Łukasz1116
Początkujący
Witam wszystkich. Mam problem z tylnymi hamulcami w passacie b7 auto z 2013r 2.0 140km diesel zaraz po zakupie wymieniłem klocki z tylu bo stare się już kończyły jako ze autem mam zamiar pojeździć trochę dłużej wymieniłem także tarcze wszystko z ATE. Po wymianie zauważyłem że koła się grzeją ale pomyślałem ze się wszystko dotrze. Niestety pojezdzilem tak 3 mce i dalej to samo po przejechaniu ok 10 km tarczy juz nie da się dotknąć a przednie są zimne wiec zacząłem od początku wszystko wyczyscilem jarzma blaszki klocki w miejscu styku z blaszkami posmarowane smarem do klockow TRW ale dalej to samo później wymieniłem uszczelnienia tłoczka choć orginalne chodziły lekko niestety bez skutku wymieniłem jeszcze przewody gumowe i zalozylem nowe klocki delphi bo myslalem ze ATE mają jakąś kiepską okładzine ale dalej to samo kola gorace. Juz nie wiem co robić wszystko wyczyszczone nasmarowane uszczelnienia wymienione kalibracja zrobiona vcds-em I delphi żadnych błędów silniczki cofaja na tyle ze jak podważyłem lekko klocki śrubokrętem to zrobiło się na tyle luzu ze klocki nie tarły. To jest takie tarcie ze jak przekrece kolem na podnosniku to koło zrobi spokojnie dwa obroty. Brakuje mi jakieś 0.5 mm żeby się jeszcze tloczek cofnal i będzie ok. Sprawdziłem także czy nie ma jakiegoś cisnienia w zaciskach po przez odkrecenie odpowietrznika ale jest ok plyn wylatuje swobodnie grawitacyjnie. Nie wiem co jeszcze zrobić BARDZO PROSZĘ O POMOC. POZDRAWIAM.