• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Odpady w warsztacie

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Jakie wogole umowy na takie tematy i jakieś chore 140 na miesiąc. Przecież da się działać inaczej/normalnie.
Jak czytam takie coś to jednak wierzę że są jelenie, bez obrazy. Ale nie ma się co dziwić, dorośniesz do tego. Jak jesteś chętny pogadać kiedyś na takie tematy to zadzwoń w jakiś piękny dzień.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Witam panowie temat stary ale dla mnie nowość wcześniej pracowałem na warsztacie od września na swoim no i odpady pisanie wniosku do BDO i chciałem zapytać o firmę co odbiera odpady typu filtry oleje czyściwo idzis była u mnie przedstawicielka i zaproponowała czyściwo 500szt na pół roku dwa pojemniki jeden z czystym drugi że zurzytym i to w kwocie 140zł miesięcznie zastanawiam się czy nie nabiłem się w balona bo podpisałem umowę na rok.
meva czy szop

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Witam panowie temat stary ale dla mnie nowość wcześniej pracowałem na warsztacie od września na swoim no i odpady pisanie wniosku do BDO i chciałem zapytać o firmę co odbiera odpady typu filtry oleje czyściwo idzis była u mnie przedstawicielka i zaproponowała czyściwo 500szt na pół roku dwa pojemniki jeden z czystym drugi że zurzytym i to w kwocie 140zł miesięcznie zastanawiam się czy nie nabiłem się w balona bo podpisałem umowę na rok.

Ładna musiała być ta przedstawicielka że podpisałeś nią umowę

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
482
Miasto
Józefów
Jak kiedyś na samym początku wchodzili do PL to też podpisałem z Mewą ale to był masę lat temu i szybciutko po 3 miesiącach rozwiązałem, wygoda faktycznie ale chore koszty. Można inaczej z normalnymi kosztami i też zgodnie z BDO

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Stare gacie i kosz na czysciwo... Tylko mewa może dać Ci kwit że odbiera czysciwo a co przy tym idzie część oleju które wchlonely szmaty albo maty olejowe

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Możliwe ale suma sumarum idea myśli jest ta sama

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Z auto partnera dali mi namiar na firmę która odbiera czyściwo oleje inne tworzywa. Kurcze nie pamiętam nazwy jutro się dowiem.

RysGarage

Nowy
Punktów
0
Miasto
Karniszyn
Dzień dobry, chciałabym wrócić do tematu BDO w warsztacie samochodowym. Od października jesteśmy na swojej działalności. O ile złożenie wniosku rejestracyjnego nie było dla mnie problemem o tyle już przyporządkowywanie zużytych części do poszczególnych kodów odpadów stanowi spory problem. Póki co nie posiadamy kolosalnych ilości odpadów, więc można to powoli na spokojnie ogarnąć, ale niestety nie radzę sobie z segregacją. Czy znajdą się tutaj pomocne duszyczki, które coś podpowiedzą?
Przejrzałam forum i póki co nic konkretnego nie znalazłam.
Pozdrawiam wszystkich i liczę na Waszą pomoc.

Piotr18021973

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Olsztyn
Witam.
Moim zdaniem nie jest tak źle. Kilka lat temu stałem się producentem niebezpiecznych odpadów, choć moim zdaniem to producentami niebezpiecznych odpadów są moi klienci, którzy jeżdżąc samochodami z nowego oleju robią stary i brudzą założone przeze mnie czyściutkie filtry, a ja jestem tylko odbiorcą detalicznym tych odpadów.
No ale podobno jestem, a skoro jestem to zbieram olej, filtry, czyściwa i jak uzbieram, to dzwonię do firmy z którą mam podpisaną umowę i mi to wszystko zabierają i dostaję kwity, według których do końca marca do Urzędu M. wysyłam raport i tyle. Najwięcej roboty było z załatwieniem zezwolenia na wytwarzanie niebezpiecznych odpadów.
Pozdrawiam.
Odpady trzeba przettrzymywac w jakiś konkretnych pojemnikach ?

Do góry Bottom