• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nieuczciwi klienci !

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Przyjezdza raz na jakiś czas klient na podłączenie komputera bo na desce kontrolki się zapaliły. Czas na rozliczenie klient mówi o kurde nie mam ze sobą portfela. Zaraz przywiozę gotówkę. 8/10 przyjedzie.... Czasem się zapyta czy wogole cokolwiek ma zapłacić bo to nasz obowiązek za darmo pracować ehh
Albo klienci wmawiają że tej małej ryski nie było lub w aucie wszystko działało, a po odebraniu nie działa np. tylna wycieraczka(zatarta na amen). Można by książkę napisać hehe

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
zazwyczaj na szarpaki jak wiedzie to się nawet nie pytają ile i jakieś tam takie od ręki diagnostyki klimy czy silnik się dławi itp.

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
99
Miasto
Piaski
Dzisiaj w systemie warsztatowym wypadło mi zlecenie nr 35000. Przez 15 lat tylko jeden mi nie zapłacił - były kolega. Za tysiąc złotych życia sobie nie ułożył a smród za nim się ciągnie. Po tylu latach gównozjadów, chytrusków, wyłudzaczy, poznaję po " dzień dobry".
Ostatni dziewczynina przyjechała Corsiną z 2009 z pustą klimą na spr szczelności i nabicie. Wcześniejsza historia nie znana ale widać ,że blacharz się na rzeźbił. Klima szczelna, nabita , działa. Za 3 dni zjawia się z info ,że zepsuliśmy jej skrzynię bo wyje po dodaniu gazu. Cóż osłuchałem- wyje sprężarka klimy. Ona dalej nie wierzy. Dostałą stetoskop i słucha- dalej nie wierzy , przeca to prawie nowe auto. Zdjąłem pasek -cud- nie wyje. Niunia zmienia koncepcję: zepsuliśmy jej sprężarkę. To mówię , trzeba powołać rzeczoznawcę, najlepiej biegłego sądowego i on stwierdzi czy jazda z pustą klimą zepsuła sprężarkę bez sprzęgła elektro. czy może jednak nabicie. Jeśli uzna ,że to nasza wina zrobimy na swój koszy a jesli nie to zapłaci tylko za rzeczoznawcę i stracony czas. Mina jej zrzedła odwróciła się na pięcie i tyle ją widziałem.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Dzis.
Wpada gosciu 2 letnim gruzem po dzwonie(juz zrobiony)na diagnostyke pokasowac usterki bo to przeciez juz jest ulep i choinka sie swieci ale mimo tego warty jest z 8 dych.
Pokasowałem ale został problem z airem bo crasha nie zrobili to jak sie skasuje i mowie ze zrobie to ale za 2 tygodnie a za dzis 50zł.
Usłyszałem kilka epitetów pod moim adresem ze chce zapłatę za usługę.Mimo uparłem sie przy swoim ze ma byc zaplacone.Kolo w nerwach zapłacił i szybciej sie zwinał niz bym podejrzewał,nawet nie zdazyłem zapytac co sobie zyczy bo go juz nie było.Wraca za minute i chce fakture a tak go trzesło rekami z nerwów bo pozbył sie 50ciu złotych ze wszystko mu z portfela wyleciało jak szukał kartki z danymi.
Myslał ze jak zazyczy sobie kwit to mi zrobi na złosc albo myslal ze tyram jak czesiek w blaszaku i ze sie przestrasze.
WNIOSEK-zdaniem klienta miałem go obsłuzyc ZA DARMO,a ja przepraszam,to tak nie działa i nie dam sie okradać.
Pozdrawiam fajnych klientów bo naprawde sa tacy tzw ludzie OK ale gównozjadów nie brakuje.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Myślał, że jak naprawiacie za free przez forum, to i że w realu też tak będzie...:)

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Pozdrawiam fajnych klientów bo naprawde sa tacy tzw ludzie OK ale gównozjadów nie brakuje.
...Ten klient na pewno fajny nie był ...cwaniak ,arogant bez szacunku dla drugiego człowieka .Ja już takich dawno odsiałem i mam spokój nie mniej jednak zawsze taki <nie fajny > może się zdarzyć .Wszystkim uczciwym ,rzetelnym wyrozumiałym Klientom --szacunek i pozdrowienia !

