• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes Vito 2.2 problem z odpalaniem

adam2184

Uczestnik
Punktów
0
Witam. Koledzy mam taki problem z busikiem Mercedes Vito silnik 2.2 CDI a mianowicie problem polega na tym że na zimnym silniku ma ciężko odpalić co najlepsze po odpaleniu mogę go zgasić praktycznie odrazu i następne odpalenia wchodzą od "strzała" wymieniłem świece niestety nic to nie dało :( . Będę wdzięczny za podpowiedź co mógłbym jeszcze sprawdzić. Z góry dziękuję.

adam2184

Uczestnik
Punktów
0
W każdym jest pompa paliwa, a nawet 2...:D mechaniory...:meh:

Zawsze jakiś łep musi się znaleźć. Wielki Pan "Mechanior" wszechwiedzący nie każdy musi być taki mistrz jak ty odrazu Nic dodać nic ująć to że są dwie pompy to ja wiem ale chce się upewnić gdzie jest pompka zasilająca bo tak jak pisałem wcześniej w 2.3 pompki w zbiorniku nie ma i zanim rozbiorę pół auta to wole się upewnić tak ciężko ci to zrozumieć "mistrzu WOODOO"

Ostatnia edycja:

adam2184

Uczestnik
Punktów
0
Stwierdziłeś to po tym jak spojrzałeś w lustro...?:eek: w sumie się nie dziwię...:rolleyes:nie masz pojęcia, a próbujesz podetrzeć d...ę szkłem...
Jak się nie znasz to oddaj auto komuś kto się zna !:bored:

Zabolało "SuperMechaniora" po co pomóc bezinteresownie jak można parę złotówek wyrwać od klienta i jeszcze mu ściemnić co się nie zrobiło. :) Nie ważne w każdym razie dzięki za pomoc.

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
jak można parę złotówek wyrwać od klienta
Nie muszę od nikogo ,,wyrywać,, żadnych złotówek:D jestem mechanikiem- to jest mój zawód- i dzięki temu mam co jeść itp.
po co pomóc bezinteresownie jak można parę złotówek wyrwać od klienta i jeszcze mu ściemnić co się nie zrobiło.
Ciekawe czy również z takim samym tekstem wyjechał byś jak by cię ząb bolał i musiał byś iść do dentysty...:rolleyes::meh:
Zajmij się swoim zawodem i czerp z tego pieniążki... choć pewnie ty robisz wszystko za darmo...:rolleyes: dlatego nie masz kasy na naprawę auta...:D

adam2184

Uczestnik
Punktów
0
Nie muszę od nikogo ,,wyrywać,, żadnych złotówek:D jestem mechanikiem- to jest mój zawód- i dzięki temu mam co jeść itp.
Ciekawe czy również z takim samym tekstem wyjechał byś jak by cię ząb bolał i musiał byś iść do dentysty...:rolleyes::meh:
Zajmij się swoim zawodem i czerp z tego pieniążki... choć pewnie ty robisz wszystko za darmo...:rolleyes: dlatego nie masz kasy na naprawę auta...:D

To po co jest to forum??? Po co tu na nim siedzisz skoro "jesteś mechanikiem- to jest twój zawód- i dzięki temu masz co jeść itp.?" Prosiłem tylko o jedną podpowiedź bo myślałem że na tym polega forum a zrobiła się z tego bezsensowna przepychanka zdań. Po prostu Ciebie mentalnie "boli" to że człowiek nie przyjdzie do Ciebie czy innego mechanika z naprawą tylko poprosi o bezinteresowną pomoc. Dzięki Pozdrawiam.

Dziobak

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Londyn
bmerc.co.uk
Kolego zobacz ile kabli idzie do zbiornika paliwa i bedziesz wiedzial czy jest tam pompka .A idąc na skruty to zamontuj zaworek zwrotny na przewodzie paliwowym zaraz przed filtrem paliwa .
Jest to ten grubszy ktory idzie od zbiornika .

adam2184

Uczestnik
Punktów
0
Powinno pomóc bo tam zawsze jest problem z oringami

Tylko z tym że gdyby nawet był zaworek zwrotny uszkodzony to auto by jeździło a wypali paliwo z filtra i gaśnie. Ewidentnie nie dochodzi paliwo dlatego postawiłem na pompkę paliwa i stąd moje pytanie gdzie ona jest bo nie mam pewności w 100% czy jest w zbiorniku Bo silnik 2.3 nie ma w zbiorniku. A nie chce rozebrać pół auta i się okaże że pompki nie ma w zbiorniku.

Do góry Bottom