• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opinie na temat programu warsztat24

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Dzień dobry , wystarczy przejść do strony https://warsztat24.com/demo/
Testowałem to demo i niezbyt jakoś mnie przekonuje. Nie zrozum mnie źle, inne programy jak testowałem, to wkur.... odczułem zdenerwowanie przy wprowadzaniu pierwszego zlecenia i żadnego nie dokończyłem, szedł od razu unistall. Po jakimś czasie robiłem drugie podejście, bo na prawdę potrzebuję czegoś do obsługi... No ale ni cholery nie da się przejść przez te programy.

Warsztat24 był chyba najlepszy z tych które testowałem, ale prosiłem mailowo żebyście udostępnili jakąś wersję testową offline, bo przez przeglądarkę mnie to irytuje. Niestety nikt nie odpowiedział na tego maila czy to w ogóle wchodzi w grę.

Byłem blisko zakupu e-sowy od IC, ale jednej rzeczy nie szło przeskoczyć. Nie wiem, ale jak nie miałem towaru na magazynie to nie szło go dodać do wyceny czy tam zlecenia... nie bo nie :) no to jak mam coś najpierw szukać, przyjmować fikcyjne na stan, żeby dopiero móc dodać to do zlecenia... no to sorry, ale nie. To już wolę mój kalendarz i kartę zlecenia pisana ręcznie :)

Jestem jeszcze umówiony na prezentację Integry... Ale 5 tysi za licencję to trochę spooooro. Ale jeżeli wykona to za mnie 80% pracy przy zleceniach, fakturach i wycenach, to kto wie...

Ale wracając do Warsztat24. Możesz mi jakoś zdalnie pokazać co to właściwie potrafi skoro demo takie bezprzegladarkowe jest niedostępne? Nie wiem, jakaś wideokonferencja czy coś?
I czy jest tam jakaś baza danych? Wiem, że na czasy napraw czy też bazę danych części itd. nie ma co liczyć, bo pewnie koszty licencji z tecdoc byś miał ogromne i program nie kosztowałby 300 zł, tylko 3 tysiące :) ale czy jest może jakaś baza danych aut, żeby nie wpisywać każdej marki, modelu i silnika z palca?

Warsztat24.com

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
7
Miasto
Jelenia Góra
www.Warsztat24.com
Witam,
interfejsem programu jest przeglądarka. Po zakupie program ( skrypty + baza ) jest instalowany lokalnie na komputerze , ale interfejsem nadal jest przeglądarka . Możemy - o ile przeglądarka nie jest dla Ciebie problem - umówić się na zdalną prezentację w przyszłym tygodniu.

Baza aut tworzy się w oparciu o zlecenia serwisowe. Rozumiem, że irytuje Cię wprowadzanie danych ręcznie . Są 2 wyjścia :
1. przy przyjmowaniu auta wprowadzasz niezbędne dane np. nazwa klienta i marka, model, nr rej. i uwagi co do tego co ma być zrobione. Po tym jak zrobi się chwila wolna uzupełniasz dane .
2. zakup skanera kodów 2D. Wczoraj otrzymaliśmy do testów skaner za normalną kasę ( koszt nowego będzie oscylował w granicy 390 zł brutto )

Niestety nic samo się nie zrobi a efekty historii serwisowej i karności względem wprowadzania będą widoczne za około 3 m-cy . Ale wtedy docenisz to , że wprowadzanie informacji przynosi efekt w postaci pytania klienta "A co tam robiliśmy ostatnio ? ... " - tego nie przeskoczysz w żaden sposób :mad::(

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Czytnik kodów możesz dokupić i skanować dowód rejestracyjny
O i to jest jakaś myśl :)

Co do przeglądarki właśnie niezbyt mnie to urządza, bo już mam stale otwartych 5-6 kart z hurtowniami i autodata, wtedy jak jeszcze coś chcesz w necie poszukać, coś na allegro kupić i jakieś przelewy robić itd. to jest to już mały burdel na kółkach :)

No ale jak nie da się tego przeskoczyć to trudno. Myślałem że właśnie wersja offline to po prostu program, ale widocznie źle to zinterpretowałem :)
Prezentacja jak najbardziej, odezwę się na priv w tygodniu i się umówimy

