Jak najbardziej odpuszczam, bo juz druga strona wątku, kilka lub kilkanascie osób napisało co i jak, a Ty nic tylko dalej swoje.... bedziesz sprawdzał ten regulator na sucho miernikiem.... Tu masz moje tłumaczenie z wczoraj.... faktycznie na temat nazwy....
,, jesli juz chodzi Ci o elektronike to system steruje cewką regulatora zmieniając współczynik, który wyrazony jest w procentach, dla wolnych obrotów, wysokich itp.(zapotrezbowania na paliwo czyli wieksze cisnienie). Rady typu definicja/opis sa po to abys zrozumiał jak cos działa zanim sie wezmiesz za robienie tego.... Musisz zrozumiec, ze zawór otwiera sie i zamyka az do osiągnięcia wymaganej wartosci, wiec siła elektromagnesu jest proporcjonalna do prądu sterującego(ale przeciez Ty wiesz, jaki podac prąd aby zawór był otwarty na wymaganym poziomie ,dajmy na to 18-25% dla cisnienia ok 270bar-wolne obroty, zwłaszcza, ze wydatek pompy oraz pobór paliwa z szyny jest zmienny). Jeśli chcesz to sprawdzic i pomiar ma byc WIARYGODNY to możesz to zrobic kiedy regulator jest zamontowany w aucie, a Ty masz odczyt z jego pracy, nie musisz uzywac SD ale musisz miec wtedy inny diagnoskop bosha, delphi"
,,potrzeba by czegoś jak stól probierczy aby wytworzyc odpowiednie warunki czyli symulacje pracy danego układu w samochodzie (to samo co sprawdzic dany element w aucie w czasie pracy z testerem diagnostycznym, wiec po co jakis symulator)"
P.S Nic sensownego w tym wątku nie napisałęs jedynie TY, w kazdym Twoim poscie jest stałe: jak sprawdzic na sucho? mam 3 sztuki na stole, jak sprawdzic na sucho?, mam 3 takie i chce sprawdzic i tak w kółko (mimo tłumaczeń i odpowiedzi kolegów). Powodzenia w dalszej pracy z tymi regulatorami.....