• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z ABS

gerpard

Początkujący
Punktów
0
Witam

Auto Skoda Octavia II 2008 2.0 tdi
W aucie świeciła się kontrolka ABS, po sprawdzeniu na komputerze wyszło że usterka czujnika lewe koło przód,
Wymieniłem czujnik ale błąd nadal się świeci ..
O co chodzi ?

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Kolo w górę auto odpalić i puścić bieg drugi. W testerze sprawdzic czy widzi prędkość.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Po co kombinować... Jak wyrzuca błąd od razu to jest problem z obwodem, szukać w kablach. Jak wywala podczas jazdy błąd sygnału, uszkodzone magnesy na łożysku.

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Zdjęcie kola nic nie kosztuje. I tak wlasciciel placi to wymienic mu od razu pompe ze sterownikiem. Poprawialem po elektryku takie auto. Czujniki nowe i pompa nowa a zadnemu chu..wi nie chcialo sie zajrzec pod tylna kanape. Chlop wywalil 6 stow na darmo. Diagnoza i moja naprawa 2 godziny. 4 godziny naprawa wiazek i okrecanie oryginalna tasma po innych. 370zl plus 600 bojakis baran nie zajrzal pod kanape.

Nawet wykrecic czujnik podłączony i pomachac magnesem mu przed nosem i bedzie przy uszkodzonej tasmie czy zebatce czytal kilometry

gerpard

Początkujący
Punktów
0
Po co kombinować... Jak wyrzuca błąd od razu to jest problem z obwodem, szukać w kablach. Jak wywala podczas jazdy błąd sygnału, uszkodzone magnesy na łożysku.
też tak z początku myślałem ale po wymianie było to samo,
problemem okazał się przewód który się naciął i chyba robiło się zwarcie przez co wywalało błąd,
no trudno chociaż mam nowy czujnik :D

Do góry Bottom