• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes Vito 2.2 problem z odpalaniem

adam2184

Uczestnik
Punktów
0
Witam. Koledzy mam taki problem z busikiem Mercedes Vito silnik 2.2 CDI a mianowicie problem polega na tym że na zimnym silniku ma ciężko odpalić co najlepsze po odpaleniu mogę go zgasić praktycznie odrazu i następne odpalenia wchodzą od "strzała" wymieniłem świece niestety nic to nie dało :( . Będę wdzięczny za podpowiedź co mógłbym jeszcze sprawdzić. Z góry dziękuję.

adam2184

Uczestnik
Punktów
0
Filtr w pierwszej kolejności a zawór na przewód zasilający.

Filtr paliwa wymieniony auto pali na strzał :) Mam jeszcze jeden problem a mianowicie auto wkręca się na maks 3tyś obrotów ujadę kawałek i auto wkręca się na 5tyś obr ale czuć że jest słabe po ujechaniu kilometra dwóch z powrotem 3 tyś obrotów. Dzieję się to cyklicznie czyli powtarza co jakiś czas Co to może być jakieś pomysły??Problem ten istniał przed wymianą filtra paliwa. Za pomoc z góry dziękuję

Dodam że auto było podłączone pod komputer wyskakuje błąd p1470

Ostatnia edycja:

DK1993

Bywalec
Punktów
8
To co możesz Ty zrobić to sprawdź czy wężyk idący do czujnika ciśnienia doładowania siedzi na swoim miejscu. Jest nad rurą idącą od filtra powietrza

adam2184

Uczestnik
Punktów
0
Sterowanie turbiną czyli podciśnienia - wężyki do przejrzenia lub zawór sterujący torbiną.

Kolego pojawił mi się nowy problem a mianowicie gdy zaleje filtr paliwa to auto odpali bez problemu ale gdy wypalili paliwo z filtra to auto gaśnie. Fakt miałem mało paliwa pewnie padła pompka paliwa mógłby mi kolega powiedzieć gdzie znajduje się pompka? Z góry bardzo dziękuję

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
W kole zapasowym...:p:D
Masz samochód, grzebiesz w nim, a nawet nie zadałeś sobie trudu żeby choć pobieżnie poznać jego budowę ???:eek::banghead:
Brak mi słów... VelvetyNaturalChimpanzee-size_restricted.gif

adam2184

Uczestnik
Punktów
0
W kole zapasowym...:p:D
Masz samochód, grzebiesz w nim, a nawet nie zadałeś sobie trudu żeby choć pobieżnie poznać jego budowę ???:eek::banghead:
Brak mi słów... Wyświetl załącznik 26640

Myślę że w zbiorniku ale wole się upewnić bo o ile się nie mylę to 2.3 silnik nie ma takiej pompki w zbiorniku. Po co głupie docinki odrazu nic nie wnoszące do tematu.

Dziobak

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Londyn
bmerc.co.uk
W jakim miejscu założyłes ten zaworek zwrotny ?
Mompki paliwa jesli dobrze pamietam
chyba tam nie ma ale moge sie mylic niech ktos potwierdzi .Załóż przezroczysty weżyk miedzy filtrem a zbiornikiem i obserwuj czy po zgaszeniu silnika nie cofa sie paliwo .

adam2184

Uczestnik
Punktów
0
W jakim miejscu założyłes ten zaworek zwrotny ?
Mompki paliwa jesli dobrze pamietam
chyba tam nie ma ale moge sie mylic niech ktos potwierdzi .Załóż przezroczysty weżyk miedzy filtrem a zbiornikiem i obserwuj czy po zgaszeniu silnika nie cofa sie paliwo .

Zaworka zwrotnego nie zakładałem dodam że auto cały czas paliło i jeździło bez problemu. Było mało paliwa i pewnie pompka padła ale też chciałem się upewnić gdzie jest przed podjęciem prac.

Do góry Bottom