• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Moje Volvo v40 z 1997"1.8 (115KM)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Cześć Arni ! Sorry że z poślizgiem ale tak to jest jak się ciągnie parę robót naraz roi czasu brak ...już spisuje dane z książeczki serwisowej mojej instalacji gazowej:
A więc tak..
II Dane techniczne zamontowanej instalacji gazowej:
1.reduktor : Tomaseto
2.zbiornik : Bormech
3.układ sterujący STAG : 200 Go Fast
4.listwa wtryskowa : AC-W01
5.Czujnik ciśnienia i temperatury : AC/PS-04
6.przełącznik B/G-typ: LED Go Fast

Tak by to wyglądało..
Parownik nordic czy Alaska?

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
O ale mnie teraz zasttzeliles ...niewiem bym musiał lecieć otworzyć klapę i zerknąć

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ale zrobię to dla ciebie i pójdę...czego nie robi się dla kolegi z forum:) ..przyokazji zapale papierosa( j.y nałóg)
Automatyczne połączenie postów:

Z tego co tu widzę to to też jest z Tomaseto. IMG_20220313_211342_9.jpg

Ale checa z tego tu co widziałem pod maską to cholera jasna leje się z pod pokrywy zaworowej:)
I leci na kolektor wydechowy i czuć jak się wypala;) to jest bajka znowu trzeba będzie to uszczelnić ..nawaly się czerwonego wysoko temperaturowego i będzie git ...:D

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Tak tylko pytam
Ale zrobię to dla ciebie i pójdę...czego nie robi się dla kolegi z forum:) ..przyokazji zapale papierosa( j.y nałóg)

Z tego co tu widzę to to też jest z Tomaseto. Wyświetl załącznik 43401

Ale checa z tego tu co widziałem pod maską to cholera jasna leje się z pod pokrywy zaworowej:)
I leci na kolektor wydechowy i czuć jak się wypala;) to jest bajka znowu trzeba będzie to uszczelnić ..nawaly się czerwonego wysoko temperaturowego i będzie git ...:D
Widzę że masz taki jak ja :) tomasetto nordic, on jest przystosowany do silników o mocy 170 km, początkowo miałem alaska i na nim zrobiłem 130000 km, będziesz pan zadowolony

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Tak tylko pytam

Widzę że masz taki jak ja :) tomasetto nordic, on jest przystosowany do silników o mocy 170 km, początkowo miałem alaska i na nim zrobiłem 130000 km, będziesz pan zadowolony
Kuźwa.toc ten silnik w życiu tyle nie osiągnie choć bym tam ze złota tłoki wstawił...
Seryjnie jest tam 115 w stadzie ale...parę sztuk to już pewno zdechło ..bo poprzednicy mało łowsa dawali

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Kuźwa.toc ten silnik w życiu tyle nie osiągnie choć bym tam ze złota tłoki wstawił...
Seryjnie jest tam 115 w stadzie ale...parę sztuk to już pewno zdechło ..bo poprzednicy mało łowsa dawali
Teraz tych koni przybędzie bo paliwo mamy droższe wzbogacone Uranem :cool:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Arni...wyznam szczerze i nie przeczę...ubóstwiam Cię:D
Shy GIF

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Cześć Panowie!! Ale dziś volvetą przytarłem w ścianę :banghead:przednim zderzakiem prawa strona nosz k#$&@..jego mać ,obrysówka oczywiście pynkła, listwa w zderzaku też noi na lakierze zdarte aż miło!! Jutro zdjęcie zrobię wstawię ...to kto mądrzejszy będzie je widział to podpowie jak to fachowo zrobić w warsztatowych warunkach.

Tutaj wstawię narazie foty z myjni:p
IMG_20220509_125142_5.jpg IMG_20220509_125151_7.jpg
Tu jeszcze jest na stalowym ale jak wymieniałem na letnie i wjechałem na podnośnik to się takie coś ukazało...wycieki oliwy i już mówię od czego i skąd:

1) Tu świeżo po wjechaniu na podnośnik, podnoszenie i zmiana pierwszego koła i tyle na ka pa łooo:/
IMG_20220510_111453_8.jpg

2)tu już rdzewieć nie będzie bo tak nasączone olejem że h*j.

