Mega_mix
SuperMechanior
Czyściwo to czasem nie z mewy
meva czy szopWitam panowie temat stary ale dla mnie nowość wcześniej pracowałem na warsztacie od września na swoim no i odpady pisanie wniosku do BDO i chciałem zapytać o firmę co odbiera odpady typu filtry oleje czyściwo idzis była u mnie przedstawicielka i zaproponowała czyściwo 500szt na pół roku dwa pojemniki jeden z czystym drugi że zurzytym i to w kwocie 140zł miesięcznie zastanawiam się czy nie nabiłem się w balona bo podpisałem umowę na rok.
Witam panowie temat stary ale dla mnie nowość wcześniej pracowałem na warsztacie od września na swoim no i odpady pisanie wniosku do BDO i chciałem zapytać o firmę co odbiera odpady typu filtry oleje czyściwo idzis była u mnie przedstawicielka i zaproponowała czyściwo 500szt na pół roku dwa pojemniki jeden z czystym drugi że zurzytym i to w kwocie 140zł miesięcznie zastanawiam się czy nie nabiłem się w balona bo podpisałem umowę na rok.
Jak kiedyś na samym początku wchodzili do PL to też podpisałem z Mewą ale to był masę lat temu i szybciutko po 3 miesiącach rozwiązałem, wygoda faktycznie ale chore koszty. Można inaczej z normalnymi kosztami i też zgodnie z BDOWitam panowie temat stary ale dla mnie nowość wcześniej pracowałem na warsztacie od września na swoim no i odpady pisanie wniosku do BDO i chciałem zapytać o firmę co odbiera odpady typu filtry oleje czyściwo idzis była u mnie przedstawicielka i zaproponowała czyściwo 500szt na pół roku dwa pojemniki jeden z czystym drugi że zurzytym i to w kwocie 140zł miesięcznie zastanawiam się czy nie nabiłem się w balona bo podpisałem umowę na rok.
Niekoniecznie tylko Mewa , mi odbiera inna firma odpady i na zaolejone szmaty jest inny kodStare gacie i kosz na czysciwo... Tylko mewa może dać Ci kwit że odbiera czysciwo a co przy tym idzie część oleju które wchlonely szmaty albo maty olejowe
Odpady trzeba przettrzymywac w jakiś konkretnych pojemnikach ?Witam.
Moim zdaniem nie jest tak źle. Kilka lat temu stałem się producentem niebezpiecznych odpadów, choć moim zdaniem to producentami niebezpiecznych odpadów są moi klienci, którzy jeżdżąc samochodami z nowego oleju robią stary i brudzą założone przeze mnie czyściutkie filtry, a ja jestem tylko odbiorcą detalicznym tych odpadów.
No ale podobno jestem, a skoro jestem to zbieram olej, filtry, czyściwa i jak uzbieram, to dzwonię do firmy z którą mam podpisaną umowę i mi to wszystko zabierają i dostaję kwity, według których do końca marca do Urzędu M. wysyłam raport i tyle. Najwięcej roboty było z załatwieniem zezwolenia na wytwarzanie niebezpiecznych odpadów.
Pozdrawiam.