• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

POMOCY BŁĄD DF772

mikrula

Nowy
Punktów
0
Witam,

Mam problem z moją micrą k12 1.5 dci 82km.

Otóż przez krótki okres czasu przy gwałtownym przyspieszaniu wyskakiwała mi czerwona kontrolka check engine, która po chwili znikała. Umówiłam się z mechanikiem, ale niestety przed oddaniem jej do niego moja micra nie odpaliła już po nocy.

Mechanik wymienił mi wszystkie możliwe filtry: oleju, paliwa, powietrza. Wymienił również wtrysk, który nie działał oraz zawór egr, ponieważ wyskakiwał również błąd dotyczący egr-u.

Gdy myślałam, że to już koniec napraw niestety wczoraj podczas jazdy testowej kontrolka przy przyśpieszaniu nadal się pojawiała, a auto odpala tylko na plaka... Przy próbie odpalenia auta wyskakuje błąd DF772 i pokazuje mi, że mam 100 barów a do odpalenia potrzebne jest 400.

Co to może być? Mechanik mówi, że pompa wtryskowa do regeneracji...

mikrula

Nowy
Punktów
0
Bo pytałam paru znajomych mechaników. Jeden mówi, że pompa, drugi, że wtryski a trzeci jeszcze co innego. Może ktoś miał taki sam problem i stąd moje pytanie.

John_bonzo

Początkujący
Punktów
0
I jaki rezultat? Co było przyczyną? Mam to samo i mechanik nie bardzo wie co to jest. Proszę o odpowiedź!

mikrula

Nowy
Punktów
0
I jaki rezultat? Co było przyczyną? Mam to samo i mechanik nie bardzo wie co to jest. Proszę o odpowiedź!
Sądzę, że popełniłam błąd i oddałam auto do złego mechanika. Moim zdaniem rozwiązywał problem technika prób i błędów. Okazało sie, ze pompa wtryskowa, listwa wstryskowa i wtryski były zardzewiałe. Wymieniłam te części, auto odpaliło, pojeździło jeden dzień i na następny juz znowu nie odpaliło - tylko kręci. Jest juz u innego mechanika. Poszło 2tys na naprawy a konca nie widac. Jak będę jutro coś wiedziała to dam znać...

John_bonzo

Początkujący
Punktów
0
Ok. Czekam na wieści. U mnie jeździła jeszcze przed przymrozkami. Teraz z plaka tylko odpala. Zaczęło się że pojawiał się check przy dodawaniu gazu.

John_bonzo

Początkujący
Punktów
0
Ma już Pani jakieś wieści? Mój mechanik zaczyna być coraz bardziej przekonany, że pierścienie przepuszczają i RIP

Do góry Bottom