• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pomoc Przepustnica? volvo s40 I

kamil21

Początkujący
Punktów
0
Miasto
przemyśl
Witam mam taki problem z Volvo s40 1.8 122km 2001r
pokaże dwa Filmy przy wpiętej wtyczce do przepływomierza i po odpięciu .

1 Przepływka zapięta kostka, (nie dodaje gazu)

2 Po odpięciu kostki ( dodaje gazu)

kamil21

Początkujący
Punktów
0
Miasto
przemyśl
nie mam nic własnie...;/ dzisiaj zamówiłem przepustnice na jutro bedzię. mam nadzieje ze to to bo 300zl przepływka.

kamil21

Początkujący
Punktów
0
Miasto
przemyśl
Dobra nie chce tutaj słuchaj poezji twoich , kto jest kumaty w te sprawy to bedzie wiedział co jest przyczyną

MalyRobert

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
fr
No tak kolega Marek to już parę książek napisał.
Często się tak robi jak potencjometr gazu pada.
Ale on połączony z komputerem a komputerem sterują sondy lambda i dlatego tak się robi.
Wymień na początek komputer,sondy i potencjometr.
Przeplywki nie ruszaj na pewno to nie ona.

kamil21

Początkujący
Punktów
0
Miasto
przemyśl
jaki potencjometr? juz zamowiłem przepływke wiedz po ptakach..

ale po odłączeniu wytyczki to obroty normalnie chodza

Ostatnia edycja:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Najmądrzejsi ... po co pisać ? trzeba wiedzieć co sterownik robi a nie wymieniać kody błędów akurat tu nie mają sensu a odczyt parametrów rzeczywistych .

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Po co piszesz na forum skoro i tak sam wiesz co trzeba wymienić i nie sluchasz rad które Ci się próbuje udzielić. Do tego jeszcze obrażasz.Są tutaj ludzie tacy jak np. Marek którzy mogli by doktoraty pisać na temat diagnostyki.Ty nie masz żadnych podstaw,wiedzy ani sprzętu wiec swoje argumenty schowaj w buty.
Ja ze swojej strony proponuje żebyś wydał jeszcze parę stów i wymienił ecu oraz resztę czujnikow które znajdziesz w komorze silnika a na końcu zaprowadził samochód do mechanika który naprawi to co trzeba

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Przepustnica i przepływka są powiązane, jeśli przepływka wariuje to komp może nawet wywalić błąd przepustnicy, trzeba by podejrzeć parametry rzeczywiste, można wymieniać części na chybił trafił ale to są koszta i nie kupować chińskich części, kumpel kupił do volvo przeplywkę za 150 zeta nową, tydzień mu wytrzymała i się stopiła

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Arni ... szkoda gadać takich delikwentów nie rozumiem , jak się nie znam to idę do tego co się zna .... przerost formy nad treścią powinien dostać bana ale ja modem nie jestem , to forum mechaników

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Chyba znowu napisze w podpisie cytat Alberta ... tu ma zastosowanie , nie da zarobić mechanikowi ale latac po forach i w ślepo wymieniać to OK jego auto jego problem na szczecie nie mój

Do góry Bottom