• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 806 2.0 turbo benzyna

lukasz0805

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Rzeszów
Witam. Auto to peugeot 806 2.0 turbo benzyna 1995r. Opis problemu:
Przed wymianą chłodnicy wszystko w porządku.
Po wymianie chłodnicy silnika i wlaniu płynu silnik kręci ale nie odpala. Tester diagnostyczny nie łączy się z sterownikiem silnika. Sprawdzone zasilania i masy sterownika próbnikiem. Sterownik silnika nie steruje niczym ani przekaźnikiem głównym (tym podwójnym) ani nie wychodzą sygnały na wtryskiwacze, cewkę zapłonową itp. Immobiliser usunięty ze sterownika (jeszcze stary typ na klawiaturę). Myślałem że to on ale odpada. Podejrzenie padło na sterownik silnika. Kupiony drugi. Zapięta wtyczka próba odpalenia silnik chodzi. Odpalany kilka razy myślę usterka usunięta. Zakręciłem sterownik na błotnik jeszcze jedna próba i znowu to samo. Nie wiem jak zamiana położenia sterownika mogła wpłynąć na jego prace. Czy ktoś miał taki przypadek?. Proszę o jakieś wskazówki. Z góry dziękuję.

lukasz0805

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Rzeszów
Wiem że w trakcie mocowania sterownika zmieniało się położenie wiązki ale sprawdziłem ją i jest w porządku. Nawet odkręciłem z powrotem sterownik od błotnika i dalej nie odpala.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
569
Wiem że w trakcie mocowania sterownika zmieniało się położenie wiązki ale sprawdziłem ją i jest w porządku. Nawet odkręciłem z powrotem sterownik od błotnika i dalej nie odpala.
Bo może coś się już zjarało(znowu).
Nie wiem.

Chyba nikt nie wie, bo cisza...

lukasz0805

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Rzeszów
Okazała sie luźna wtyczka od podwójnego przekaźnika. Konkretnie wkładka wtyczki wychodziła do tyłu po zapięciu jej z góry. Po poprawieniu jest ok. Dzięki wszystkim za pomoc.

Do góry Bottom