IMG_20220510_111521_5.jpg

3)Tu też kropla na kropli i na pół osi i wszędzie...a leci z góry spod pokrywy zaworowej.

IMG_20220510_111548_8.jpg
4) tu też poci się , zdjęcie jest od spodu ale to jest rura dolotowa co idzie do filtra i do przepustnicy a ta odnoga idzie do odmy do puchy takiej co jest pod kolektorem
IMG_20220510_111606_2.jpg
5)a tu też jakieś czeluście silnika tez zachlapane olejem....
IMG_20220510_111713_5.jpg

No i tu Panowie naradza się taka myśl....bo jak go kupowałem to było suchutko ładnie pięknie właśnie przewód od tej odmy był nieszczelny ...przewody od filtra węglowego też były sparciałe i to wszystko powymieniałem po uszczelniłem , i jakiś czas było dobrze ale puściło pod pokrywą..tak myślę...
Ale... Ba ..właśnie dlaczego puściło ....tak uważam że coś musi być nie drożne zapchane w odmie..
A żeby dostać się do o tej odmy trzeba wywalić cały kolektor ssący..ale to nie na dziś robota narazie zbieram czesci na tylnią oś.... pozdrawiam;):D:D

P.s ....jutro fote strzelę tego zderzaka.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
zapchane w odmie
No właśnie ta cholerna odma, w a6 też to samo było, tam w kapach zaworowych są takie przestrzenie odmy, które były zawalone siuwaksem a do tego popękane rurki plastikowe do odmy, trzeba je mieniać najlepiej na wężyki jakoś bo te rurki karbowane jak widzę...

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
No właśnie , no bo to jak nie drożna jest odma to jedno uszczelnisz a w drugim puści bo gdzieś to musi uciec...
Ps dziś jeździłem skoda i nawet do volvety nie podchodziłem bo nie miałem nawet czasu...

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Mam fotki panowie i panie proszę zobaczyć mistrza kierownicy wstyd się przyznać ale moja kobitka Skodą tak by nie zrobiła jak ja...kierowca z wieloletnim stażem i "dwujku" na dodatek ...taczkami lepiej jeździć...
IMG_20220522_163212_9.jpg IMG_20220522_163202_1.jpg IMG_20220522_163155_0.jpg

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Opcierka zaledwie
No tak ..ale ..w.,, iłem się nie miłosiernie bo trzeba będzie to zrobić ..ale znając życie to i tak narazie będę z tym jeździł bo nie prędzej będę się bawił nim wstawię go na podnośnik ..ale to aż uzbieram klamoty do tyłu ...już zamówiłem tylnie amory ZAKSA sprężyny z monroła poduszeczki i gumy od stabilizatora...jeszcze wleca tarcze tylnie mikody klocki , regeneracja tylnich zacisków ...oj się będzie działo wszystko będzie udukomentowane jak tylko wjadę na "góre*

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Dziś do doleciały nowiutkie amorki sprężyny i poduszeczki z gumami na stabilizator..na następny rzut będą łożyska tylnie tarcze klocki przewody ham.a tam długo by pisać będzie lepiej jak w fabryce...później trochę detaling będziemy robić

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Dziś do doleciały nowiutkie amorki sprężyny i poduszeczki z gumami na stabilizator..na następny rzut będą łożyska tylnie tarcze klocki przewody ham.a tam długo by pisać będzie lepiej jak w fabryce...później trochę detaling będziemy robić
Detailing błotników zacząłem wczoraj robić piaskiem :D tylko jest ich coraz mniej no i musiałem przestać bo piasek jest mokry i się robi błoto, przykleja się zamiast się odbijać :D, dziś włożyłem trzy kartony piachu do takiego Złomka co stoi na dworze na słońcu i mnie pokusiło żeby jeden dać na dach, no i zaczął deszcz pizgać :facepalm: :joyful:

Do góry Bottom