• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[MB C180 W202] Długo Kręci Nim Zapali

asziatko

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Tarnów, pow. tarnowski, Małopolskie
Jak zakładali LPG to nie wiem ile jeździli. Później byłem na regulacji to w ogóle nie było jazdy. Tyle co podpięcie komputera i regulacja.

Zapewne dysponują manometrem ale pytanie czy będą chcieć go użyć. Bo z nimi to jest ciężki temat i rozmowa.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
zrobili autoadaptacje czyli juz wiem co nie halo , zdejmij kleme na noc i jedzij tylko na Pb i napisz czy wszystko OK jest

wojtekoslo

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
oslo
mój kolega ma też taki problem i nikt nie wie co jest grane wymienił już wszystko ja podejrzewam zimne luty w sterowniku wiem że kiedyś kolega tak miał

asziatko

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Też robiłem tak że jeździłem na samym PB przy zakręconym zaworze LPG na butli + przełączenie na centralce na PB i na samym PB to samo było, bez różnicy jak jeździłem. Bez żadnej różnicy.

Później prostowałem/ładowałem akumulator, też była klema zdjęta i później jeździłem i to samo było, bez zmian.

Z tym moim problemem byłem w warsztacie nie u gazowników, typowym warsztacie gdzie jest tylko mechanika samochodowa i wszędzie rozkładali ręce.

Zimne luty może to jest jakiś trop, z tym że w którym sterowniku?.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
bzdura ze zimne luty ale moze zapchane wtryskiwacze , wez kup plukanke shella do wtrysków i nalej tak na 10 l paliwa moze pomoze , uruchomienie silnika idzie z mapy czasy wtrysków sa z pamieci bez korekt moze to to .

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
iskra jest jak awaryjnie pali na LPG , shelowski stosowałem ale butelkę na 10 l , kopciło jak olera ale sie doczyściły .

asziatko

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Dziś byłem w trasie. 70 km od swojego miejsca zamieszkania. Pytałem po drodze mechaników co to może być że tak długo kręci to każdy świece, filtry, po LPG, żaden nic nie powiedział konkretnego.

Też miałeś problem z kręceniem i Shellowski pomógł?.

Przyznam że osobiście brakuje mi sił już, żaden mechanik nie chcę się zabrać konkretnie tylko nikt nic nie wie mówię tu o tych mechanikach co byłem u nich.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nie z kręceniem ale zapchanymi wtryskami , masz trudnego orzeszka i się nie dziwie że nie powiedzą jednoznacznie

asziatko

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
I to bardzo trudnego, trudne do uwierzenia ale takie są fakty jak piszę.

A jak by się miało wszystko to kręcenie do wadliwego czujnika wałka rozrządu?. Nie położenia wału?.

Ma to realistykę że może to być czujnik wałka rozrząd?.

A u mnie mogą być zapchane wtryski i stąd tak długo kręci?. Tylko dlaczego po nocy kręci od kopa a po jeździe po 2 - 5 min już długo kręci?.

wojtekoslo

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
oslo
jak iskra jest to paliwa nie ma w sensie albo wtryski się nie otwierają zimne luty sterownik silnika albo uszkodzone w nim tranzystory albo brak ciśnienia paliwa ja bym założył manometr który pokazuje ciśnienie paliwa wtedy byś wiedział coś więcej powinno być koło 3 bar na rozruszniku ,jak na lpg pali czyli wszystko z iskrą jest ok stawiał bym na pompę paliwa często padają jak się śmiga na lpg

dzięcioł90

SuperMechanior
Punktów
38
Nie jestes w stanie sam nic sprawdzic bo nie masz narzedzi wiedzy (choc z tym tu by cie pokierowali) ale mozesz przegapiac rzeczy ktore mechanik by inaczej interpretowal lub by wzbudzaly podejrzenia. Rada jest taka zeby wstawic do mechanika opisac co i jak i niech działaja. A jak jezdzisz i pytasz to po prostu ale cie olewaja. A ty sie zastanow dla czego tak jest

wojtekoslo

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
oslo
jestem mechanikiem i czasami za boga nie wiem gdzie jest przyczyna trzeba po kolei spr. wszystko aż się znajdzie

