• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nabijanie klimatyzacji samemu ?

obser

SuperMechanior
Punktów
68
Miasto
Inowrocław
O maszyny się nie martw. damy sobie radę,. Ja za to wczoraj wywaliłem 2 auta z lpg z podwórka. jak masz pojęcie o fizyce, to po podłączeniu manometrów wiesz co jest w układzie. Nawet teraz nie żałuję, że nie kupiłem analizatora,straciłbym tylko kasę.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
no ale kazdy z tych 25 moze popsuc 25 maszyn cwaniaczkom
Hehe, i o to mi chodziło. Wyszło szydlo z worka poraz kolejny.
Wyjebane mam na to. Kupię sobie nową. A ty nadal pozostaniesz gościem, który żyje w nienawiści do wszystkiego co ma inne zdanie niż on.
Nabijajcie czym chcecie. Wali mnie to. Ja mam dość roboty. A najlepsze pieniądze i tak są z napraw układów niż z ich napełniania.

Hehe.

(to "hehe" było teraz bardziej drwiące niż zwykle.)

hehe

Ostatnia edycja:

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
a ja mam ubezpieczoną maszyne od właśnie uszkodzeń typu " Diag -"
i sie zastanawiam czemu z Ciebie taka złość wypływa czym to jest spowodowane ????
czy naprawde upadek komunizmu i zamknięcie PGRów Tak Ciebie i twoją rodzine dobiło?
Cały czas nam mówisz ze pracujesz w powiatowym szpitalu może czas do warszawki pojechać
tam popracowac i zobaczyć jak jest w większym mieście
A jak nie zapraszam do mnie do Łodzi Piotrkowską zobaczysz nocą oprowadze Cie po Łodzi
jakieś muzeum może Teatr ,kino i dobra kolacja w restauracji ...;)

Zycie to nie tylko podpier....nie sąsiadów i innych ludzi

lesio 4x4

SuperMechanior
Punktów
26
i ot cała historia w tym temacie , z tym tylko zasadniczą kwestią ,ze LPG to związek propanu i butanu w odpowiednim stosunku nie wspomnę o jego temperaturze w jakiej pracuje i jakim ciśnieniom jest poddany podczas wtryskiwania do cylindrów,nijak ma się to do pracy sprężarki ,bo tam panują zupełnie inne ciśnienia , nie wspomnę o wartościach oktanowych i metanowych .Więc dupa z tego i tak .

no i cala twoja mądrość o kant pupy się rozbila
LPG to skrót określający skroplone gazy pochodzenia ropnego tyle i aż tyle
wiec propen YF1234 jest LPG tak samo jak twój propan butan

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Lebiedz

SuperMechanior
Punktów
170
A jak nie zapraszam do mnie do Łodzi Piotrkowską zobaczysz nocą oprowadze Cie po Łodzi
jakieś muzeum może Teatr ,kino i dobra kolacja w restauracji ...;)

Zabrzmiało jakby to było zaproszenie na kolację połączoną ze śniadaniem :p;)

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
nie nie nie -zdecydowanie wole kobitki mogą być z diaga okolicy :cool:
tak przy sobocie, u diaga dziś świątecznie.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
to jednak znacie sie osobiście - patrz a mi nie podał do siebie numeru

kotoy

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
175
Miasto
Jabłonna Lacka
Po prostu nie myślisz co może się stać jak nabijesz takiego nieszczelnego trupa łatwopalnym gazem. Będzie jechał gość z rodziną stanie w korku gaz się nazbiera w komorze silnika pier... nie, dzieciak w foteliku się spali, gość oczywiście zdąży uciec w pole przyjedzie prokurator sprawdzą co się stało kto w stodole nabił trupa. Ukara Cię prokurator a za nim ubezpieczenie, bo rodzinie trzeba wypłacić hajs. POWODZENIA.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Po prostu nie myślisz co może się stać jak nabijesz takiego nieszczelnego trupa łatwopalnym gazem. Będzie jechał gość z rodziną stanie w korku gaz się nazbiera w komorze silnika pier... nie, dzieciak w foteliku się spali, gość oczywiście zdąży uciec w pole przyjedzie prokurator sprawdzą co się stało kto w stodole nabił trupa. Ukara Cię prokurator a za nim ubezpieczenie, bo rodzinie trzeba wypłacić hajs. POWODZENIA.
A wentylator chłodnicy czasami nie rozwiewa tego co jest w komorze silnika ? Hmm bo ja jak stoję obok auta to czuję podmuch gorąca ... :bored:

lesio 4x4

SuperMechanior
Punktów
26

podobno obalono komunę i jest wolność słowa
wskazać mi tu wulgaryzmy cnotki :cool: a że punktuje dyletantów to może na jakieś szkolenia jedzcie a nie wprowadzajcie cenzury

Twoja wiadomość (Nabijanie klimatyzacji samemu ?) zawiera nieodpowiedni, wulgarny język. Zachowanie to nie jest zgodne z naszym regulaminem oraz zasadami panującymi na forum. Twoja wiadomość mogła zostać usunięta lub zmieniona.

Dostęp do korzystania może w przyszłości zostać ograniczony. Zapoznaj się z zasadami panującymi na naszym forum i dostosuj się do nich.

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
generalnie to czytaj ze zrozumieniem , po pierwsze LPG wrzuciłem dla uogólnienia , bo mowa jest o wtłaczaniu tego "skrutu" myślowego,gdzie mógłbym go nazwać również GPL lub autogas ,
w układ klimatyzacji, po drugie jak porównujesz ten mój propan-butan to zapomniałeś o kilku aspektach ! 1. ten yf to nie tylko flupropen ,ale flu propylen , więc już się różnią , nie pamiętam składów bo tego nie muszę .
2 ten lpg moze być miszany z jednym olejem , reszte się domyśl ,ale w sieci powinno być tego pełno dla zainteresowanych . Trzymam się zasad, które obowiązują legalne garaże , tyle z mojej strony

Do góry Bottom