• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

kurs diagnosty

ARTURO2313

SuperMechanior
Punktów
0
dzieki za pomoc tak poza tematem slyszalem ze w 2015 maja zabronic otwierania podstawowej stacji maja byc tylko same okregówki to prawda?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ja o tym słyszałem już w 2007 r :D ale jak to powiedział mój wykładowca nie pozwolą na to naciski ze strony osób zainteresowanych, z tych małych stacji są zbyt wielkie wpływy kasiory ;)

ARTURO2313

SuperMechanior
Punktów
0
znacie jeszcze jakies strony internetowe z pytaniami opisowymi bo w norcom sa ale bez odpowiedzi albo nie pelne jutro egzamin

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ja nie znam a dlaczego się boisz opisowek ? Ja każdorazowo je zaliczalem, jeśli znasz poradnik diagnosty to dasz radę.

ARTURO2313

SuperMechanior
Punktów
0
egzami nie zdany czesc 4 oblana i opisówka tez pytanie bylo takie, opisz bodowe i zasade dzialania ukladu hamukcowego z abs w exIII 16t i kryteria oceny, niby nie trudne a tu lipa jak byscie to opisali

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
EXIII do 16 ton nie musi mieć ABS a ogólnie zasadę działania abs powinieneś znać skoro jesteś mechanikiem a kryteria oceny masz w warunkach technicznych które masz pod ręką na egzaminie.

ARTURO2313

SuperMechanior
Punktów
0
zapomnialem napisac ze uklad hamulcowy pneumatyczny wiec budowan inna niż w osobówkach, musi nie musi posiadac abs w pytaniu bylo podaj budowe

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Aha no to proste,na chomiku widziałem "szkolenie knorr abs"

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
To i tak jesteś wielki że podstawę zdałeś i niejeden diagnosta poległ na podstawowym

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Teraz można zrzynać z dz. ustaw a kiedyś to dopiero była misja :)

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
Niema czasu na zżynanie może zdążysz ze 2 razy .Sterta dz.us leży obok to zanim się dokopiesz a czas leci.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Niema czasu na zżynanie może zdążysz ze 2 razy .Sterta dz.us leży obok to zanim się dokopiesz a czas leci.
no co ty :D ja wszystko spisałem żywcem, dlatego w pierwszym poście napisałem że trzeba tylko wiedzieć czego gdzie szukać ;)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
:) chyba z miesiąc się uczyłem przychodzilem z pracy, zjadłem obiad i do wieczora nos w książkach, po nocach mi się to śniło ale za to na egzaminie wiedziałem co gdzie jest napisane. Tak nas uczyli w PZMOT wiedzieć gdzie szukać ;)

Ostatnia edycja:

Tomek1971

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
gdzie sie odbywa kurs? zalezy gdzie mieszkasz, ja zdawalem egzamin i chodzilem na kurs w poznaniu, w PZ-Mot na cześnikowskiej, chyba 2500 zl kosztuje kurs, no a potem przygotuj sie na kilka albo kilkanaście egzamniów, bo za pierwszym razem nie masz szansy zdac :D, ja zdawałem w sumie 6 razy, egzamin kosztuje 210 zl. Egzamin odbywa się w siedzibie TDT, jest ich kilka w kraju

Według mnie wszystko zależy od tego gdzie robisz kurs i jak się na nim przygotowujesz. ja chodziłem do Oes w Krakowie i zdałem za pierwszym razem.

Jarek78

Nowy
Punktów
1
Miasto
Kraków
Według mnie wszystko zależy od tego gdzie robisz kurs i jak się na nim przygotowujesz. ja chodziłem do Oes w Krakowie i zdałem za pierwszym razem.

Zgadzam się w zupełności z Tomkiem. Tez robiłem kurs na diagnostę w Oesie i tak mnie przygotowali że zdałem za pierwszym razem. fakt musiałem jeszcze trochę powtórzyć w domu ale w sumie to jestem zadowolony

Jozekk1

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Ja kurs na diagnostę robiłem w takim ośrodku krakowskim o nazwie OES. I spokojnie mogę go polecić. Mają fachową i wykwalifikowaną kadrę i miłą obsługę. Egzamin zdałem bez najmniejszego problemu

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
To jest aż niesamowite w dzisiejszych czasach że ludzie są tacy mili i uprzejmi...
Temat nie ciągnięty od od ponad dwóch aż tu nagle wpada taki @Tomek1971 i uprzejmie informuje że jak się tu i tu zrobi kurs to bez problemu i od strzała się zdaje:
ja chodziłem do Oes w Krakowie i zdałem za pierwszym razem.
w sumie gość wie o czy mówi, w końcu pochodzi z rodziny z diagnostycznymi tradycjami. Tam się z dziada pradziada zostawało diagnostami, a nawet z geja kołodzieja. On jest diagnostą, brat jest diagnostą i pewnie jeszcze matka, babka, ojciec, stryj i bratanek.
tutaj masz wszystko napisane
http://www.oes.krakow.pl/strona-glowna/kursy-specjalistyczne/diagnosta-samochodowy/
notabene dobra firma która robi kursy na diagnostę i inne. Mój brat tam robił ten kurs i był bardzo zadowolony
A zarejestrował się tylko po to żeby wszystkim o tym powiedzieć, bo pomimo nowych postów w temacie, gościa na forum nie ma od 29 listopada.
Ale za to miesiąc później pojawił się @Jarek78, który również pierdyknął 2 posty i go wcięło.
Minął miesiąc i pojawił się@Jozekk1 , który również dostał objawienia w jakiej to zaje...ej firmie robił te kursa, i miła obsługa, i fachowość.... same ochy i achy....
Wcale bym się nie zdziwił gdyby się okazało że jak @Misiek sprawdzi to się okaże że to ten sam nr. IP

Do góry Bottom