Mam ten sam problem,dziś chce wymienić całą płytę zaworową (mam drugą skrzynię na części). Myślę że to pomoże,ja nie mam żadnych błędów a skrzynia to żyje swoimi życiem, gaśnie po dojechaniu do świateł, gubi sie,szarpie ,ogólnie nie da się jeździć no a teraz dochodzi brak biegu czy ciepła czy zimna robi co chce jednak po ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy. Nie wiem czy dobrze celuje robię wymieniając całą płytę no ale coś trzeba robić bo tak się jeździć nie da. Audi a3 1.8t skrzynia 09a,olej wymieniony.elektrozawór wymieniony brak efektu :-( a ten n92? czy muszę spuścić olej żeby wymienić zawór?
Jak po zgaszeniu resetuje to musi mieć błędy tylko sprzęt do skanu słabyMam ten sam problem,dziś chce wymienić całą płytę zaworową (mam drugą skrzynię na części). Myślę że to pomoże,ja nie mam żadnych błędów a skrzynia to żyje swoimi życiem, gaśnie po dojechaniu do świateł, gubi sie,szarpie ,ogólnie nie da się jeździć no a teraz dochodzi brak biegu czy ciepła czy zimna robi co chce jednak po ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy. Nie wiem czy dobrze celuje robię wymieniając całą płytę no ale coś trzeba robić bo tak się jeździć nie da. Audi a3 1.8t skrzynia 09a,olej wymieniony.
Jak po zgaszeniu resetuje to musi mieć błędy tylko sprzęt do skanu słaby
W tej beczce trzymam części do twojej skrzyni. Dziś wrzucałem tam zawory sterownik kosze itp ale musisz się spieszyć bo złomiarz będzie w poniedziałek
Automatyczne połączenie postów:
Możliwe, jakim programem najlepiej skanować?. Ja obstawiam jeszcze awarie mechaniczną elektrozaworów, albo coś zatartego na płycie.
Automatyczne połączenie postów:
W tej beczce trzymam części do twojej skrzyni. Dziś wrzucałem tam zawory sterownik kosze itp ale musisz się spieszyć bo złomiarz będzie w poniedziałek
Witam. Kurcze elektrozawory bym potrzebował i ewentualnie kosz wysokich biegów z tarczkamiW tej beczce trzymam części do twojej skrzyni. Dziś wrzucałem tam zawory sterownik kosze itp ale musisz się spieszyć bo złomiarz będzie w poniedziałek
No właśnie nie,żadnych błędów nie pokazuje.Kolego bez oscyloskopu chociażby najprostszy 2 kanały to możesz wszystko wymienić nim trafisz . A program się nie wysypał ?
No my cię też wiotamy mistrzu...Wiotam Mistrzów

Mam dostęp do warsztatu i ogarniam wymianę w skrzyni biegów ale nie dynamiczną.Pytam czy wymiana poprawi sytuację?Posłuchaj mistrzuniu , nic tu som nie oszczyńdzisz . Zrób dynamiczną , czyli maszynom takim specjalną do tego a nie u pana Janka złoty rączki u przestanie szarpać . Trocha to.dudków ,ale jak tarczki spolisz to wtedy siara . Do motora to 4 patykiem pisane wydoiłym i z korka som wycinołym , ale po kacu .
Na zasadzie jak umarłemu kadzidło , albo inaczej - dwa dni z dzisiejszym a trzeciego dnia do południa . Serio to może , ale może pogorszyć też .Mam dostęp do warsztatu i ogarniam wymianę w skrzyni biegów ale nie dynamiczną.Pytam czy wymiana poprawi sytuację?
Panowie a jeśli po odkręceniu korka pomiarowego przed odkręcaniem spustowego zlało mi się z 2 litry oleju - tzn ze co - za dużo było go w skrzyni aż o 2 litry ?Odkręcamy śrubę spustową A. Po spuszczeniu oleju zakręcamy ją. Następnie odkręcamy śrubkę kontrolną B (imbus 5). Przygotowujemy lejek z rurką elastyczną i wkładamy do otworu wlewowego C. Wlewamy olej aż zacznie wyciekać z otworu kontrolnego B, uruchamiamy silnik i wlewamy aż do momenu ponownego wycieku z otworu kontrolnego B. Zakręcamy śrubkę otworu kontrolnego B i możemy wyłączyć silnik. Filtra oleju nie wymienisz jest zabudowany w skrzyni. Masz skrzynię JF506E japońską, Vw-Audi oznacza ją 09A.