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Jedno jest pewne, jednego nieciekawego klienta mniej w moim otoczeniu aczkolwiek ludzka bezczelność nie ma granic i tacy potrafią się kiedyś wrócić jak popala mosty wszędzie i nagle jest do rany przyłóż,a kolega taki ze hoho. Powiedzcie ze jest inaczej jak robicie po kilka lat,ale mechanicy mają dobra pamięć na takich gości. Pozdro

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Dobrze gadacie. po robocie to nawet śmiesznie posłuchać

mejson

Bywalec
Punktów
9
Dalej trzymam się tego, co kiedyś tutaj napisałem. Najgorsi klienci, których nikomu nie życzę, to właściciele mercedesów. Kupił „mietka” i zwariował licząc na to, że auto się nie psuje, a jak już trzeba jechać do mechanika, to ma pretensje do całego świata, bo tak naprawdę groszem nie śmierdzi. No ale przecież trzeba się przed sąsiadami i znajomymi pokazać jaki to ze mnie pan (w dziurawych skarpetach)...

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
Ostatnio królują właściciele focusów MK2 po lifcie, z każdym jest jakiś problem, tak jak kilka lat temu jak widziałem corollę to też zawsze było jakieś ale ;)
A klienci co kupili na pokaz furę klasy premium to inna bajka, najczęściej jak słyszą wycenę na kilka tysięcy to sami rezygnują

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Robiłem klientowi coś tam przy akumulatorze świeżo kupił samochód. Poczekał sobie spokojnie zapłacił i odjechał. Przyjeżdża za parę dni z mordą i wielkim żalem że mu klimatyzację zepsułem. Podchodzę spokojnie sprawdzam i co brak freonu. Klient zdziwiony i bez słowa pojechał....

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Robiłem klientowi coś tam przy akumulatorze świeżo kupił samochód. Poczekał sobie spokojnie zapłacił i odjechał. Przyjeżdża za parę dni z mordą i wielkim żalem że mu klimatyzację zepsułem. Podchodzę spokojnie sprawdzam i co brak freonu. Klient zdziwiony i bez słowa pojechał....
Powinieneś był wziąć za sprawdzenie ze w ogóle dupe zawrócił

Mati90

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Warszawa
Najlepiej to robić wszystko za free albo jeszcze naprawić i zapłacić klientowi :D haha

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
ja to mial ostatnio takie przypadki :

Citroen Xsara Picasso 1.6

stały klient - kupil swiezo auto , i nie dzialalo mu podsw panelu nawiewow , aku padal po 30 minutach , klima nie dzialala , fotel wychlastany ze szok

zrobilem wsio , skasowalem. po tygodniu dzwoni ze wymienial sam klocki z tylu , i tloczka nie moze wkrecic , co wiecej wykrecil na tyle ze nie moze juz zacisku zalozyc i czy podjade mu to zrobic. a ja ze stacjonarnie robie tylko , wyjazdy juz mam daleko za soba.

passat b5 - abs wariowal , bledy pompy itp itd , klient kupil uzywke , a ja na to ze jak 2 razy bede wyciagac to 2 razy bede liczyl , ok nie ma problemu kupie sprawna. kupil szrota z piaskownicy , zalozylem swoja , i mowie tyle i tyle , a ten dlaczego , no bo 2 razy zakladalem , a ten bezczel : ale juz mial pan wprawe to pewnie szybciej poszlo

citroen c4 grand pic 2.0 hdi - dwumas sprzeglo w polautomacie zmienialem , klient gownozjad szukal uzywki na alle , kupil niby nowa , po przebiegu 50 km (no no) , zalozylem , nakurw.a ze szok , dzwonie , a ten to wez kup ty wtedy bo ja juz nie mam sil , to ja mowie , 2 razy liczymy robote , a ten a czemu przeciez to dwumasu wina nie moja. nasmialem sie z debila ale skasowalem 2 razy

Do góry Bottom