• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Odpady w warsztacie

Janek_72

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Byłem na filii i dali mi nr do bioserwisu. Powiedzieli mi ze musze z nimi podpisac umowę, dostaje papiery, pojemniki i jeszcze kase za to ze oddałem. Wyglada super.
A czy ten Ran-dickmar wspołpracuje z bioserwisem?

Janek_72

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Koledzy, na terenie warszawy bioserwis współpracuje z Ekonem, znacie ich?

maciej86

Gaduła
Punktów
7
Co robicie z odpadami z warsztatu. Opony, oleje, filtry sprawa dość oczywista. A co z odpadami typu palstikowe banki np po oleju czy płynie hamulcowy, czyściwo, albo gumowe uszczelki z silnika?

Swego czasu dowiadywałem się w IC o bioserwis ale głupie mają zasady bo wymagana jest dość spora waga odpadów chyba to bylo minimum 100kg ( i w to nie wliczala sie waga oleju i opon) takze musiał bym miec niezle skladowisko odpadów zeby uzbierac np 50 kg baniek po oleju...

Jak wy sobie radzicie?

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Wywożę do skupu surowców wtórnych. Opakowania po płynach biorą chętnie a tym chętniej, że nie chcę by mi płacili;] Opakowania to akurat najmniejszy problem podobnie jak makulatura..

maciej86

Gaduła
Punktów
7
Hmm ciekawe czy przyjmują umnie w skupie, trzeba podpytać. ;)

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
dzwonie po firme i zabierają wszystko,wystawiaja KPO a ja później robie sprawozdanie,tyle w temacie

maciej86

Gaduła
Punktów
7
Właśnie problem jest znaleść firmę która zabiera wszystko. Albo ktoś zabiera tylko akumulatory, albo same plyny. Tak żeby wszytko zabierali to nikt nie chce. Albo wymagania ilościowe niewiadomo jakie. Mozesz polecic firmę jakiej oddajesz?

Rimsky

Nowy
Punktów
0
Mój znajomy prowadzi mały lokalny warsztat i wszystkie katalizatory jakie mu zostaną sprzedaje na skupie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

manek

Uczestnik
Punktów
5
do wisły wszyscy tam wylewaja czemu ja nie moge

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Bańki czyste z miłą chęcią odbiera sklep motocyklowy. Pewnie na oleje z beczki

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Skoro o Wiśle.

Wiecie czym bawią się dzieci na plażach bałtyckich??

Klockami z warszawy;/

manek

Uczestnik
Punktów
5
dobre.. wracając do tej wisły to jeden hu... czy dostaną kare czy nie i tak ze swojej kieszeni nikt tam złamanego grosza nie zapłaci
a jak przyjdzie do warsztatu to za krople oleju przyjeb..... 5 tysia mandatu bo niewolnicy muszą na nich zapier.....
przykre ale prawdziwe.

Piotr.m

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Chyżowice
Witam panowie temat stary ale dla mnie nowość wcześniej pracowałem na warsztacie od września na swoim no i odpady pisanie wniosku do BDO i chciałem zapytać o firmę co odbiera odpady typu filtry oleje czyściwo idzis była u mnie przedstawicielka i zaproponowała czyściwo 500szt na pół roku dwa pojemniki jeden z czystym drugi że zurzytym i to w kwocie 140zł miesięcznie zastanawiam się czy nie nabiłem się w balona bo podpisałem umowę na rok.

Do góry Bottom