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
482
Miasto
Józefów
Mogę zachwalać program po raz kolejny ale to nie o to tu chodzi.
Sam podchodziłem do niego trochę sceptyczne na początku tylko po wersji demo która wydawała mi się nie do ogarnięcia. Fakt trzeba trochę czasu aby się nauczy go obsługiwać ale to tak jak z każdą nową rzeczą, jednemu to zajmie parę dni a innemu miesiąc będzie mało.
Powiem tak prowadzę serwis jednostanowiskowy i z tego miesiąca czyli 10 dni roboczych mam 17 zleceń.
Czasem nie pamiętam jakie samochody robiłem wczoraj a jak klient przyjeżdża i pyta się kiedy powinien wymienić olej lub co ostatnio robiliśmy to powiem Ci nie mam taaakiej głowy żeby to spamiętać. Po nr. rej. lub nr. nadwozia lub marce mogę wyszukać pojazd i powiedzieć lub wydrukować całą historię jego samochodu.
Po prostu trzeba się go nauczyć i tyle, a obecnie całe wpisywanie zleceń robię z automatu.

Warsztat24.com

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
7
Miasto
Jelenia Góra
www.Warsztat24.com
O i to jest jakaś myśl :)

Co do przeglądarki właśnie niezbyt mnie to urządza, bo już mam stale otwartych 5-6 kart z hurtowniami i autodata, wtedy jak jeszcze coś chcesz w necie poszukać, coś na allegro kupić i jakieś przelewy robić itd. to jest to już mały burdel na kółkach :)

No ale jak nie da się tego przeskoczyć to trudno. Myślałem że właśnie wersja offline to po prostu program, ale widocznie źle to zinterpretowałem :)
Prezentacja jak najbardziej, odezwę się na priv w tygodniu i się umówimy
Proponuję środę - wtedy jesteśmy w pełnym składzie . Godzina między 9 - 15 . Daj wcześniej tylko informacją , o której Ci pasuje .

FastCar

Nowy
Punktów
1
Ja bym dodał jeszcze możliwość wpisywania godzin pracy mechaników i wydruk karty pracy, ewentualnie stawke jaką mają i na koniec miesiąca ladnie byloby wszystko podliczone.

Warsztat24.com

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
7
Miasto
Jelenia Góra
www.Warsztat24.com
Ja bym dodał jeszcze możliwość wpisywania godzin pracy mechaników i wydruk karty pracy, ewentualnie stawke jaką mają i na koniec miesiąca ladnie byloby wszystko podliczone.

Dzień dobry,
Ciekawy pomysł dodany do zadań ale obawiam się , że z racji obłożenia prac nie jesteśmy w stanie przez najbliższe kilka miesięcy wprowadzać nowych funkcji.

Kris 29

Początkujący
Punktów
1
uważam to za świetny pomysł i warto to najpierw wprowadzić bo to duże ułatwienie by było dla pracodawców mieć wszystko w jednym miejscu. Proszę też pomysleć o instrukcji video od wprowadzenia zlecenia po odbiór samochodu i z głosem;) Na stronie warsztat24 są co prawda filmiki ale juz mało aktualne do aktualnej wersji - no i nie ma głosu w nagraniu. Sam zakupiłem ten program kilka dni temu bo mam problem z zebraniem wszystkich danych i ten wieczny bałagan w dokumentacji.... przydałaby się konkretna oinstrukcja programu aby na starcie się nie zniechęcić.:)

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
236
Miasto
Xxx
Ja mam od kilku tygodni i nie jest dla mnie az taki prosty. Podstawowe funkcje znam ale brakuje jakiejs bardziej szczegolowej instrukcji choc by w formie pdf

Warsztat24.com

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
7
Miasto
Jelenia Góra
www.Warsztat24.com
Dziękuję Wam za informację. Zlecę prace nad ulepszeniem instrukcji. Faktycznie trochę się program rozrósł i sporo opcji przybyło.

Szachu41 - nie każdy radzi sobie informatycznie. Są użytkownicy, którzy nie są zaawansowani i tym również należy pomagać.

Wiele warsztatów przechodzi z innych programów gdzie opcji jest masa i są mało czytelne i nauczyli się , że wszystkiego trzeba szukać - tu okazuje się na kliknięcie.

Jeszcze raz bardzo dziękuję za opinię i obiecuję , że stworzymy jakiś prosty manual.

Do góry Bottom