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
No tak ale koledze wyzej chodziło o to, ze jednak mamy jakies doswiadczenie, sprzet i wiedze jak go uzywac oraz to, ze pewne symptomy mówia nam co jest nie tak i to co mozemy od razu wykluczyc. Do załozyciela postu to moge powiedziec, ze ciezko sie naprawia samochód przez forum lub tel jak nieraz ludzie dzwonia np.(szczególnie takie przypadki jak ten) nie mamy nawet podstwowych danyh z diagnostyki tylko opis własciciela, wiec moim zdaniem równiez najlepiej odstawic auto do warsztatu wytłumaczyc wszystko i niech posprawdzaja(jak maja manometr to niech go uzyja, a nie powiedza Ci ze moze swiece albo filtr) tylko wtedy musisz im ten samochód powierzyć, a nie zajechac i spytac, bo tak to nikt na oko nie stwierdzi. My na forum dzielimy sie wiedza i doswiadczeniem i jesli ktos ma umiejetnosci i sprzet to moze działac, a jesli ktos chce miec pewnosc, a nie jest przekonany to lepszy warsztat ale to równiez tylko moja sugestia, decyzja jest Twoja

asziatko

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Tylko wiecie w czym jest jeszcze problem, w tym że nawet jak bym chciał odstawić, nie mówię że nie wysuwałem takich pytań, bo były takie pytania to jeden pokręcił nosem, Mercedes to długo zejdzie, długo jest pojęciem względnym, pytam się na kiedy można się umówić, a to dzwonić, nie wcześniej jak 10 - 12 wrzesień a byłem końcem sierpnia, a aut raptem 3 koło warsztatu.

Takie zbywanie, bo mam MB to odnoszę (może się mylę) wrażenie że tych aut się nie naprawia, one się nie psują bo i takie słyszałem opinie i słowa.

Ale dobra. Wiem że przez Forum nie naprawimy samochodu czy też przez telefon, wiadoma sprawa, ale sugestie, czy doświadczenie może nasunąć coś co by nakierowało że to jest to.

wojtekoslo sam wiesz po sobie że nie zawsze diagnozę można postawić od ręki, a nie kiedy nawet nie wiadomo co jest. Chodź tu w moim przypadku u tych co byłem to żaden sam nie zaproponował odstawienia auta a mógł nawet by zarobić na sprawdzeniu, a tu klapa.

wojtekoslo

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
oslo
wiem chłopaki że nie jest łatwo ja pracuję w serwisie volvo i też mamy cyrki jeśli chodzi o znalezienie usterki.Trezeba spr po kolei mówisz że na gazie zapala awaryjnie czyli system zapłonu odpada w sensie iskry a na pb na letnim nie zapala czasami czegoś brakuje albo ciśnienia paliwa albo wtryski się nie otwierają nie ma innej opcji .Jak by to było moje auto podłączył bym zegar i spr ciśnienia paliwa jakie jest w momęcie kiedy nie chce zapalić .Dowiesz się czy wina leży w pompie czy w wtryskach które się nie otwierają np. bo emulator od lpg /wtryski sobie zaszalał .

dzięcioł90

SuperMechanior
Punktów
38
To ze trzy auta stoja to moze znaczyc ze sa juz zrobione ze czekaja i lada moment ktos bd robil kolo nich. Jak sa goscie to zapisuja ludzi na terminy i sie z nich wywiazuja czasem kogos da sie przyjac pomiedzy bo z innymi sie uwineli nie koniecznie musza miec 30 aut na placu ludzie auta czasem serwisuja i jezdza na konkretny termin ty bys chcial zeby twoje auto przyjeli badz co badz jezdzace i zeby czekalo do 10 wrzesnia? Czy wolal bys byc klientem ktorego biora cos rozkreca i przestawiaja na potem bo nastepny przyjechal ? Jedziesz do warsztatu mowisz co jest i czy sie podejma jak tak to ustalasz termin i tyle potem sie wstawiasz na umowiony termin to tyle. Od kwietnia powinno byc zrobione to auto. A ty tak oo podchodzisz do tej sprawy widocznie nie tak bardzo ci to przedzkadza lub wlasnie szukasz oszczednosci i dla tego tylko pytasz nie wierze ze nie znalazles ani jednego warsztatu ktory chcialby sie tego podjac

Do góry Bottom