• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes Vito 2.2 problem z odpalaniem

adam2184

Uczestnik
Punktów
0
Witam. Koledzy mam taki problem z busikiem Mercedes Vito silnik 2.2 CDI a mianowicie problem polega na tym że na zimnym silniku ma ciężko odpalić co najlepsze po odpaleniu mogę go zgasić praktycznie odrazu i następne odpalenia wchodzą od "strzała" wymieniłem świece niestety nic to nie dało :( . Będę wdzięczny za podpowiedź co mógłbym jeszcze sprawdzić. Z góry dziękuję.

Dziobak

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Londyn
bmerc.co.uk
Mozesz zrobic tak jak pisalem wczesniej jesli nie posiadasz kompa .
Przezroczysty wąż o dlugosci około 20 cm przed filtrem paliwa na grubszym weżu z zbiornika paliwa i bedziesz widzial czy zasysa ci tam powietrze z paliwem .
Najpewniejsze było by jal byś wyczytał kompem z parametrów pracy silnika co jest grane .

Dziobak

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Londyn
bmerc.co.uk
No jak zasysa, co, powietrze? Przecież filtr jest wyżej niż pompa a zbiornik niżej. To po co pompa? Jest czy nie ma?
Jak zasysa to po co? A jak powietrze to paliwa nima, Asy mechaniki.
Asie czytając twoje posty to mozesz mi klucze czyscic na warsztacie .Nic nie wnosisz swoimi postami .Nie nie mozesz ich czyscic bo moje klucze sa zawsze czyste .Kurde to nie wiem

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
OJP ! tumblr_n23jmcFkHO1sm15ybo1_400.gif co za sieroty tu się logują... jak nie pokażesz palcem to umrą w butach...:meh:

Który z tych silników posiadasz ? tylko się zastanów dobrze...:bored:
c6810c3243448220003e56e17a8d.jpg czy taki e6729d2e46bac67c878222af96547adf.jpg

adam2184

Uczestnik
Punktów
0
Ale tutaj mechanicy mają płacone chyba najmniej w całej europie

A tam nie ma co się spinać kolego :) mądrale zawsze były są i będą najbardziej mi się chce śmiać z tego że z jednego prostego pytania zrodziła się taka burza i dyskusja zamiast odpowiedzieć konkretnie i po temacie :)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Woodoo zapomniałeś mu pompy wstępnej kółeczkiem zaznaczyć.
Nie, na tym etapie to nie wiedziałem jeszcze jaki ma motor:D
Nadrabiam zaległość:D
POMPA.png
Chyba ci tyle wystarczy....:bored: a jak nie to więcej niech ci podpowie ,,specjalista,, od beemek z zadługimi zaworami...:shifty: bo chyba coś potrafi oprócz łączenia się w bólu z innymi płaczkami z internetu...:meh:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Może tu błyśnie konkretami ,,majster szpecjalista,, z Londynu co to tak sobie jeszcze przed chwilą razem z autorem tak pięknie spijali z dzióbków, użalając się nad tym jak to nikt nie chce pomagać...:rolleyes:
Choć chyba nie, bo jak go wywołałem do tablicy to - pyk i dziobak- znik...:p:D

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
W tym aucie nie ma pompy w zbiorniku. Wstępna, zaznaczona na zdjęciu jest od podawania na PWC (pompa wysokiego ciśnienia), to w końcu pali czy nie, bo pisałeś że po wymianie filtra jest ok, to jest ok czy nie jest ok? Na filtrze paliwa masz zaworek na przelewie, może on psioczy. Oringi na przewodach paliwowych, pompa wstępna, regulator ciśnienia lub któryś wtrysk przecieka na przelew. Na początek sugeruje test przelewowy.

adam2184

Uczestnik
Punktów
0
W tym aucie nie ma pompy w zbiorniku. Wstępna, zaznaczona na zdjęciu jest od podawania na PWC (pompa wysokiego ciśnienia), to w końcu pali czy nie, bo pisałeś że po wymianie filtra jest ok, to jest ok czy nie jest ok? Na filtrze paliwa masz zaworek na przelewie, może on psioczy. Oringi na przewodach paliwowych, pompa wstępna, regulator ciśnienia lub któryś wtrysk przecieka na przelew. Na początek sugeruje test przelewowy.

Kolego naświetle Tobie temat od początku po wymianie filtra było cały czas ok auto jeździło sytuacja była taka że rano chciałem odwieźć dzieciaka do szkoły auto odpaliło wypaliło paliwo z filtra po czym zgasło fakt miałem mało paliwa, po dolaniu paliwa zalaniu filtra paliwa auto odpala ale wypali paliwo z filtra i gaśnie.

Dziobak

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Londyn
bmerc.co.uk
Kolego naświetle Tobie temat od początku po wymianie filtra było cały czas ok auto jeździło sytuacja była taka że rano chciałem odwieźć dzieciaka do szkoły auto odpaliło wypaliło paliwo z filtra po czym zgasło fakt miałem mało paliwa, po dolaniu paliwa zalaniu filtra paliwa auto odpala ale wypali paliwo z filtra i gaśnie.
Odłacz przewód paliwowy ktory idzie z filtra do zbiornika paliwa i zasysaj ustami.
Zrób tak i napisz co sie dzieje .
Przewód ten grubszy

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Odłacz przewód paliwowy ktory idzie z filtra do zbiornika paliwa i zasysaj ustami.
Zrób tak i napisz co sie dzieje .
Przewód ten grubszy
Ta, i jak zaciągniesz wache to przegryź chlebkiem z masełkiem. Kur..a ale masz pomysły. Ktoś wcześniej dobrze pisał, kawałek przezroczystego przewodu, gruszka zgnieciuszka, zapompuj i paczaj czy pęcherzy powietrza nie ma. Jak są to trza nieszczelności szukać po stronie zasysania, jak nie ma to tak jak wyżej pisałem, czyli oringi, zaworek na filtrze lub pompka wstępna.

Do góry Bottom