Witam wszystkich. Nie jestem mechanikiem ale potrzebuję porady. Posiadam samochód jak wyżej. Silnik 1.8 benzyna LPG (BRC). Rok 2005, przebieg 190 000. Od początku z gazem. Samochod berze sporo oleju. Około 4 l na 10 000. Problem z instalacją polega na tym ze jak samochod jest zimny to gasł na gazie. W tej chwili juz nawet jak jest rozgrzany to gasnienie i szarpie poniżej 2000 obrotów. Dwóch mechanikow od gazu stwierdzilo ze instalacja jest brudna (dodam ze mam nowe wtryskiwacze).
Ale chodzi mi o co innego. Czy mozliwe jest ze przy takiej usterce instalacji silnik bierze olej podczas jazdy na gazie a na benzynie nie.
Silnik bral tak jak pisałem, powyżej 4 l na 10 tys. Ostatnio przejechalem 1 tyś. Na benzynie i praktycznie nic nie wziął.
Bardzo proszę o pomoc. Czy jest to mozliwe?
Ale chodzi mi o co innego. Czy mozliwe jest ze przy takiej usterce instalacji silnik bierze olej podczas jazdy na gazie a na benzynie nie.
Silnik bral tak jak pisałem, powyżej 4 l na 10 tys. Ostatnio przejechalem 1 tyś. Na benzynie i praktycznie nic nie wziął.
Bardzo proszę o pomoc. Czy jest to mozliwe?