Sprawdź jeszcze raz bardzo dokładnie instalacje związaną z czujnikiem ciśnienia na listwie i regulatorem ciśnienia na pompie szczególnie wtyczki ,skoro wymieniłeś czujnik ciśnienia paliwa i regulator w pompie mam nadzieję że na nowy lub używkę ale pewną sprawną tym bardziej że wspomniałeś że pompa i wtryski były sprawdzane , filtr paliwa nowy oraz Egr chyba że ma wade bo to jakaś podróba to też się zdarza , te objawy wskazywały by że problem jest z instalacją .Pali na dotyk a więc się nigdzie nie zapowietrza czyli nie ma nieszczelności w układzie paliwowym . Tym bardziej że z twojego opisu wynika że nie zawsze nim szarpie i gaśnie po nagrzaniu czyli losowo Błędy z kompa to jasny wskazujący na problem z Egr i jak dla mnie regulatorem ciśnienia w pompie ale takie błędy też może wywalić przy jak będzie zasyfiały filtr paliwa lub będzie się zapowietrzał Ale skoro już tyle wymieniłeś i efektów brak to sugerował bym dobrze przejrzeć jednak tą instalację Sam kiedyś bylem posiadaczem takiego auta i problem podobny gdzie wywalało taki błąd POO88 i tez związane coś z Egr rzeczywiście był zasyfiały ale do uratowania natomiast choć błąd sugerował na usterkę zaworu dawki paliwa lub pompę to sam zawór i pompa była ok problem był w samej wtyczce .Też miałem kłopot by to od razu stwierdzić bo sprawdzając wzrokowo przewody i wtyczkę wyglądało ok a nawet miernikiem , ale własnie jak się nagrzało auto wtedy wtyczce traciły kontakt styki Wymiana wtyczki i problem znikł Pomysły też mi sie już kończyły bo sprawdziłem wszystko od filtra pompy wtrysków katalizator, DPF płyn czyli dodatek do niego szczelność układu aż po instalacje a więc jest trochę tego .