Polecam czytanie ze zrozumieniem. Zadałem tylko jedno pytanie a i tak jest problem z odpowiedzią na nie. Nie będę wywodził czy jestem blacharzem czy murarzem czy też elektrykiem. Pytanie tyczy się wymogów prawo budowlanych a nie tego kto jaki ma zawód Po pierwsze to trzeba być blacharzem...
A nie wróć...nie trzeba...można być murarzem tynkarzem, bo szpachlę to byle jełop z packą nałoży...
A i jeszcze jedna ważna kwestia- czy na czarno- czy na legalu...
A w ogóle to o co pytasz ?![]()
Skad taki pomysl? Patrz taksiarza jutubera, nie jest mechanikiem, nie ma pojecia o mechanice a ma juz kilka warsztatow.Po pierwsze to trzeba być blacharzem...![]()
No masz racje...Skad taki pomysl? Patrz taksiarza jutubera, nie jest mechanikiem, nie ma pojecia o mechanice a ma juz kilka warsztatow.

Dokładnie ja swoją drogą zawodu blacharza nie mam ale od kilku lat uczę się fachu głównie na własnych pojazdachNo masz racje...
Jak to kiedyś jeden mądry gozdek powiedział : ,,wystarczy znaleźć kogoś kto chce coś robić i pozwolić mu to robić,,- tak zadziałał łysy...i jak widać mu się udało...![]()
Może trochę nie jasno się wyraziłemDokładnie ja swoją drogą zawodu blacharza nie mam ale od kilku lat uczę się fachu głównie na własnych pojazdach
Nie chodzi mi o to czy masz taką szkołę ukończoną- nie ma to znaczenia - chodziło mi o mentalność takich fachurów i ich dokładność pracy, a ta jest właśnie na poziomie jak opisałem wyżej...

Żeby się jeszcze do tej gminy można było dostać albo dodzwonić.... Tak się za tym całym co idem chowają ze nic nie idzie załatwićI tak trzymaj... Wyświetl załącznik 37549 A o warunki to udaj się do gminy, to ci wszystko dokładnie wyjaśnią...a na pewno raczej są na czasie...![]()
Średnia wiosła na PomorzuSkąd jesteś Mateusz?
Lokal mam o powierzchni ok 100mkw. Jest on moja własnością ale jest też obciążony hipoteka to przy zakupie mieszkania razem tak wyszło. Co do gminy to tu mam problem bo gmina funkcjonuje zdalnie od 4 miesięcy i problem jest taki że nie można się do nich dodzwonić a jak się już uda to wiecznie nie ten dział całe szczęście mam jeszcze kilka modyfikacji do zrobienia w pomieszczeniu to nie muszę się z tym aż tak spieszyć, no ale jednak chciałbym mieć już jakieś postępy a tu ciągle lipaLokal pewnie jakiś masz, dajesz z buta do gminy czy tam gdzieś, zakładasz dg, zgłaszasz odrazu gdzie to będzie prowadzone i tyle. Jak lokal twoj(czyt.na ciebie) to z górki a jak nie twój to też temat do przeskoczenia.Jak będziesz tyrał sam to trochę tematów cię nie dosięga typu udt, jakie socjale itd.
Zresztą ksiegowy potrzebny to i dużo podpowie i załatwi,ja tylko zgłosiłem w UG, resztę ogarnęła księgowa.
Odrazu załatw sobie temat śmietnika i dowiedz się co to BDO(tu może odechciec ci się robić na własnym rozrachunku)
Wstępnie mam już ogarnięty temat z biuremTo poszukaj międzyczasie jeszcze kumate biuro rachunkowe, powodzenia