Macin123321
Nowy
Witam, opiszę swój problem z silnikiem wysokoprężnym i mam nadzieję, że uzyskam jakieś wskazówki co do usterki
Samochód HONKER
Pierwsza diagnoza co do problemów z odpalaniem silnika to cofające się paliwo, przy odpalaniu pomagało pompowanie ręcznie "gruszką" . Na zimnym silniku trzeba było pompować paliwo ręcznie i po kilku próbach rozruchu ślinik załapywał, po przejechaniu kilku kilometrów i ponownym odpalaniu, silnik odpalał normalnie od pierwszego strzała, lecz po kilku godzinach postoju, problem pojawiał się na nowo. Zostały wymienione świece żarowe, przewody paliwowe oraz wstawiony został zaworek zwrotny miedzy filtrem paliwa, a pompą. Problemu to nie rozwiązało, zostało odpalanie na PLAKA . Druga przyczyna to podgrzewacz paliwa (który jest na filtrze paliwa), znalazłem przepalony bezpiecznik 15 A, wymieniłem go na nowy lecz przy załączaniu masy akumulatora od razu się przepalał nawet bez przekręcania kluczyka na zapłon, został założony bezpiecznik 20 A i samochód odpalił normalnie, jakby ręką odjął. Wszystko było w porządku przez tydzień czasu, samochód odpalał bez problemu, aż do momentu kiedy znów nie chciał odpalić, bezpiecznik 20A został przepalony. Po założeniu nowego dalej nie chcę odpalać, nie pomaga nawet odłączenie podgrzewacza paliwa. Zostaje tylko odpalanie na PLAKA, ale to jest bez sensu. Webasto działa normalnie więc wątpię, żeby układ paliwowy był zapowietrzony. Nie mam już pomysłu co może być nie tak z tym pojazdem... Proszę o jakąś pomoc
Samochód HONKER Pierwsza diagnoza co do problemów z odpalaniem silnika to cofające się paliwo, przy odpalaniu pomagało pompowanie ręcznie "gruszką" . Na zimnym silniku trzeba było pompować paliwo ręcznie i po kilku próbach rozruchu ślinik załapywał, po przejechaniu kilku kilometrów i ponownym odpalaniu, silnik odpalał normalnie od pierwszego strzała, lecz po kilku godzinach postoju, problem pojawiał się na nowo. Zostały wymienione świece żarowe, przewody paliwowe oraz wstawiony został zaworek zwrotny miedzy filtrem paliwa, a pompą. Problemu to nie rozwiązało, zostało odpalanie na PLAKA . Druga przyczyna to podgrzewacz paliwa (który jest na filtrze paliwa), znalazłem przepalony bezpiecznik 15 A, wymieniłem go na nowy lecz przy załączaniu masy akumulatora od razu się przepalał nawet bez przekręcania kluczyka na zapłon, został założony bezpiecznik 20 A i samochód odpalił normalnie, jakby ręką odjął. Wszystko było w porządku przez tydzień czasu, samochód odpalał bez problemu, aż do momentu kiedy znów nie chciał odpalić, bezpiecznik 20A został przepalony. Po założeniu nowego dalej nie chcę odpalać, nie pomaga nawet odłączenie podgrzewacza paliwa. Zostaje tylko odpalanie na PLAKA, ale to jest bez sensu. Webasto działa normalnie więc wątpię, żeby układ paliwowy był zapowietrzony. Nie mam już pomysłu co może być nie tak z tym pojazdem... Proszę o jakąś pomoc