• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Moje Volvo v40 z 1997"1.8 (115KM)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Zacne imadełko...

Z Neo,obrotowe.;)

Ale tez sie nie obyło bez atrakcji.zakladajac nowy filtr paliwa do zbiornika opaska skrecając go przygniotłem przewod zasilający.;) pierwsza próba odpalenia na benz.zapalil wolne ma ale przy przy wyzszych juz sie dlawi.
Co jest grane, gdzie k...a tkwi problem?na gazie idzie jak wsciekly a na benzynie podczas jazdy isc niechce.pierwsze co mysle na forum pomocy szukac.ale pozniej z..by od chlopakow dostac ino wstyd.
To jeszcze raz na kanal,patrze chodze szukam.siedzenia do gory patrze w pompke lapy wkladam wszedzie mowie czy przewody pomylilem ale nie.i nagle olsnienie przyszlo czy ja dziada nie przygniotlem noi patrze jest winowajca, nie dosc ze zgnieciony to jeszcze zagiety.Noi jak to mialo chodzic
Nie dostawal swojej dawki.Korekta polozenia przewodu w nowe miejsce, nie te auto,;) rakeeeta;)

A tu rozciąłem moj stary filtr paliwa niezmieniany odkad go kupilem to bedzie 10lat 20190322_004826.jpg 20190322_004817.jpg

A to tez nowy przewod ekastyczny od tylniego zacisku sie przetarl o opone znowu wymiana nowy na nowy.
Dzialo sie.... o klocek sie skantowal bo sie przypieklo troche:) teraz w planach mam sprezyny amorkow wymienic na te wzmacniane i tarcze z tylu i tyl mam ze prawie nowka fabryka.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
15aa0714da82341de21b365ef27514fd.jpg
To chyba Twoje hobby, co nie Vicia? :D

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Hobby nie hobby;) przyzwyczaił sie człowiek...
Ale model klasa;) pierwsze co powiedziałem jak zobaczyłem zdjęcie to powiedziałem "o k....a" :D

O a dziś kot rozwalił mi zderzaak przedni :/

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Szukam takiej sprężyny do tylniego zacisku lewej ,chyba ze ktos ma obie uzywki biore.
20190117_123358.jpg 20190117_123313.jpg

IC nie ma,multiline(tam kupilem zaciski ham kompletne ze sprężynami) z piekar śląskich tez luzem takich spręzyn nie posiadają.gdzie by jeszcze szukać?...szroty...:/...predzej w totka bym ustrzelil jak tam znalazl...

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Nie no bez przesady...wzgledem sprezynki caly zacisk toz to juz by byla burżuazja.
Kupilem nowe zaciski a sprezyna jedna wywalila gdzies i lezy na drodze gdzie to sam diabel nie wie;)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Fakt...serwis przeoczylem...

Panowie w zwiazku osiągniecia przebiegu w moim volvo juz nabilo 380.000 nadeszla chwila zmiany oleju...dotychczas jeździłem na mobilu mineralnym 15w40.ale co raz to czesciej slysze ze mobil to szajs i takie rakie epitety.
Co byscie polecali i czy wogole przyjeżdżają lub i naprawiacie auta z takim przebiegami?czym tego gnoja na stare lata zalać by jeszcze pofruwal??mazutu mu azaplikowac?

Ostatnia edycja:

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Nie nie ...poprzedni tak wygląda. 20190613_090259.jpg 20190613_090310.jpg

Tak to jest jak sie jezdzi po krzakach i sie wrażeń szuka...;)
Na drugim wyglada lepiej
20190613_090346.jpg

Zostaly mi po starym silniki od wycieraczek reflektorów halogeny.jak by co to mam.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Panowie A w szczególności elektrycy sam.mam o to taki problem z szybami nie dzialają.nie opuszczają się.wszystkie cztery nie funkcjonują ani przyciski w drzwiach A ni w centralnej konsolce (wichajstry ust.luster.działają.
Usterka nastała jak by to powiedzieć(jak sraczka) znienacka.
Z początku z mojej strony kierowcy opuściła się szyba ale już w drugą do zamknięcia to nie.Dopiero za jakiś czas zadziałało.
Pare dni później jak się przycisło od strony pasażera opuszczanie szyby to znowoż u mnie od kierowcy się opuszczalo.:/
Noi co zrobiłem? Sprawdziłem bezpieczniki wszystkie.dobre.sprawdzilem przelotki przewody w drzwiach(wizualnie.nie multimetrem) na oko wydają się być całe.
Jak zwalilem tapicerkę drzwi od strony kier.ukazał mi się przekaznik.i tylko w tych drzwiach się znajduję.
Jak przy włączonym zapłonie nacisne opuszczanie szyby przekaznik ten robi klik i H.. j znika zasilanie.tzn.podswietlenie na przyciskach znika i nic się nie dzieje.po zwolnieniu przycisku podświetlenie świeci. Czyli że prąd dochodzi.
Zdjąłem tą obudowę z przekaźnika i ukazała mi się cewka i taki mloteczek i magnesuje się do takich płytek i stoi.
Więc myślę że to ten łach mi na złość robi jest pewnie uszkodzony i dlatego szyby nie działają.
Czy mam rację?
IC,Gordon,AP nie mają tego ni na stanie ni w dostępności.jedynie serwis. Ale jeszcze nie dzwoniłem.najblizszy mam 50km z mojej miejscowości.
Jak będzie trzeba zrobię fotki tego przekaźnika jak w środku wygląda.
To jak pomożecie?

