• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna II bicie na kierownicy

PAWEŁ123456

Bywalec
Punktów
0
Tak myślałem. Żadnych konkretów. Skoro przez monitor ciężko to po co jesteś na tym czy innym forum? Udzielasz się a nie potrafisz wyjaśnić swoich teorii i piszesz głupie posty nic nie wnoszące do tematu.

PAWEŁ123456

Bywalec
Punktów
0
zero smutku,
zero złości,
wyjebane po całości :troll:
honorowy fallus GWD

Mówi o tobie wszystko.

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Tarcze mierzone czujnikiem zegarowym i jest w normie tzn. max odchyłka półtorej setki. Ogólnie tarcze podmienione na inne i to samo.
....czy jesteś absolutnie pewny że drugie tarcze są dobre ....czy owe tarcze mają min.dopuszczalną grubość . Dopuszczalne bicie boczne tarczy przedniej 0.02 mm.Czy takie jest w tym aucie ??? Napisałeś że telepie kierownicą jak zaczynasz hamować >>>wobec tego pierwsza myśl mimo wszystko to tarcze hamulcowe .

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Luzy... Do sprawdzenia wszystko, choćby nawet na sztycy amortyzatorów.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Drugie tarcze praktycznie nowe... Może je ktoś wyrzucił bo biły. Załóż ścisk stolarski zamiast zacisku, skręć, żeby tarcza się obracała z małym oporem i sprawdź czy opór jest jednakowy po całym obwodzie.

PAWEŁ123456

Bywalec
Punktów
0
Drugie tarcze praktycznie nowe... Może je ktoś wyrzucił bo biły.

Tarcze przełożone z innego auta mierzone czujnikiem zegarowym. Skłaniałem się już w stronę półosi lewej a raczej jej krzyżaka bo jakiś tam luz jest ale dzisiaj podmieniłem jeszcze zaciski przód razem z jarzmami, wszystko wyczyszczone i okazuje się że jest jeszcze gorszej. No już mi ręce opadają.

Do góry Bottom