PAWEŁ123456
Bywalec
- Punktów
- 0
Witam Panowie. Laguna II PH I 1.8 skrzynia manula. Już brak pomysłów a też nie chcę wymieniać pół samochodu bo i tak już sporo wymieniłem a problem nadal występuje. Podczas normalnej jazdy przy prędkości ok 90km/h zaczyna bić kierownicą. Bicie występuje do prędkości ok 120km/h. Przy hamowaniu bicie się nasila przy wymienionych prędkościach a po zejściu poniżej 90 powiedzmy że jest ok, ale już przy prędkości 60-50km/h znowu zaczyna bić. Przy hamowaniu ogólnie też występuj bicie. Tarcze mierzone czujnikiem zegarowym i jest w normie tzn. max odchyłka półtorej setki. Ogólnie tarcze podmienione na inne i to samo. Piasty proste, też mierzone. Problem występuje na dwóch kompletach praktycznie nowych opon. Koła wyważone, podmieniane przód tył a nawet zamieniane z innego auta. Drążki kierownicze wymieniane jakieś 1.5 roku temu i są sztywne. Końcówki nowe i ustawiona zbieżność. Ogólnie na szarpakach brak luzów w zawieszeniu. Prawa półoś cała nowa. Na mechanizmie różnicowym jest trochę luz ale myślę że bez tragedii. Maglownica ok 2 lata temu miała kasowane luzy bo czuć było na kierownicy. Po skasowaniu luzów brak stukania na kierownicy i ogólnie brak niepokojących odgłosów z zawieszenia. Co jeszcze sprawdzić, wymienić bo mi pomysły się już skończyły.