• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

nissan xtrail 2.2 2003

hanka1786

Początkujący
Punktów
0
Pomocy.potrzebuje sue dowiedzieć co dolega mojemu nissanwi a mianowicie miałem sprawdzone wtryski i wszystko jest ok skasowal i mnie strasznie.auto jeździ ale spadają obroty i co chwilę gaśnie jak zwalniam.niewiem co jest grane tu mi mówią ze może jakiś zawór tu ze pompa wysokiego cisnienia czy ktoś może coś poradzić ?koszta są ogromne bo mówią ze mogą mi wymienić ten zawór ale on tez sporo kosztuje a to jeszcze nie wiadomo czy to jest to czy to ta pompa a ta pompa tez sporo kosztuje pewnie

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
Jeśli wszystko strasznie kosztuje nie naprawiaj.
Przyczyn może być wiele.
Może kończyć się pompa i opiłki dostały się na wtryski i uszkodziły je oraz do zaworu regulacji ciśnienie rail.
Auto kosztuje niestety.

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1752
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
diagnostyke pożadną zrób i się dowiesz a nie bo może to może tamto a może to tylko pierda jakaś,filtr paliwa itd
W autach po 2000r wszystko się zaczyna od diagnostyki chyba że coś widać ewidentnie.
A diagnostyka to nie tylko sprawdzanie błedów tylko też parametry wartości itd

hanka1786

Początkujący
Punktów
0
Sprawdzali juz wtryski i to nie to.mówi może wymieni jakiś tam zawór ale też mówi ze niewie czy to będzie to a może pompa wysokiego cisnienia niewiem od czego zacząć żeby mi nie wymienili pół auta a dalej nie będzie to

Auto jest po przeglądzie skasowal mnie 800f a teraz za sprawdzenie wtryskow i filtrów paliwa 400f za chwile przekroczy wartość auta

Do góry Bottom