Drugi2
SuperMechanior
- Porady
- 5
- Punktów
- 1544
sam potwierdzasz, że warto wymienić.Ale nowa pompa vacum to zawsze nowa przynajmniej olej po bloku silnika nie będzie ciekł.
więc w czym problem?
sam potwierdzasz, że warto wymienić.Ale nowa pompa vacum to zawsze nowa przynajmniej olej po bloku silnika nie będzie ciekł.
Obawiam się tylko o jej jakość ,bo to jednak zamiennik ESEN SKV
Zamiennik, ale ujdzie. SKV już długo jest na rynku i nie jest to taka absolutna chvjnia jak większość.
???? poka fotęMam już nową pompę, czemu ona tam gdzie jest uszczelka pomiędzy tymi śrubami jest wysmarowana jakimś zielonym smarem ?
Będę upartyCzy wymianę pompy vacum trzeba robić na zimnym silniku?
tak.Czy można samemu tą pompę wymienić
jeżeli nie czujesz się na siłach to lepiej.czy lepiej oddać to do mechanika ?
nie widzę potrzeby. no chyba, że fizycznie przeszkadzają jakieś kable lub sam akumulator.W internecie przeczytałem ,że trzeba odłączyć akumulator
no to ciekawe... nigdy nie odpowietrzałem pompy vacuumodpowietrzyć
bez urazy, ale prosto z mostu: nieja więc nie jestem pewny czy sam to wszystko jestem w stanie zrobić

Będę upartyCzy możecie mi napisać krok po kroku jak wymienić pompę vacum w moim Audi ?
Ty chyba żartujesz? Jak to sobie wyobrażasz, nie mając tej pompy w rękach?To wina pompy czy złego montażu ?
To prawda ale SKV cieszy się bdb opiniami wśród mechaników(YT),dlatego kupiłem prawy wahacz główny do W210 SKV właśnie,i co?! Precyzja wykonania tak perfekcyjna,,że hej! Nie miałem żadnego problemu z montażem,wlazł na wślizg,tak samo ciężki jak oryginał(wytrzymał 350 tys km),sworzeń wahacza wlazł bez problemu,gniazdo łącznika perfect,brat potrzebował łożyska z piastą przód do Mazdy CX-3,wrócił z SKV,to mu polecono w sklepie,czyli to godne polecenia zamienniki.Ja uczyłem się na swoich Passatach. Firma skv nie ma wcale złych części.. Chociaż jakość zamienników teraz strasznie upadła..