piotrekwoj1
SuperMechanior
Lub płyta główna ponieważ podmieniałem ft232 oraz 93c46 ze sprawnego i dalej było to samo.
Jak ktoś z tym ma kłopoty to polecam swoja pomoc , typowe to :
- brak komunikacji ze starymi Fordami
- BMW
- i inne ..
Zainstaluj ponownie autocoma a najlepiej postaw nowy system i wtedy zainstaluj ostatnio miałem też przypadek że odczytywał tylko błędy nic więcej nie działało, pomogła reinstalacja ale na nowym systemie.
Witam wszystkich, jestem tu nowy i mam problem ze swoim CDP+ , po podłączeniu pod auto zapalają się niebieskie diody , urządzenie jest wykrywalne na kompie i można je aktualizować , przechodzi test pozytywnie ale jak się próbuję łączyć z autem błąd "brak wykrycia pojazdu" dodam że podczas połączenia diody migają na przemian na zielono i niebiesko , jest to wersja dwu płytowa i po dokonaniu paru prób i podmianie płyty multipleksera z innego CDP+ połączenie zostało nawiązane , czy ma ktoś schemat tej płyty , albo jakieś rady jak znaleźć uszkodzony element ???
Z Fordem radzi sobie ok, BMW starsze modele, czyli e38, e39, e46, e36 również daje radę, natomiast wykłada się już od e60 w górę, czyż by z D-Canem sobie nie radził?. Kogoś trapiła już podobna przypadłość? AC CDP+ 13.3jak nie robi E60 to pewnie brakuje OKI