• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

P,R,N,D1-D7 miga Passat CC DSG

GregorPassatCc

SuperMechanior
Punktów
13
Witam wszystkich!Mam taki problem ze zaczęła mi mrugać kontrolka wysokości biegu P,R,N,D1-D7 w Passacie CC z automatyczną skrzynia biegów DSG. Normalnie było tak że ta kontrolka jest zawsze świeci ona na kolor biały tak jak resztę zegarów,wskażników nie świeci ona na żółto lub czerwono nie ma też błędu typu żółta kontrolka silnika i żadnego komunikatu ze coś jest nie tak......od pewnego czasu mam tak ze odpalam silnik kontrolka świeci tak jak powinna wskazuje wysokość biegu ale po przejechaniu ok 15 km zaczyna ona po prostu mrugać,jak zgaszę silnik i na nowo odpalę znów jest ok a jak przejadę ok 15 km znów mruga.....na postoju też mruga P,N,R,D....Nie znam się na samochodach za bardzo ale myślę ze bez przyczyna sama z siebie nie powinna mrugać....Auto chodzi bez problemu skrzynia zmienia,i redukuje biegi super nie ma żadnych objaw ze coś jest nie tak auto idzie jak petarda :)))) dlatego nie wiem co to może być.... wiem powinienem pojechać do serwisu ale narazie nie mam jak tego załatwić a nie wiem czy to coś poważnego.Proszę o pomoc,odpowiedz może ktoś wie jaka jest przyczyna . Dziękuję!

GregorPassatCc

SuperMechanior
Punktów
13
wszystko kosztuje i majac autko trzeba sie z tym liczyc....a jak sie dba i wymienia na czas to potem mozna troche smigac..:))

MarekNT

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Nowy Tomyśl
Witam. Usterka zostala naprawiona, jest ok i mam nadzieje ze autko przejedzie minimum 200 tys. Bez zastrzezen . Jeszcze raz dziekuje za pomoc. Pozdrawiam

Do góry Bottom