nie urwie :D

:)

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Ja i tak na 99% na wybory nie idę. Jedynie Wyklętych mi szkoda, bo przelewali za Nas krew i jestem im to winien.
Ogólnie, to jest dramat.

A jedyny który ma dobry pomysł na to wszystko to Kukiz. Tylko, że dla ludzi to skomplikowane i nie rozumieją co do nich mówi.

Generalnie raz do roku powinno być referendum, prawa wyborcze od 21 lat i rząd wybierany co 3 lata - tak powinno to wyglądać - gdyby heniek miał swoją partię :D

Absolutnie nie mam nic do lewicy. Rozumiem i szanuję każdego poglądy. Ktoś może mieć awersję do kościoła, księży...ktoś kiedyś był przy korycie jako eSBek i go od niego odusunęli - co skutkowało, że cała rodzina głodowała. Takich ludzi rozumiem. Pewnie sam bym napawał nienawiścią jeżeli ktoś zabrałby mi "pieniądze"/stanowisko.
Rozumiem LGBT ludzi uwięzionych w ciałach innych. Kobiety w ciele mężczyzny i odwrotnie. Rozumiem kobiety które chcą mieć prawo do aborcji (chociaż to jest bardzo długa dyskusja). Rozumiem to.

Ale ciemniaka jednego z drugim, który nie ma bladego zielonego pojęcia o polityce i próbuje się wypowiadać nie zdzierżę. I tu nie chodzi o politykę. Tylko nie lubię ciemnogrodu, który próbuje być elokwentny.
Ja mam świadomość polityczną i od ćwierć wieku nie byłem na żadnych wyborach...bo to jest także głos.

A w TV jest aż nadto informacji tylko, że trzeba oglądać wszystkie stacje i posiadać chociaż IQ wiewiórki, żeby wyciągnąć odpowiednie wnioski.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
950
Miasto
Manchester
Słowo klucz - oglądać wszystko i wyciągać wnioski. Kto ma na to czas ? ;)

2 tyg z tv non stop i Choroszcza ... wita.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Wiesz, jeden gra w PlayStation, a drugi ogląda w tym czasie wiadomości.
A po drugie to jeszcze trzeba mieć te 100 kanałów.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom