• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Moje Volvo v40 z 1997"1.8 (115KM)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
siemanko

altka juz mam na stole .i dorwalem sie fo szczotkotrzymacza.ale pytanie mohe brzmi czy wymiana samego elementu pomoze bo w alternatorze tam gdzie chodzi wewnetrzna szczotka wytarte jest w h..j.
Bede musiał sie chyba z nim do fachowca udać bo co do szczotkotrzymacza to bym wymienil ale dalej to juz raczej nie.

20191115_134953.jpg 20191115_135023.jpg 20191115_140048.jpg 20191115_140256.jpg

co o tym sądzicie?
a przy okazji wymienie rolki z paskiem od napędu osprzętu bo juz sam grechot.
klocki z przodu też kasacja.
Podziwiam swój samochód:D a on nie pozwala mi sie nudzić:):D pozdrawiam

tom0635

Uczestnik
Punktów
6
Miasto
Wieluń
Pytanie czy wytarte jest do plastiku czy nie. Jak jest jeszcze miedź to można założyć nowy szczotkotrzymacz na szybko po taniości i będzie działał. Sam tak robię w moich sprzetach. Do regeneracji jeszcze zdążysz oddać ;-)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
aj. dalem juz do naprawy do tutejszego nam Fachowca,co sie specjalizuje w tego typu naprawach.W poniedzialek jak przyjdzie pasek z rolkami bede to wszystko skladal...i znowu cieszyl sie jazdą( chyba):D

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Noi kontynuacja wątku Panowie. zrobilem próbe volvo wraca na szosę.altek zamontowany laduje pieknie 14v z kawałkiem ma bite:D 20191118_165232.jpg
oczywiście pasek nowy rolki też.
co najlepsze stara rolka (ja jej nie wymienialem wczesniej) sprowadzone auto od niemca 10 lat temu.łozysko tej rolki napinającejpolskiej produkcji reszta made in eu
20191118_172012.jpg
klocki ...uff ...juz opary

20191118_172017.jpg

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
co najlepsze auto żęcholiło jak sieczkarnia.pamietam jak przyjechalem po nie do Remels i odpalilem to mnie to zaniepokoilo.pytam sie libanczyka co tak rzęży a on na to ze to normalne.taaa u nich to wszystko normalne by sprzedac.ale co tam biore.po dzisiejszych manewrach rzęcholenia nie ma.a juz kazdy wiedzial z daleka wczesniej ze jade ja.to byl taki specyficzny dzwiek.Noi tego zdania bylem ze jak sie popsuje to bede widzial co to jest noi dzis juz wiem.

Tak ...Panowie ...motto na dziś: Bądz bohater swojego warsztatu:D

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Jeszcze nie... moze na wiosne..albo jak sie gora z dolem spotka:D
Ja to we volvie dopiero cos robie jak juz cos sie stanie,na zywca i to co po drodze.bo tak to nie ma czasu.
volvo non stop musi jezdzic.bez niego to jak niemowlak jestem.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Majsel z młotkiem to podstawa na warsztacie.to juz ikona razem z kanalem.a kwintesencją tego wszystkiego jest flaszka gdzieś tam ukryta za szpargałami.
z narzędzi to ja wiem...czy cos ciekawego ...takie tam podstawowe by cos zrobic to mam.jak wszyscy.
ale w planach mam do zrobienia podnosnik kanałowy,i cos takiego by zeszlifowac rant na tarczy hamulcowej.wiesz oco mi chodzi? jak sie klocek skonczy to zostawia taki rant po bokach i zakladając na to nowy klocek to wiesz jak to pózniej wygląda.nie tokarka, tylko do zrównania powierzchni ciernej.
Mam takie małe imadło rosyjskiej produkcji co tez nieraz dupe ratowało.

20191118_201325.jpg
o i taki klucz 17 /19 .

Ostatnia edycja:

Lebiedz

SuperMechanior
Punktów
170
Majsel z młotkiem to podstawa na warsztacie.to juz ikona razem z kanalem.a kwintesencją tego wszystkiego jest flaszka gdzieś tam ukryta za szpargałami.
z narzędzi to ja wiem...czy cos ciekawego ...takie tam podstawowe by cos zrobic to mam.jak wszyscy.
ale w planach mam do zrobienia podnosnik kanałowy,i cos takiego by zeszlifowac rant na tarczy hamulcowej.wiesz oco mi chodzi? jak sie klocek skonczy to zostawia taki rant po bokach i zakladając na to nowy klocek to wiesz jak to pózniej wygląda.nie tokarka, tylko do zrównania powierzchni ciernej.
Mam takie małe imadło rosyjskiej produkcji co tez nieraz dupe ratowało.

Wyświetl załącznik 31553
o i taki klucz 17 /19 .

najlepsze narzędzie to jest na drugim planie :D

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
siamanko:D i ciąg dalszy opowieści i przygód mojej volvinki v40...
Otoż panowie....wczoraj bylem u Diagnosty przed przeglądem glównym do podbitki w dowód.podjechalem by tam sprawdzil co nie tak jest by wczesni wstydu nie było.Bo 21 grudnia konczy sie przegląd.
taka to historia...wszystko ladnie pieknie...ale emisja spalin jest zla co i na benzynie i na gazie.za duzo paliwa bierze za malo powietrza. Dziwne bo sonda lambada nie generuje błędu o składzie mieszanki:) ...kiedys jezdzilem z całkiem urwana sondą to falował na obrotach i paliwo zarł jak dzik kartofle.
Kupilem nową 350zl dalem nr identyczny jak na starej podłaczylem i błąd zgasł i obroty sie ustabilizowały.Musiał bym chyba w przepustnice zajrzec bo zasyfiala jest az czarno tam na wierzchu.Kata brak z wiadomych względów. ukradli już w niemcach.
Na gaz pojechalem wczoraj i zmienilem filtry,skorygował spalanie na gazie jest okey.
Druga sprawa to hamulce tylniej osi ze slabo hamują.Dzis rozebrałem to wszystko poczyscilem itp wymienilem przewód elastyczny bo sie chyba h..j o opone przetarl.odpowietrzylem.No niby jest okey ale 21 grudnia wszystko sie okaże. A tak to luzów nie ma ,suchutki od spodu, no dumny jestem ze swojego autka jak Paw z ogona:D
Odmówta zdrowaśki na sobote by przeszlo glowny przegląd:D powodzonka milego zyczę dzionka ja juz zaczynam weekend bo prawdziwy mechanik zaczyna weekend od środy: D

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
no tak ...ale jest wtorek po robocie wiec jestem pół dnia do przodu:D wiecy dla mnie : D

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
kuzwa Komar ... nie cieszyłbyś się? jak by ci tak słodzili nad prawie 30letnim autem :D w SKP.:D W jedynce też mnie to czeka ..ale wątek o tym ruszy wkrótce.

Do góry Bottom