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Witojcie mechaniki.
Szyb jeszcze w aucie nie ogarniam bo to robota dla prawdziwego fachowca elektryka a z nimi z szybami zagadka jest nie mała.
Ale żeby podbudowac swoje ego w temacie elektryki sprobowałem dzis zrobić podswietlenie zapalniczki i ją samą bo przez 10 lat jak uzytkuje moj samochod to to nie działalo.
20191011_112730.jpg 20191011_112705.jpg 20191011_112713.jpg

Jakoś to dziala

Załączniki

• 20191011_154218.jpg
    20191011_154218.jpg
    3,7 MB · Wyświetleń: 7
Ostatnia edycja:

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Dzień dobry

Elektryka w moim volvo staje sie powoli rutynowa.zawsze cos sie dzieje.
staram sie na bieząco ogarniac.
W niedziele w moim aucie spalił sie schajcowal sie wyłącznik od świateł plus kostka.Jadąc w niedziele z rypina , nagle zaczeło dymić i czuc spalony plastik.
No żesz k.... jego mać co znowu.... aaa wyłacznik ...
20191031_135130.jpg 20191031_135150.jpg 20191031_135249.jpg
w poniedzialek zamowilem z allegro uzywke plus kostka i konektory.
udalo sie przemienic wszystko jak na razie funkcjonuje co bedzie dalej sie okaze.

ale jest i druga strona medalu ..bo.. ten włącznik sam tak z siebie by sie nie spalil.kiedys mialem taka sytuacje ze w nocy odłaczylo mi swiatlo.nie mile to uczucie bo nic nie widzialem .Na szybko doszedlem ze to nie łączy te pokretlo jsk troszeczke je przytrzymalem bylo okey swieci.jak puscilem to niema nic gasnie.No to jak przekrecilem calkiem w prawa strone az kreska wylazla po za znaczek swiatel swiecilo caly czas .mowie...jest dobrze.:D bylo... do niedzieli.

a w takiej pozycji mialem swiatla mijania:)
20191031_140554.jpg

Ostatnia edycja:

darcun4

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Toruń
Vicia, robiąc ordnung w garażu znalazłem komplet -4szt- przewodów hamulcowych giętkich do przedlifta. Przewody Kagera, jeszcze w opakowaniach. Jeżeli jesteś chętny, to za koszt przesyłki na Gwiazdkę mogę Ci je podarować.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Siema!!!
Noi sie stalo:D
znowu elektryka nawaliła i wiecie co tym razem?
Brak ładowaniA.i to sie k...a nie mogło zj...bać.za dnia tylko na sam wieczór.Pech.
Podjechałem po żonę pod zaklad bo już fajrant kończyła.Noto zamknelismy i jedziemy po mlodego Stasia na angielski .
No to trach pale maszynerie chodzi.kontrolki pogasly juz wrzucam jedynke.a na desce wyskoczyla cala impreza.swieci sie kontrolka od aku ,od hamulcy,abs-u,spryskiwaczy.
Myśle o ja...pi...ole:banghead::banghead::banghead:
czemu teraz.a zdążylem z warsztatu wrocić.ani miernika a ni nic.noi chyba alternator odmowił posluszeństwa noi.nie ładuje.
Ale nic .jedziem dalej .dojechalismy po mlodego moja poszla a ja wachel do góry i ślipiam( może pasek spadl,albo sie jaki kabel odpiął:D:rolleyes:)a gdzie tam.
wrocilo te moje całe szczescie no to zawijamy do domu.ledwo odpalil.prad z aku wyzarlo do zera i paadl, tak ha wiem z 50 m od domu i to na gorce.
jutro wywale altka i bede wiedzial co sie scisnęło.
wiec panowie panie śledzcie poczynania z zapartym tchem;)
aa co najlepsze jutro go mialem do elektryka wstawic co by mi szyby ogarnął a tu taki balet:dead::dead::dead:

nieldos

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
287
Miasto
Zachodniopomorskie
Vicia to już jak telenowela z tą Twoją elektryką... z całą rodziną śledzimy Twoje poczynania... każdy trzyma za Ciebie kciuki :nailbiting::cool:

Do góry Bottom